Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Gimis diákok (főleg)! Mi a...

Gimis diákok (főleg)! Mi a véleményetek? Milyen egy jó tanár?

Figyelt kérdés

Ne kíméljetek, mondjátok el lécci mit gondoltok, milynnek kellene lennie egy jó tanárnak, akihez szívesen mentek órára? És Inkább a partnerként való kezelés vagy a tekintélyelvűség jön be jobban? (ezt komolyan kérdezem, mert volt olan diák, aki azt mondta, neki a tekintély ... meg is lepődtem)

Remélem sokan írtok! Kösz előre is

egy gimis tanár

2009. ápr. 15. 11:45
 1/9 anonim ***** válasza:

én 10.es vagyok.

legyen humora. ne szidjon le ha véletlenül kiesik egy csúnyácska szó, hanem humorosan kapcsolódjon be a 'vitába' :)

engedje néha hogy elkalandozzunk az óra témájától, mármint, hogy pl irodalom órán ha beszélgetünk valamiről és jaj láttam olyan filmet ami.. és akkor a mi tanárunk becsatlakozik, majd viszatérünk az óra anyagára. legyen megbízható. ha baj van, tudjunk hozzá fordulni. de persze egyben szigorú is, hogy ne essen szét az óra. :)

2009. ápr. 15. 11:55
 2/9 anonim ***** válasza:

Ne csak az erdekelje, hogy leadja az anyagot, hanem erdeklodjon a diakok, mint emberek irant. Legyen baratsagos, de legyen tekintelye is.

Egyebkent mit tanitasz?

2009. ápr. 15. 19:30
 3/9 anonim ***** válasza:

Nekem a tekintély...a jelenlegi matek tanárom iylen partnerkezelésben próbál tanítani vagy fogalmam sincs, kapkod, hadar, össze vissza mondja, nem büntet és jófej akar lenni minidg...amiért nem hibáztatom csak nem szeretne velünk szigorú lenni. ÁLtalános felső tagozatban egy nagyon jó tanárunk volt síri csend volt az óráján, megszólalni nem mertünk és még a hülyének is megvolt a kettese, mert nagyon jól, pontosan és összeszedetten magyarázott megfelelő tempóban(de tekintélye az nagy volt a szigorúsága miatt, vele tényleg nem mertek szórakozni). A mostani tanárra egyáltalán nem figyelek az óra is iylen össze-visszaságban telik. Úgy vettem sézre, hiába nem szeretik a fegyelmező tanárokat, de azokból a tantárgyakból /ahol bejön a tanár és már mindenki vigyázzban áll/ sokkal jobb jegyeink vannak a tananyag megkövetelése miatt :) legalábbis nálunk :D

(10-es vagyok)

2009. ápr. 15. 20:42
 4/9 anonim ***** válasza:

Ugyanerre a kérdésre egyszer már válaszoltam, idemásolom neked.

Én már egyetemista vagyok, de remélem, így is hasznát veszed a válaszomnak. :)

Nekem jó tanáraim voltak. A matematika tanárom egy középkorú férfi volt. Nagyon szigorú volt velünk, de mindig igazságos, következetes volt. Egyesével hívta az embereket a táblához feladatot megoldani, ezzel számonkérte az addig leadott anyagot is, gondolkodásra nevelt, iszonyatosan leszidott, ha hülyeséget mondtunk. Viszont megtanult mindenki egy feladatot tisztességesen előadni, kiállni emberek elé. Ha hibáztunk, volt, hogy csak morgott miatta, de volt, hogy fülét-farkát behúzva ült vissza a helyére az ember. Ebben viszont nem tett kivételt, a legjobb matekosnak ugyanúgy elmondta, hogy "Megőőőőrültél?? Hát hülye vagy te??", mint a legrosszabbnak. Ha nem tudtuk megoldani a házit, nem egyest kaptunk, hanem megbeszéltük. De persze a kihagyott házi helyet három könnyebbet kellett választani. Aki ezt megszegte, négyzetszámnyi büntetőfeladatot kapott. :D Hatalmas tudású tanár, nagyon szerettük, és mindenki tisztelte. Nem csak olyan alapokat kaptunk tőle, amivel a Műegyetemen is megálljuk a helyünket, hanem tényleg az életre nevelt.

