Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha szerintem dyscalculiám...

Ha szerintem dyscalculiám van, és most lesz egy héten belül az érettségi, mit tehetek?

Figyelt kérdés
Írtam egy nehéz osztályozóvizsgát a 4.év anyagából, gondolom nem kell magyarázni. Megbuktam rajta !!!! 1 pontom lett a 40ből, pedig éjt nappallá téve tanultam rá!! tanár leszarja nem akar segíteni. Ha megcsináltatom a papírt és időben eljuttatom oda, ahova kell, eltekinthetnek a tortúrától? (októberi érettségi matekból, pótvizsga, stb)
2009. ápr. 25. 15:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
69%

Én emelt matekos vagyok, emelt szintű érettségit is szeretnék tenni. Én pl olvasni nem tudok rendesen, de egyértelmű hogy nem azért van, mert diszlexiás lennék, egyszerűen csak sosem foglalkoztam annyit a hangos olvasással mint mondjuk pl a szorzással. Eleinte nekem is nagyon nehezen ment, most még is az egyik kedvenc tantárgyam, csak rá kell jönni a logikájára :)

Hogy mi az átfogó, befogó, húrtrapéz, egyenlő szárú háromszög és egyebek, az nem igazán matek. Ahogy egyik kedves tanárom mondaná, az ilyenekhez csak segg kell három g-vel. Ha ezeket benyalod, és ránézel egy háromszögre, teljesen egyértelmű lesz, hogy pl a befogók között van egy derékszög az átfogónál nincs... Szorzásra és osztásra pedig ott a számológép. :) Lehet hülyén fog hangzani de ahhoz képest, hogy kedvenceim közé tartozik a matek, már én sem biztos hogy eltudnék osztani írásban egy számot... de ez is csak gyakorlás kérdése. 3 nap nem elég behozni egy év lemaradását ebben egészen biztos vagyok! :) Próbálkozz meg egy különtanárral mielőtt hülyét csinálnál magadból :)

2009. ápr. 26. 00:04
 12/22 A kérdező kommentje:
nem érted a helyzetemet... tisztában vagyok vele, hogy amim van nem feltétlenül dyscalculia, viszont tudom, hogy lehetőségem van megszerezni a papírt. Ha megkapom és érvényesítem (elég egy fénymásolat az egy pontos osztályozóvizsgámról) talán megúszom a nyári tortúrát és az októberi érettségit. Ennyi...
2009. ápr. 26. 12:12
 13/22 A kérdező kommentje:
a logikai műveleteket értem. A matematikaiakat nem. Pl egy aránypár kiszámolásánál leakadok, üresbe kattan az agyam és perceket gondolkozok, hogy most mit kell leosztani mivel. A számok zavarnak meg. De ha úgy van megadva, hogy idő- sebesség. Akkor tudom, hogy a sebességet kell az idővel és így kijön egy x perc per kilóméter, mondjuk. De ha jön egy képlet, vagy valami. A háromszöget is vágom, el tudom mondani az összes transzformációt, a lefolyásaikat, de az előjelekkel, a négyzetekkel már problémám van, elakadok és ettől lesz 0 pontos az összetett feladat. Az osztályozót is olyanokon buktam el, hogy a pitagorasz tételt rosszul csináltam (??) :S illetve mindig elakadok amikor kijön valami egyenletben egy törtben egy ix, hogy most mit kell mivel leosztani. Persze, segg hülye vagyok matekból, de érdekes, hogy néha amikor órán kérdez valamit a tanár én tudom elsőként a megoldás útját. És amikor írtuk a próbaérettségit, akkor pár ponttal voltam csak erősebb bukott diákként, a négyes haveromnál. Szóval. Szerintem jöhet az a papír, jogom van hozzá...
2009. ápr. 26. 12:17
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Azt, hogy van-e hozzá jogod, majd nálad okosabb emberek döntik el. Hidd el, itt sokféle nézőpontot fogsz hallani, olvasni, lesz, aki egyetért veled, lesz, aki nem, de tényszerű véleményt csak akkor kaphatsz, ha pszichológus vizsgál meg. Sok sikert hozzá!
2009. ápr. 26. 17:39
 15/22 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget, az eddigi kommentekből sokmindent megtudtam. Szerintem holnap goingolok a nevelési-tanácsadóba.
2009. ápr. 26. 18:15
 16/22 A kérdező kommentje:
előjegyeztek, majd jelentkeznek egy-két héten belül!
2009. ápr. 27. 18:33
 17/22 anonim ***** válasza:
83%

azt viszont ne felejtsd el,h ha akármilyen felmentést is kapsz az érettségi alól,akkor az benne lesz az érettségidben, tehát hátránnyal indulsz későbbi állásinterjúkon.

nekem a bátyjám diszlexiás, és mondtak neki,h ne kérjen felmentést,mert később gáz lehet,mivel ő kevesebbet jeljestített,mint mások.

gondold át,mi a fontosabb.

2009. ápr. 30. 06:59
 18/22 anonim ***** válasza:

Teljesen igazat adok a legutóbbi hozzászólónak : lehet, most időt nyersz, megúszol egy kellemetlen vizsgát, de utána egész életedben "szívhatsz", mert minden munkaadó megnézi majd a bizonyítványaidat és tuti nem olyat szeretnének felvenni, aki diszlexiás, diszgráfiás, diszkalkuliás...

Ennél még a bukás is jobb!!! :-[[

A leírásod alapján szerintem neked semmi bajod (ezt már óvodás korod óta kiszűrték volna), hanem egyszerűen lusta vagy megtanulni az anyagot!

Te már évek óta nem tanulhatsz rendesen, ezt nem lehet 3 nap alatt bepótolni...

Kérd meg a szüleidet, hogy fogadjanak melléd matematika-korrepetáló magántanárt, aki az alapoktól átveszi veled a matematikát. (Egyik anyag a másikra épül, ha valami kimarad, nem érted meg a következőt sem!)

Éjt nappallá téve tanultál?... Arra a 3 napra gondolsz?!

Tudod, a 4 év anyagát (+8 év általános) nem lehet bepótolni 3 nap alatt!

Tanulni és gyakorolni neked kellene, ne a tanártól várj csodákat, ő megtette a magáét : az órákon mindent elmagyarázott, gyakoroltatott, biztosan korrepetált is...

2009. máj. 15. 10:12
 19/22 A kérdező kommentje:
négy év anyagát 3 nap alatt, plusz nyolc általános? Neharagudj, de mielőtt vádaskodsz, vagy kioktatsz mást, könyörgök, olvasd végig miről van szó. Először is nem négy év anyaga, hanem negyedikben a második félév, de mindegy.
2009. máj. 15. 12:54
 20/22 anonim ***** válasza:

"... négy év anyagát 3 nap alatt, plusz nyolc általános? Neharagudj, de mielőtt vádaskodsz, vagy kioktatsz mást, könyörgök, olvasd végig miről van szó. Először is nem négy év anyaga, hanem negyedikben a második félév, de mindegy..."

Elolvastam minden beírást, főleg a tiedet!

Abból világosan látszik, hogy nálad alapszintű hiányosságok vannak, nem a negyedik második féléve hiányzik!

2009. máj. 22. 15:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!