Szerintetek nagyon gáz, ha az egyetemi beiratkozásra az anyámmal megyek el?
Hát is-is.
Általában azoknak a szüleje szokott ott lenni, akik messziről autóval jönnek, vagy már költözik is az albérletbe pl.
De azért egyetemen nem jellemző ez az anyuka fogja a kezét csemetéjének dolog.
Szerintem első alkalommal ez teljesen rendben van. Pl segítenek cuccolni koliba, albérletbe. Sőt, lehet éppen ők hoznak kocsival. Kíváncsiak a kollégiumra, az egyetemre, hogy milyen környezetben fogsz tanulni.
Nálunk PE-n a kollégiumi beköltözésnél látni ilyet, hemzsegnek a szülők, és rengetegen vezetik őket végig a kampuszon illetve a kollégiumban. Szerintem ez teljesen természetes, főleg aki messzebbről jön.
Én az első éves kiköltözés után vittem anyámat (több száz km-re lakok az egyetemtől) és megmutattam neki a környéket, ilyesmiket. Igaz, az év vége volt.
Hát ömm... Ha nem koliba mész és csak egy sima beiratkozásról van szó, az baromi gáz szerintem, 18-19-10 évesen már meg kéne ennnyire nevelni a szülőket, hogy nem kell fogni a kezedet...
De ha koliba költözöl vagy bármi, végülis... =/
Hát nemtudom, utolsó, egyetemista leszel, ha egyedül szülők nélkül nem találsz meg egy beíratkozási helyet, akkor mi lesz veled 3 éven keresztül...?
Nem akarlak megbántani, de az egyetem alapja a masszív önállóság, ebbe beletartozik ez szerintem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!