Mi lesz a felsőoktatással?
Se mérnök, se orvos karokon nem elfogadható a 2,5-ös alatti átlag már bocs. Jogos, hogy ez alatt SEMMILYEN karon ne lehessen államilag finanszírozottan végezni az adott szakot.
Van építész, építőmérnök, több villanykaros ismerősöm. Érdekes módon mindegyiküknek megy efölött végezni. És még csak nem is zsenik.
Orvosisként pedig mondhatom, hogy aki komolyan veszi, tisztességesen és rendszeresen tanul, akkor az a 2,5-ös átlag mindenképpen megvan, de még sokkal jobb is lehet. (Ehhez áldozatokat kell hozni ofkorsz, de akinek ez nem megy, az ne legyen orvos, no.)
na már bocs de közületek ki jár orvosira vagy mérnökire?
Mert én igen , mérnök vagyok/illetve leszek. Vannak olyan tantárgyak amire hiába tanulsz akármennyit nem érted meg , mert egyszerűen felesleges és túl van bonyolítva. Csomó töltelék tantárgy van, aminek semmi értelme. Ne hurrogjatok már le mindenkit aki 2-sel végzett. Mennyetek el jó mérnöki vagy orvosi egyetemre és utána lehet pofázni, ha összedobsz legalább egy 2-es átlagot. Mert azt is nagyon nehéz. Ha ezt behozza a kormány , akkor az lesz hogy 70%-a a hallgatóknak elmegy,és akkor aztán télleg nem lesz hiány semmiből se. Hoffman Rózsának olyan ötletei vannak hogy az csak na. Már nem azért de ilyen hülyeségeket énis kitalálok. Mi az h a mérnök msc fizetős lesz , ami benne van a tervezetben. Meg hogy alá keell majd írnom egy papírt hogy itt kell Mo.-n dolgoznom. Nem azért szívesen maradnék , ha biztos megélhetésem lenne. De a munkát se tudják garantálni , akkor én mér maradjak?? Érvényesülnek a szabadságjogok.
ja igen tipikus magyar mentalitás. Gratulálok:D.
Majd ha neked kell tandíjat fizetni vagy fennáll a veszélye hogy elhagyd az egyetemet akkor majd én is mondom.
Amúgy meg kukoricát kellet segíteni szedni , mert magától nem jön be...
Kedves törvénypártoló válaszolók.
Megkérdezhetném, hogy nektek mégis milyen végzettségetek van? És azt a papírt, ha esetleg mérnöki lenne, akkor hol szereztétek? Főiskola? Nevenincs egyetem? OKJ? Mert nekem egy "mérnök asszisztens" ne mondja meg, hogy jobban kéne tanulnom. Én a BMEn tanulok, mint másodéves mechatronikai mérnök, és ajánlom nektek, hogy ha csak abból értetek, akkor nézzetek utána az ösztöndíjátlagoknak. ITT nehéz jó jegyet kapni, nehezek a számonkérések, sok az anyag, és sok tanszék direkt szemétkedik is, mert ha megbuknak a diákok, és újra fel kell venniük az ottani tárgyat, akkor ők még több pénzt kapnak a vezetéstől (igen, szar az oktatási rendszer) vannak olyan tárgyak itt az egyetemen, amiknál a 80%os bukási arány egy természetes minimum minden évben. És igen, van olyan, hogy ha túl sok diák kapta meg véletlen az aláírását egy félévben, akkor vizsgán csinálnak 90% feletti buktatást (pl. megmondják a szóbeliztetőknek, hogy egy csoportból (15 fő) max. 1, kivételes esetben 2 mehet át). Várom olyan válaszoló jelentkezését, aki elvégezte a BME valamilyen MÉRNÖKI szakát CSÚSZÁS nélkül, 2.5 átlag felett MINDIG és teljesen EGYETÉRT a felsőoktatási törvénnyel. Garantálom nektek, hogy ilyet nem fogtok találni! Ez a törvény teljesen örültség, mintha ugyanazt a szintet követelnék meg az összes egyetem összes szakán, az viszont azt jelentené, hogy nincsen szintbeli különbség a BME és a Pannon Egyetem között. A közgazdászokat meg inkább most nem is keverem bele, de ott eleve ha nem tanulsz 4esre legalább már teljesen hülyének néznek.
Egyb. addig itt van nektek egy hivatalos link felvi.hu-ról, hogy BMEn 2,5 átlagtól ÖSZTÖNDÍJ jár:
Ezek után mondja nekem valaki, hogy 2.5 alatt fizetősre kéne küldeni mindenkit és véglegesen.
1. Bocsánat nem jó a helyesírásom, de tudok vele élni.:D
2. A legutolsó válaszoló: Én a PE-n tanulok és garantálhatom hogy nem nevesincs egyetem , nehéz, sok az anyag és szerintem színvonalas az oktatás. Attól hogy BME-s vagy,nem vagy semmivel se több.. Itt is van olyan kemény oktatás mint nálatok, nem hiába a PE mérnöki karán a legmagasabb az ösztöndíj. A bolognai az bolognai mindenhol..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!