Ez hogy működik? Egyetemi órák!
Hát ez érdekes, én még ilyet nem hallottam, hogy szorg.időszak előtt is van óra...
Így van az órarendben, hogy már egy héttel előtte is van tanítás? Szerintem az csak elírás, ha 12-én kezdődik a suli, akkor előtte regisztrációs hét van, amikor még nincs tanítás, csak ügyeket lehet intézni, tárgyfelvétel van még stb. Szerintem ne menj be. Egyébként általában 30% hiányzást fogadnak el 1-1 tantárgyból, ami egy átlagos szorgalmi időszakban 3-4 hiányzásnak felel meg, ha most első héten össze is szedsz egy hiányzást, még marad 2-3. Ha meg nem kötelező a bejárás, akkor nem is számít ez az első hiányzásnak.
Az első órákra azért érdemes amúgy bemenni, most ott mond el a tanár ilyen hasznos infókat, mint a hiányzás, szakirodalom, mikor lesz zh stb, de ha nem vagy bent most 1. órán (ha mégis megtartják valamiből) akkor majd megkérdezed ezeket egy csoporttársadtól. Nem kell megijedni :)
Ez intézményenként változó, mert nálunk pl a szorgalmi időszak jövőhéten kezdődik és az első hét a regisztrációs hét is egyben, így természetes hogy lesznek órák.
Egyébként mivel ez egy ilyen kivételes helyzet nálatok ezek szerint, akkor én úgy értelmezem, hogy aki nem mondta, hogy ezen a héten már lesz óra, akkor az nyilván nem is lesz, ergo ha nincs odaírva, akkor nem lesz.
Azért biztos ami biztos egyetemista diák feltalálja magát és becsattog TO-ra ilyen esetben hogy megkérdezze mi is a helyzet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!