Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az illetékesek, miért hagyják,...

Az illetékesek, miért hagyják, hogy ennyire elkorcsosuljon a felsőoktatás?

Figyelt kérdés

Miért hagyják azt, hogy a gagyi egyetemek/főiskolák egyre jobban teret nyerjenek, miközben a minőséget szem eleőtt tartó intézmények egyre nehezebb helyzetbe jutnak/fognak jutni? Bp-re jártam 3 évet x szakon, majd amikor a családom nehéz anyagi helyzetbe került. és igencsak emgszenvedtem 1-2 tárgyal úgy döntöttem, hogy átjelentkezem Debrecenbe ugyanarra a szakra, és megdöbbenve vettem tudomásul, hogy kb. 2X-3X kevesebbet kell tanulni, és szinte midnenki kap diplomát,kirúgni senkit sem rúgnak ki, ha valaki rosszul tanul átrajkák költségesre és ott addig tanul amíg nem végez....

Szerintetek igazságos az hogy nagyon sok helyen (Kodolányi. NYF, IBS,ÁVF,ZSKF,GDF DE ezen kívül még biztos van sok, csak azokat nem ismerem, meg nem midnen szak gagyi) helyeken midnenkit átengednek, csakhogy a fejpénzt fel tudják venni ? Az ilyen helyeken ha az összes tanár szivatna és sokan kibuknának akkor leépítés lenne a vége és ki kellene rugni egyre több oktatót, szóval inkább midnenkit átengednek, így az iskola egyre jobban "virágzik" (legalábbis anyagilag biztos).

Nem egy olyan ismerősöm van aki olyan helyre járt hogy alig buktattak, elbulizta az egész sulit megcsinált egy jónak mondható diplomamunkát egy cégnél és azonnal volt jólfizető állása, miközben más jobb helyen végzett (vagy nem végzett) ember sokkal többet tanult, küszködött és nem talál állást vagy ha talál is akkor hasonlót, d eő mégiscsak sokkal több energiát fektetett bele.

Miért adnak ilyen gagyi (főleg vidéki) iskoláknak akkreditációt?Elképedve nézem a DEbreceni EGyetem tanárait hogy hogyvan az, hoyg hagyják puskázni a diákokat? Hogy van az hogy 100 emberből 80-90 átmegy a vizsgákon?

Az oktatási minisztérium miért nem működtet egy szervezetet a minőségbiztosítás érdekében? Miért nem ellenőrzik évente/kétévente hogy az egyes egyetemekről/főiskolákról kikerültek megütik e a szintet? Ha nem ütnék meg akkor el kellene venni az akkreditációjukat, mert némelyik egyetem/főiskola teljesen profitorientált és a színvonal a béka segge alatt van.

Nem kérek azokból a hozzászólásokból hogy én ide és ide járok és nagyon jó stb....

2011. aug. 14. 10:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ja és a KSH infoi alapján mióta a bologna elindult a Kodolányin 4-szer annyi diplomát adtak kis a ZSKF-n 4,4-szer a GDF-en pedig 6-szor, mint a bolognai rendszer előtt.

Lehet csekkolni a neten.

2011. aug. 15. 19:53
 12/13 A kérdező kommentje:
Értelek, valószínüleg igazad van , bár én a bolognaiba csöppentem bele, nics nsemmi rálátásom az azelőtti rendszerre, de annyit tudok hogy régen nagy szó volt ha valaki egyetemre járt és nagyon meg kellett szenvedni a diplomáért.
2011. aug. 15. 20:14
 13/13 anonim ***** válasza:

Igen igazad van, erről beszélek.

Tulajdonképpen ma bárkinek lehet egy bsc-je, nem ér többet egy érettséginél, egyes sulikban a master sem.

Az osztatlan képzéseknek megvolt a tematikája, szakosodás stb.

Éppen azért vezették be a bolognai rendszert, hogy könnyítsék a diplomához jutást, de már a bevezetés előtt is sok intő jel volt az unió egyes tagországaiba és mindenhol komolyan problémát jelent.

De a felsőoktatási intézmények lobbyja győzedelmeskedett hiszen így minél egyszerűbben akár egy silány oktatási tematikáért is iszonyú pénzeket kapnak.

Tudtad, hogy a fejkvóta pénzügyileg mindenhol azonos?

Tehát a Corvinus, a BGF vagy a Kodolányi a közgáz képzésért ugyanannyit tesz zsebre?

Hát nem megérte a Kodolányi féléknek lobbyzni, ők magasabb profittal dolgozhatnak hiszen háttérstruktúrában nem adnak annyit mint egy színvonalasabb egyetemi képzés.

Egyetértek, iszonyú gáz ami itthon van.

2011. aug. 15. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!