Felvesznek 3-as matekkal?
Szerintem alapból felesleges így mérnökire menned Vagy ha igen, akkor alapvetően változtatni kell a szemléleteden.
Az egyetemen néha az is kevés ha mindent 100%-osan értesz. "Nagy szinten".
Ez felsőfukú iskola, ráadásul mérnöki képzés, azért általában nem az "evezést" várják el.
Az én barátom is mérnök infóra jár, igaz nem a SZTE-re, de nagyon szenved a matekkal. 4 évig járt matektanárhoz (szakközép ideje alatt), szinte mindent kívülről tud, és mégis nagyon nehezen megy neki.
Szerintem ha csak kettes-hármas a matekod, akkor nagyon nehéz lesz neked. Én a helyedben nem is mernék belevágni, de ez a te döntésed.
Az, hogy fel-e vesznek, az a pontjaidtól függ, illetve, hogy államira vagy fizetősre akarsz menni.
Hááát, oda nagyon nagyon kell a matek tudás, közel sem olyan a tananyag mint középiskolában...Sokkal nehezebb.
Ilyen: :O
Nem a felvételi lesz nehéz, hanem végigcsinálni.
Mivel most már Bsc képzések vannak, olyan nagy különbség nem lesz se a szegedi, se a győri, se a pesti.. stb. képzés között, a matek minden mérnöki és infó szakon elég nehéz lesz.
Ha még középiskolás korodban megtanulsz rendesen deriválni, integrálni, úgy hogy meg is érted, hogy mit miért csinálsz, akkor menj, igen.
De ha pl. egy középszintű matek érettségit csinálsz majd, amin épp csak eléred majd a 3-ast, akkor tényleg nem a mérnökinfó az, ami neked való. Mert egy csomó informatika jellegű óra is feltételezi majd a matematika ismereteket.
most főiskolai/egyetemi szinten kb. 4 fajta infó szak van lényegében:
mérnökinfó, gazdinfó, programtervező informatikus, programtervező matematikus.
szerintem mind a 4-hez elég erős matek kell. Hányadikas vagy egyébként? Mert ha még 1-2 éved van érettségiig hátra, azért sok mindent változtathatsz a hozzáállásodon, ahogy egy korábbi hozzászóló is említette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!