Érdemes megszerezni egy diplomát, vagy csak inkább tanuljak ki egy szakmát? Szerintetek mit érdemes?
?
Mivel akarsz foglalkozni? Ha munkás, iparos stb. akarsz lenni, nincs szükséged diplomára, inkább tanulj szakmát, jó szakmunkásból nagy hiány van ma. Ha értelmiségi szakmát akarsz űzni, ahhoz szükséges, de nem elégséges feltétel egyy diploma.
Én két éve diplomáztam, most szakmát tanulok :)
Jelenleg egy sikeres félévi vizsgának jobban örültem, mint az államvizsga ötösnek :)
Ugyanakkor a főiskolán eltöltött négy évet akkor sem hagynám ki, ha újrakezdhetném az életemet. Nem a bulik miatt mondom (hiszen ezek kimaradtak), hanem az ott megszerzett tudás, a pótolhatatlan élmények, és barátságok miatt.
Most úgy néz ki, hogy sikerül megvalósítani egy régi álmomat, jövedelmező is lesz, és szakmai tapasztalatok szerzése után a diplomámnak is hasznát veszem a munkámban :)
A döntést mindenképpen te hozod meg, az én történetem a tanácsom lényege is egyben: érdemes több lábon állni, és meg kell ragadni a lehetőségeket- még ha elsőre merésznek tűnik is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!