Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi a véleményetek, ti melyiket...

Mi a véleményetek, ti melyiket választanátok?

Figyelt kérdés

2012-ben érettségizem.

Szerintetek melyik szakra érné meg elmenni, melyiket választanátok a helyemben?

- gazdálkodás & menedzsment (Elte, vagy BME)

- nemzetközi kapcsolatok (elte, vagy Corvinus)

- pénzügy & számvitel

- turizmus & vendéglátás.

- kereskedelem & marketing

Eltét, Corvinust, BME-t néztem ki magamnak (jó tanuló vagyok + lesz 90 pont bónuszom) Ti melyik szakot választanátok?

Apa azt mondja ő szerinte a pénzügy túl száraz, míg a turizmus vendéglátás se a legjobb, a kereskedelmis & marketingesekből meg dunát lehet rekeszteni szal apa azt se ajánlja.

Szerintetek? Hol/melyikkel lehet legjobban elhelyezkedni, melyik érné meg? Mert mindegyik ugyanúgy tetszik.

2011. szept. 18. 12:44
 1/8 anonim ***** válasza:

szerintem apukádnak igaza van.

én közgáz szakközépbe járok de nics tehetségem a számokhoz,ha lenne akkor viszont pénzügyre mennék,azzal el lehet helyezkedni.

2011. szept. 18. 12:52
 2/8 anonim ***** válasza:
a nemzetközi kapcsolatok nagyon jó:) én most érettségizem majd és gondolkozom, hogy oda menjek. nemzetközi tanulmányok is hasonló. szerintem ezt érdemes megpróbálni :)
2011. szept. 18. 13:25
 3/8 anonim ***** válasza:
A pénzügy számvitel jó, de száraz és sok a matek, a nemzetközi kapcsolatokról nem tudok nyilatkozni, ez akár még egész használható is lehet. A többivel viszont nagyon nehéz lesz elhelyezkedni.
2011. szept. 18. 13:28
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha beirnad mondjuk itt a keresobe , latnad h ebbol csak a psz az igazan piackepes szak . Nem ritka h az egyeb gazdasagi kepzesekrol atmenekulnek ra , es keservvel megcsinaljak a matek targyakat amitol eredetileg odzkodtak. Jo tanulokent, ha megy a matek sztem jol jarsz vele. Nekik is vannak human ttaik azert, bsr hosszutavon valoban lehet szaraz. Mindenesetre egy pszest konnyebben alkalmaznak mondjuk egy gmes munkakorbe, mert egyszerien tobbmindenhez ert.
2011. szept. 18. 13:36
 5/8 A kérdező kommentje:

Matekból akarok emelt érettségizni, jól megy a matek, mindig is jól ment általánosban is, gimiben is! A kedvenc tantárgyam az angol mellett :)

Imádok számolni, kalkulálni, szeretem a számokat, egyenleteket. (matekból a geometriát utálom)

De apa azt mondja túl száraz és nem javasolja... nem tudom :/ egyéb vélemények?

2011. szept. 18. 13:47
 6/8 A kérdező kommentje:

Melyikkel hová tudnék elhelyezkedni legjobban? Természetesen a cél a minél jobb munkahely, minél nagyobb kereseti lehetőség.

Akár külföldöt is mondhattok, mert angolul felsőfokon beszélek, németet még fejlesztem kell:)

2011. szept. 18. 13:48
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem apukadnak sose volt a szive csucske a matek. Az mar onmagaban szaraz annak,aki nem szeteti, nemh egy munkakort kitoltson vele. A pszesek keresettek itthon es kulfoldon is, a corvinusosoknak durvan megtamohatjak az elomeneteluket. De pont psz viszonylatban bgffel tobbet ersz, mint bmevel.
2011. szept. 18. 13:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem mondd meg apukádnak hogy a pénzügy számvitelt választod Corvinuson vagy BGF-en és ha mást mondd akkor mondd meg neki, hogy: Kussolj Fater!

A mai napig nem tudom hogy a nemzetközi kapcsolatok meg tanulmányok mit takar.

2011. szept. 18. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!