Diplomát vagy szakmát? Milyet?
Mit éri meg jobban elvégezni,milyet és hol?Melyikkel lesz biztosabban munkája az embernek a mai világban?
pro és kontra érveket,tapasztalatokat várok
Milyen diploma és milyen szakma?
Nem mindegy hogy gépészmérnök vagy tengerbiológus, esetleg hidegburkoló vagy varrónő.
Gyakorlatilag mindkettőt!
Mindenki tanulhat egy szakmát ingyen, akkor ki kell használni a lehetőséget.
Ha jól megy ez, és érdeklődő vagy, akkor szerezhetsz szakmádhoz kapcsolódó diplomát.
Amibe érdemes gondolkodni pl: Műszaki terület, orvosképzés.
Ahogy előttem írták, nincs olyan, hogy átlag. Persze valószínű, hogy ha elmész fizikusnak/matematikusnak/mérnöknek stb. akkor érhet valamit a diplomád de ha pl. tanárnak mész akkor előre sajnállak.
Ugyanakkor ha pl. neked inkább valami szakmához van érzéked akkor hülyeség diplomával gondolkozni, mert ha nem áll közel hozzád akkor vagy nem szerzed meg vagy ha igen annak ellenére, hogy nem is szereted amiről akkor az egy minősítés a diplomáról amivel nem értél el semmit :D
Szóval először mérlegeld, hogy mi érdekel aztán, hogy mire vagy képes majd, hogy ezekből hova lehetne menni szakmát tanulni vagy egyetemre/fősulira járni.
ha tényleg komolyan gondolod, akkor a munka mellett tanulsz, illetve a tanulás mellett dolgozol is. Én nem így tettem, kényelmesen lediplomázgattam - aztán csatlakoztam azok táborához, akik azt hitték, hogy az oklevéltől majd az ölükbe pottyan a zsíros állás.
Nem pottyant, sőt, kimondott kulimunkákat kellett csinálnom, ahol ráadásul rendre kipécéztek, mint diplomást, mivel féltékenyek voltak rá. Pedig nem kellet volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!