Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ez hogy működik? Egyetemi órák!

Ez hogy működik? Egyetemi órák!

Figyelt kérdés
Tegnap bementem az egyetemre életem első fizika előadására. Odaértem 10 perccel hamarabb, kb 200 ember várakozott az aulában. Eltelik 15 perc, 20 25, 30, 40 és sehol egy tanár. Az emberek oszlani kezdtek, én is eljöttem. A szorgalmi időszakon szept. 12-től kezdődik, de a neptunban vannak olyan órák, amikhez megjegyzésként odaírták, hogy már ezen a héten lesz belőle előadás/gyakorlat. Honnan tudjam, hogy a többi tárgyam első óráját(ha reg héten tartják) megtartják-e? Bejárós vagyok, és nem sok kedvem lenne egész nap bent csücsülni, hogy na vajon megtartják-e az órámat... Hívjam fel esetleg a tanárt? Zaklassam ilyennel? Vagy a szorgalmi időszak kezdete egyértelműen elárulja nekem, hogy CSAK jövőhéttől lesznek azok az órák, amikhez nem írtak semmit? Bocsi a sok kérdésért, egy elsőéves (barát nélküli) hallgató
2011. szept. 6. 11:06
 1/5 anonim ***** válasza:

Hát ez érdekes, én még ilyet nem hallottam, hogy szorg.időszak előtt is van óra...

Így van az órarendben, hogy már egy héttel előtte is van tanítás? Szerintem az csak elírás, ha 12-én kezdődik a suli, akkor előtte regisztrációs hét van, amikor még nincs tanítás, csak ügyeket lehet intézni, tárgyfelvétel van még stb. Szerintem ne menj be. Egyébként általában 30% hiányzást fogadnak el 1-1 tantárgyból, ami egy átlagos szorgalmi időszakban 3-4 hiányzásnak felel meg, ha most első héten össze is szedsz egy hiányzást, még marad 2-3. Ha meg nem kötelező a bejárás, akkor nem is számít ez az első hiányzásnak.

Az első órákra azért érdemes amúgy bemenni, most ott mond el a tanár ilyen hasznos infókat, mint a hiányzás, szakirodalom, mikor lesz zh stb, de ha nem vagy bent most 1. órán (ha mégis megtartják valamiből) akkor majd megkérdezed ezeket egy csoporttársadtól. Nem kell megijedni :)

2011. szept. 6. 11:15
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, az első órák lennének a legfontosabbak, de azok szerint amit tegnap láttam nem csak én vagyok ilyen fosos. XD Sokan megjelentek, de nem volt óra. Ma meg szintfelmérőt irattatnak, délután meg már tájékoztatóm lesz, holnapután már előadásom lesz(és ez miind reg héten), szóval érdekes ez az összeállítás... Ezért nem tudom mikor miből merre hogyan. Azt sem tudom kit kérdezzek meg :( Köszönöm a választ!
2011. szept. 6. 11:26
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez intézményenként változó, mert nálunk pl a szorgalmi időszak jövőhéten kezdődik és az első hét a regisztrációs hét is egyben, így természetes hogy lesznek órák.

Egyébként mivel ez egy ilyen kivételes helyzet nálatok ezek szerint, akkor én úgy értelmezem, hogy aki nem mondta, hogy ezen a héten már lesz óra, akkor az nyilván nem is lesz, ergo ha nincs odaírva, akkor nem lesz.

Azért biztos ami biztos egyetemista diák feltalálja magát és becsattog TO-ra ilyen esetben hogy megkérdezze mi is a helyzet. :)

2011. szept. 6. 12:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Ilyen esetben tényleg legegyszerűbb, ha a Tanulmányi Osztályt felhívod, a suli honlapján ki kell legyen írva, hogy mikor vannak bent.
2011. szept. 6. 16:01
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi! :D
2011. szept. 6. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!