A BGF diploma vagy a BME diploma a jobb?
Azért írtam, mert két különböző szak elég nehezen összehasonlítható...nem az számít, hogy bgf vagy bme van írva a diplomád végére, hanem az hogy milyen szakot végeztél hol.
Tehát ha a nemzetközi gazdálkodás érdekel, akkor a többi nemzetközi gazdálkodást kínáló egyetemekkel kell összehasonlítani, hogy hol oktatják jól ill. melyik egyetem diplomája ér többet.
Mert a bgf bizonyos területeken nagyon erős, és pl. egy pszf-en, vagy a kvik-en végzett hallgatókat szívesen veszik föl, de vannak gyengébb képzései is. (Magyarán máskor ügyesebben tedd fel a kérdésedet, és akkor megfelelő válaszokat kapsz. )
Lehet, hogy paranoiás vagyok, de a Corvinuson végeztem, később a mastert is, a tesóm a BGF-et fejezi be jövőre.
Az unokanővérem a BME gazd man-ra jár most lesz másodéves, így abszolút releváns amit írtam.
gazd-BGF, Corv
műszaki-BME
ha ebből neked nem jön le, hogy melyk a jobb gazd vonalon akkor nem tudok erre mit mondani, inkább legyek paranoiás, minthogy ne tudja következtetni
csáo
Szerintem a kérdés teljesen világos, nem értem miért kell leszólni a kérdezőt, hogy máskor jobban tegye fel a kérdést..
"gazdálkodás és menedzsment című agyoncsépelt, méltatlanul népszerű szak érdekel." És ha őt az érdekli? Minek kell leszólni?
Nem tudom, igazából én már több helyen hallottam, hogy nagyon sok munkahelyen ezt a hármat, hogy gazdmen, kermark, nemzetközigazd nem is nagyon különböztetik meg. Mivel nem tudják pontosan, milyen tárgyakat oktatnak. S ebben az esetben inkább az iskola számít...Én így hallottam...
Azt hallottam, hogy a BGF pénzügyi és számvitele nagyon jó, azt mindenhol elismerik, viszont azt is hallottam, hogy oda nagyon erős matek kell, nekem meg csak átlagos van.
"És ha őt az érdekli? Minek kell leszólni?"
Nem szólom le, csupán elég erős bizonytalanságot érzek belőle. Nagyon sokan, köztük én sem tudok miről is szól ez a szak valójában, de senkit nem is nagyon érdekel, mert felkapott. Ha tudná miről szól, és tényleg ezt szeretné tanulni, akkor nem gondolkozna egy teljesen másik egyetem teljesen másik szakán, hanem hasonlót keresne, és ugyanezt tanulná máshol. De javítson ki a kérdező nyugodtan, ha tévedek.
Nem igaz, nem kell erős matek. Én világ életemben gyenge matekos voltam, vagy maximum közepes, sose szerettem, és nagyon rosszul tanították nekem. Ugyanazokat a tárgyakat tanulom, mitn a kermarkosok(ugyanis egy épületben vagyunk velük, az összes gazdasági és matekos ránk közös). Féltem én is, sok embert ki is szórtak, de ott inkábba kitartással voltak gondok. Ha nem megy a matek, nem kell félni segítséget kérni, ha kettes lesz, kettes lesz, de ha nekidurálod magad, akkor különösebb képességek nélkül, gyakorlással 3-mas, 4-es... és ez csak az gazdasági matek rész, ami egyetlen tantárgy. A többi matekos tantárgy teljesen más, nem kell itt paralelopepidonokat tervezni.
A kermarkban benne is van, hogy mivel foglalkozik...kereskedelemmel vagy marketinggel, utóbbi a domináns. Ha ez érdekel, menj oda. A kermark a kvik-hez tartozik, és nem a pszf-hez, illetve a kkk-n is oktatják.
Binky:
Engem elsősorban az elhelyezkedési lehetőségek érdekelnek. Úgy tudom a gazdmennel és a kermarkkal is jól el tud az ember, s mint mondtam, azt hallottam, hogy a munkaadók többsége nem is igen tudja, miről szólnak a különböző szakok, s így emellett inkább az iskola számít. Jobban érdekelne a kermark, de azt a BME-n nem tanítanak, ha nem néztem el, de nem minden álmom, hogy odamenjek. Egyébként meg úgy tudom, hogy a 2 nagyon hasonlít egymáshoz, hogy első évben szinte ugyanazok a tárgyak vannak. Tudom, után még van 2 év, de arról is úgy hallottam, hogy hasonlítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!