Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogyan tanultok? Eredményes?...

Hogyan tanultok? Eredményes? (Életkort írjatok, kérlek! )

Figyelt kérdés

Most leszek 11.-es, és eddig sem tudtam, hogy mi a jó módszer a tanulásra. Tudom, hogy mindenkinek más, de nekem egy személyen belül is többféle módszerem van, de nem igazán tudom eldönteni, melyik jó vagy rossz. Anyukám mindig mondja, hogy minket nem tanítottak meg tanulni. Hogyan kell, most őszintén és komolyan? :D

U.i.: villámolvasást tanultam, egész hatásos, de érdekelne azért a hagyományos "recept". :D

2011. aug. 5. 09:22
 1/9 anonim ***** válasza:

Egyszerűen leülök, minden kikapcs, rákoncentrálok mással nem foglalkozok. Én bekezdésenként tanulok, persze haladni kell, legutolsó viszgámra 140 oldal kellett és 3 napom volt. A 7. vizsgám volt, többre is kb ugyanennyi kellett, vagy több. Az átlagom 4,7 lett. Persze középsuliban egyszerűbb, mikor nem is kell szinte semmit tanulni, akkor nincs stressz sem ami gátoljon. És nem kell napi 8 órát sem tanulni. Örülj még kevés van és adj bele mindent!:)Aztán ha tovább akarsz tanulni, majd az is sikerülni fog, mert az elejétől megtettél mindent:)

21 L

2011. aug. 5. 09:31
 2/9 anonim ***** válasza:

Pofon egyszerű, leülsz és elkezded elolvasni pl az adott anyagrészt, ha valami nem tiszta benne akkor utánaolvasol dolgoknak. Ha ez meg van akkor fogod és megtanulod kb 3-4 re és utána alszol rá egyet majd másnap felelés előtt vagy amikor időd van átolvasod és menni fog. 18/L

U.i.: Én így szereztem 4-es érettségit.

2011. aug. 5. 09:34
 3/9 anonim ***** válasza:

Ezt nehéz megmondani...

Én mindig is úgy tanultam, hogy órán odafigyeltem, aztán otthon csak esetleg átolvastam. Ebben az volt a jó, hogy mindig átláttam az egész anyagot, értettem a lényeget. Most 10-ben úgy gondoltam, változtatok, és mindig mindent megtanultam, nagyrészt magolva...ennek az lett az eredménye, hogy a végén már teljesen logikátlanul tanultam, és leromlott a teljesítményem matekból, ami a kedvenc tantárgyam...

Ha van bevált stratégiád, akkor inkább ne változtass rajta, én azt ajánlom :)

2011. aug. 5. 09:46
 4/9 anonim ***** válasza:
Ez mindenkinél más. Van aki halálos csendben tud csak tanulni, és órákat űl a könyv felett, de ha 1 légy beszáll a szobába már kiestek a "ritmusból". Engem idegesít a nagy csend. Mehet TV, rádió, stb, (persze nem max hangerőn) Kiválasztom a nekem legszimpatikusabb anyagot, feladatot és azzal kezdek. SEMMI szabály, hogy pl. 1 órán keresztűl nem állok fel az íróasztaltól, vagy min. 10 oldalt folyamatosan elolvasok. Hanem. Elkezdem, kb. 20 perc nekem az az idő, (amikor valami kiszáradt szivacsot vízbe tesznek), amikor csak úgy ömlik belém a tudás, de utána mintha kikapcsoltak volna. Akkor elmosogatok 4 tányért, kiviszem a szemetet, kiugrom a boltba és késöbb megint neki tudok állni. Ha valami érthetetlen, megnézem több könyvben, interneten, a lényeg, hogy több megközelítésből is kapjak információt. SOSEM magolok. Úgy "tanulok" mintha egy újságban hírt olvasnék, és 1 olvasás után el szeretném valakinek mesélni a történteket. Az évszámokat, képleteket aláhúzom, színessel kihúzom (nem minden második mondatot). Ha valami túl komplikált, átírom, átgondolom hétköznapi szituációkba. Ami még így is zavaros, akkor kérdezek akitől csak tudok.
2011. aug. 5. 10:14
 5/9 A kérdező kommentje:

Az órai odafigyelés, annak ellenére, hogy nekem fontos, hogy kimondva halljam a dolgokat nem elég, mert pl. a történelem tanárom olyan lassan mondja és halkan, hogy inkább elaltat, mint felkelti az érdeklődésemet. Évszámokkal is kicsit hadilábon állok. Arra valami jó módszer?

Az eddigieket pedig köszönöm.

2011. aug. 5. 10:34
 6/9 anonim válasza:
Az évszámokat én hiába magolom, nem megy a fejembe. Elolvashatom 10x, akkor sem. A szobámban a kiragasztom őket a falra (persze nem tz előtt egy nappal, hanem mondjuk egy héttel előtte) és akaratlanul is rápillantok, elolvasom, és mikor már napok óta kint van a falon és egy nap vagy 50x elolvasom, a fejembe megy.
2011. aug. 5. 12:43
 7/9 anonim ***** válasza:

10:14 vagyok. Évszámokat nem lehet úgy megjegyezni, hogy elolvasod 100-szor. Ha így benned marad az megint magolás.

Különböző korszakokat csoportosítsd, így már csak a végét kell megjegyezni. Pl. 1912, 1931, 1944, 1956, stb. ott az eleje lényegtelen, mert ugyanaz. Viszont az elsőnél a vége a 12-es. Pl. a Titanic elsüllyedt 1912-ben. És arra gondolsz, hogy 12 éves korodban a nagyidtól kaptál egy hajó makettet és máris megjegyezted. Vagy 1956-ban volt a forradalom. Tegnap a szüleid veszekedtek (kitört otthon a "forradalom") és apukád pont 56 éves. De bármilyen lehetetlen kapocs lehetséges, így még könnyebben benned marad. A kiscicád 6-ot tüsszentett, 19 óra 44-kor elestél a súlyzóidban, a tesód 33 éves, végtelen a lehetőség! (ugyanígy hónapok, napok, stb.)

2011. aug. 5. 13:49
 8/9 anonim ***** válasza:
Én pl bioszból az adenin-timin, citozin-guanin párosokat úgy jegyeztem meg, hogy A-T szögletes, C-G kerek, a C-G több ponton találkozik, az A-T kevesebben, így az elsőnél 3 a másiknál 2 kötés van. De bármilyen kapcsot kereshetsz. Ez csak egy példa. Törit én se szerettem, évszámokból: 1222, 1848, 1956 és kb ennyi... mégis leérettségiztem 4-esre, a többi ötös lett :D
2011. aug. 5. 22:07
 9/9 anonim válasza:
Szia! én ugy szoktam tanulni, hogyy beülök a szobámba mehet a tv nem baj, előbb leírom egy lapra amit meg kell tanulnom , és utána folyamatosan részenkét tanulom meg...nekem ez bevállt módszer. 14 éves vagyok! :)
2011. aug. 23. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!