A párhuzamos képzés hogyan működik? (két egyetemi, főiskolai szak egyszerre)
Annyit tudok, hogy van ez a 3 féléves szabály, vagyis a 2. szakot az első szak 3. félévében el kell kezdeni, hogy a két félévet egynek vegyék.
De ez nem teljesen világos.
Egységes osztatlan szakon vagyok, és alapképzést szeretnék mellé felvenni.
Eddig 2 félévet tanultam az osztatlan szakon, az alapképzés pedig 3 féléves.
Idén nem adtam be jelentkezést, szóval ezzel a 3 féléves szabállyal nem kezdhetnék el újabb szakot.
DE!
A felvin azt írja, hogy "...azzal a megkötéssel, hogy azonos képzési ciklusban..."
Én pedig két különböző képzési ciklusú szakot tanulnék.
Ebben az esetben mi a helyzet?
Az alapképzés, amit kinéztem 3 féléves. Ha az osztatlan képzésem 5. félévében kezdeném el, vagyis jövőre, akkor már tudnék felvételizni is, akkor pont egyszerre fejezném be mind a két szakot. Nem lógna ki egyik sem.
Ebben az esetben is számít ez a 3 féléves szabály?
"Az államilag támogatott képzésben való részvételt nem zárja ki a felsőoktatásban korábban szerzett fokozat és szakképzettség megléte, azzal a megkötéssel, hogy azonos képzési ciklusban államilag támogatott képzésben kizárólag a hallgató az elsőként megkezdett képzésének legkésőbb harmadik félévében létesített további (párhuzamos) hallgatói jogviszony esetén folytathatók tanulmányok. "
Akkor ez pontosan mit jelent?
Mert itt azonos képzési ciklusnál írja csak azt, hogy 3 félévben kell megkötni a második jogviszonyt.
Kedves utolsó, tudnál nekem írni a mail címemre?
Lenne néhány kérdésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!