Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » SOTE-ÁOK? SZTE-ÁOK? DE-ÁOK?...

SOTE-ÁOK? SZTE-ÁOK? DE-ÁOK? PTE-ÁOK?

Figyelt kérdés
Sziasztok! gimnáziumba járok, emelt biológiás tagozatra és orvosira készülök, még igazából nem tudom melyik egyetemet válasszam, kérlek érveljetek az egyetemek mellett pro és kontra... ELŐRE IS KÖSZI!
2011. aug. 14. 15:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen mindegy.

SOTE-nak nagyobb a híre és ennyi.

A költségminimalizálás jegyében válassz iskolát, ergo ha szegeden laksz nem biztos, hogy megéri felutazni Pestre a SOTE miatt. Ha államira jutsz be akkor is elég sok költséggel kell számolni...

2011. aug. 14. 15:35
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Mindegyik másért jó. A vidékieknek annyi az előnyük, hogy barátságosabb a város, kevesebbet utazol a városon belül és kevesebb a létszám, tehát jobban be lehet illeszkedni. A SOTE-nak tényleg nagy neve van, de ilyenkor fel kell tenni a kérdést, hogy valóban olyan jó e ,mint amilyen híres? Én úgy hallottam, hogy a szegedi a legjobb, ezt megerősíteni nem tudom, én Pécsre járok, itt is lakom , de nagyon szeretem a várost és az egyetemet egyaránt :)
2011. aug. 14. 15:37
 3/11 A kérdező kommentje:
nos én Veszprém környéki vagyok, így is, úgy is utaznom kell, így mindenképpen költözés lesz belőle... köszi a válaszokat! :)
2011. aug. 14. 18:59
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Én Szegedre járok. Véleményem szerint túl nagy színvonalbeli különbség nincsen az orvosik között. Úgy tudom, hogy ahol elfogadják a SOTE diplomáját, ott a miénket is elfogadják. Gondolom a többit is, de ezt nem tudom biztosan:)

Amúgy sem hiszem, hogy azt lehetne mondani, hogy egy egyetem mindenben a legjobb. Nyilván van olyan tárgy, amit a SOTÉN oktatnak jobban, van amit meg másol. Minden bizonnyal minden orvosinak vannak erősségei és gyengéi is. Pl. ahogy beszélgettem SOTÉsokkal, úgy vettem észre, hogy nekik az első év húzósabb volt, mint nekünk. Viszont nálunk meg a harmadév sokkal brutálisabb, mint máshol.

Hogy ebből mi igaz, azt nem tudom. Szerintem mindenhol az adott sulit fényezik:) Nálunk a Szegedit, Pesten a SOTÉT, Pécsen meg Debrecenben az ottanit. Objektíven úgy sem tudja megitélni senki, hiszen nemhiszem, hogy van olyan ember, aki mindet kipróbálta.

Szegedről viszont nagyrészt jókat tudok mesélni. Nagyon szeretem magát a várost, és az egyetemet is.

Anyagi szempontból szerintem nagyon jó, hiszen:

- az albérletek olcsóbbak, mint a fővárosban (Pécsen és Debrecenben nem tudom milyen árak vannak, de gondolom hasonló, mint itt)

- kapunk ingyen bérletet a tömegközlekedésre

- minden évben kapunk jegyzettámogatást, ami azért elég nagy segítség

A város tipikus egyetemi város, rengeteg a diák, sok rendezvény, buli, koncert van. Vannak kari bulik, néha ingyen fürdőzés, télen minden héten ingyenes koriest.

Az oktatásról:

Vannak nagyon jó órák és előadók, vannak kevésbé jók, és olanok is, akiket/amiket nagyon utáltam:D A felszereltség is változatos. Az anat intézetre pl. ráférne egy felújítás (bár teszem hozzá, az emelti bonctermet nemrég csinálták meg, és az jó is, csak mi pont a lentiben voltunk:DDD), de a patológia intézet eléggé új, és mindenkitől csak azt hallom, hogy milyen szupi:)

A klinikák felszereltségéről nem nyilatkozok, mert csak most fogom kezdeni a harmadévet:)

Amit nem szeretek annyira:

Nem tudom máshol mennyi az ösztöndíj, de nálunk nincs az egekben...

2011. aug. 14. 20:33
 5/11 A kérdező kommentje:

igen... tudom, hogy mindenki a sajátját fényezi... :)

köszi a hasznos választ! :)

2011. aug. 14. 21:01
 6/11 anonim ***** válasza:
23%
Én PTE-s vagyok, (igaz ETK,) vannak előnyei, hátrányai.... de ha tehetném átmennék a SOTE-ra. Szegedi se lehet rossz, de baromi messze van. (Székesfehérvár). DE-t nem ismerem.
2011. aug. 15. 08:05
 7/11 anonim ***** válasza:
82%

én sote-etk-ra jártam (igaz nem orvosi). :)

Én annyira bele voltam őrülve hogy csak a SE mert mennyire jó híre van.. Aha és kb ennyi is.. Én megbántam, hogy nem debrecenbe jelentkeztem.

Sote-n magasabbak a ponthatárok és a költségek is.

2011. aug. 15. 10:30
 8/11 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! =)) aki tud, kérem mondjon még véleményt!
2011. aug. 15. 13:46
 9/11 anonim ***** válasza:
23%
Soténak nagyobb a hírneve, meg szerintem itt jobban követelnek, ha jól tudom, vidéken van ahol írásbeli az anatvizsga, ami elég vicces :) De szerintem a gyakorlati oktatás terén nem feltétlenül a sote a legerősebb. Most voltam nyári gyakon kórházban, és ott pl. a pestieket Istenítették, a pécsieket meg eléggé alázták, hogy mekkora szintkülönbség van köztük. Ettől függetlenül szerintem nem ez dönti el, hogy kiből lesz igazán jó, lelkiismeretes orvos.
2011. aug. 15. 17:30
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk tesztes volt az anat vizsga, hidd el sokan nem nevettek. Lehet, hogy csak x-elni kell, de nagyon megtudják csavarni, nálunk ez a buktató, meg az élettan, fél csoport bukik.
2011. aug. 17. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!