Másik nagyon jó tanárom az osztályfőnököm, egyben biológia tanárom volt. Nagyon lelkes volt, ha a közösségről volt szó, és imádott tanítani. Nem csak annyit adott le, amennyi a tananyag, hanem annál sokkal többet, és keményen is követelt. De az órák nagyon élvezetesek, jól felépítettek voltak, ő is a gondolkodásra nevelt. Nem csak az anyagot adta le, hanem megtanított minket arra, hogy mindennek a miértjét nézzük, és így egy sokkal érdekesebb képet kaptunk a tárgyról.

Ha problémánk volt, mindig fordulhattunk hozzá őszintén. Ugyan elég szigorúan vette a hiányzásokat, de többnyire igaza volt. A kirándulás szervezésében is szabad kezet kapott az osztály, lehetőségünk volt megtapasztalni, milyen vendéglátónak lenni (testvérosztállyal), milyen szervezni, mivel ő többnyire csak rábólintott a programra.

Akiket kikészítenek, gúnyolnak, azok többnyire olyan tanárok, akik túl engedékenyek. Nem szerettem azokat a tanárokat, akik nem vették komolyan a tárgyukat, nem tartottak rendet órán. Számomra hiteltelen egy olyan tanár, aki úgy áll a saját tantárgyához, hogy "Titeket ez úgysem érdekel!". Ezáltal leminősítve érzem magam. Sajnos ilyen is volt. Azt sem szeretem, ha a számba rágják az egész anyagot. És azt sem, ha direkt szivatnak dolgozatokkal, le nem adott anyagokkal. Mert ilyenre is volt példa.

Összességében az tud jó tanár lenni, aki szeret tanítani.

2009. ápr. 15. 23:19
 5/9 A kérdező kommentje:

Hűha utolsú beíró, na erre most 5 oldal választ tudnék neked írni, de hagyjuk, csak mert minden mondatot még legalább 20 másikat vet fel ...

Azért köszi!

2009. ápr. 16. 17:07
 6/9 anonim ***** válasza:

Attól függ mit tanítasz. Ha olyan tantárgyat, ami mindenkinek kötelező, pl matekot, akkor szerintem jó ha egy tanár szigorú. Persze nem szadista és diákot megalázó, csak szigorú. Ha túl engedékeny, a diákok le sem fogják szarni. Tudom, nekünk a suliban ez van.

Példának talán a töri tanáromat tudom felhozni. Nem tanít semmit, nem írat dolgozatot, csak félévente egyszer, annak felét elveszíti... Persze így elsőre az ember örül, h nem cseszegetik állandóan dolgozatokkal, de ha vki érettségi előtt áll, mint én, és egy hónappal előtte rájön, h 6 év alatt (6 osztályosba járok) nem tanult semmit, és 440 pont kellene ahhoz h felvegyék arra az egyetemre, ahová szeretne menni, akkor kicsit elkeseredik. Szerintem jobb lett volna, ha folyamatosan kéri az anyagot, már az elejétől kezdve érettségi típusú feladatokat csinálunk, megtanít rendesen esszét írni stb.

Külön jó, haa foglalkozik a diákjaival. Mindenkinél előfordul, h esetleg nem tud készülni vmire, egyszer kétszer nézze el a tanár, de ne essen át a ló túlsó oldalára. A matektanárom gyakorlatilag minket szokott megkérdezni h esetleg írhatnánk e dolgozatot esetleg...

Ne kivételezzen senkivel, ne pofára adja a jegyet. Azért persze negyedik év végén jó ha felfelé kerekít...

Kicsit hosszúra sikerült, de kb ennyi:)

Jah még ha esetleg osztályfőnök is az illető, akkor tartsa össze az osztályt, álljon ki mellettük, és a kisebb diákcsínyeknél védje meg a diákokat...

2009. ápr. 16. 17:50
 7/9 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Az is szimpatikus még, ha pl vki történész akar lenni, és köze nincs a fizikához, a fizika tanár legalább utolsó évben-félévben ne piszkálja....foglalkozzon többet azokkal, akik érettségiznek a tantárgyból.
2009. ápr. 16. 17:52
 8/9 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Én azért kíváncsi vagyok a véleményedre, meg a gondolatokra, amiket felvetettek a soraim. Ha van időd, mégis foglald inkább össze, kérlek. ;)

A hosszút író

2009. ápr. 16. 18:06
 9/9 A kérdező kommentje:
okokok, kielemezem :)
2009. ápr. 18. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!