Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Átvennének így gimnáziumba...

Átvennének így gimnáziumba félévkor (9. )?

Figyelt kérdés
Most kezdem a 9. osztályt , csak sajnos buta voltam, és szakiskolába jelentkeztem, pedig felvettek volna sokkal jobb iskolákba is. Mostmár konkrét terveim vannak, így szeretnék fél év után átjelentkezni Budapestre, a Fazekas Gimibe, vagy az Apáczaiba. Ha nyelvvizsgával megyek, és félévkor kitűnő átlaggal, átvennének valamelyikbe ? Vagy esélytelen még így is, szakiskolából gimnáziumba ? Azt sejtem, hogy akkor kéne valami szintvizsgát tennem,vagy hogy hívják ezt, azzal nincs probléma.
2011. júl. 30. 19:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Ajánlom inkább menj be az iskolába ahova menni szeretnél a bizonyítványoddal még most (értsd hétfőn :P) és úgy próbálkozz. Mikor én 9-es voltam és költözés miatt félévkor próbáltam adott városban normálisabb gimibe menni akkor elküldtek azzal, hogy a csoport létszáma túl nagy (amelyik adott nyelven amit tanultam általánosban) és próbálkozzak év végén és azt is mondták, hogy 9be ne 10be :) Lehet ez csak elszigetelt eset de szerintem biztos ami biztos ha meg van hozzá az átlagod már most akkor menj be szülővel és beszélj az igazgatóval vagy akivel lehet még nyáron.
2011. júl. 30. 19:37
 2/7 A kérdező kommentje:
Hmm.. Igen félek, hogy így járok, és elküldenek majd. A 8.évvégim nem lett valami csodálatos, magántanuló voltam, talán azért, de nem fognám arra. Sajnos akkor még nem gondolkoztam ilyen erős iskolákban. A felvételim összesen 76 pontos lett, talán még az is kevés ilyen gimnáziumba, ezért gondoltam arra, hogy most elkezdem a sulit ,és kitűnő féléves jegyekkel megyek be átjelentkezni. Szóval így most kicsit döntésképtelen vagyok. Azért köszönöm. :)
2011. júl. 30. 19:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Mindenféleképpen legalább fel kell őket hívni, hogy mikor van ügyelet és bemenni személyesen és megbeszélni ha lehet most is lehet ha meg nem akkor félévkor se valószínű szerintem.
2011. júl. 30. 20:14
 4/7 A kérdező kommentje:
Csak azért nem szeretnék most még, mert így nem vagyok megelégedve a jegyeimmel, és szerintem egy ilyen suliban sem lennének. Félévre meg összeszedném mindenből az ötöst, és úgy esélyesebb, hogy nem küldenek el. :S
2011. júl. 30. 20:26
 5/7 anonim ***** válasza:
Akkor is minimum egy telefon, hogy mik az esélyek de egy személyes beszélgetés meggyőzőbb tud lenni.
2011. júl. 30. 20:55
 6/7 anonim ***** válasza:

Huh hát szakiskolából a Fazekasba... Nem bántani akarlak, de ezek Bp. legerősebb gimijei közül valók, biztos bírni fogod? Mert ha igen, furcsállom, hogy kerültél szakiskolába. A 74 pont nem rossz eredmény, de sajnos ide kevés, tehetséggondozót is írnod kellett volna.

Mindenesetre megpróbálni érdemes, hívd fel őket próbáld elintézni.

Ha meg valami folytán nem sikerülne, azt ajánlom, hogy gondolkozz el más gimikben is, amik ennyire nem erősek, de azért jó hírük van és simán bejuthatsz onnan is egyetemre (gondolom ez a célod?). Sok iskola van Budapesten, biztos találsz megfelelőt, ha továbbtanulásra gondolsz, mindenképpen érdemes elmenned a szakiskolából.

Kérlek ne haragudj az eleje miatt, csak így elsőre nagyon furcsának tűnt a gondolat, hogy valaki olyan jó képességű hogy mehetne a Fazekasba, de mégis szakiskolába megy. De persze te tudod, hogy milyenek a képességeid, megpróbálni érdemes. ::)

2011. júl. 30. 21:04
 7/7 anonim ***** válasza:
pont a fazekasba? az ország legerősebb gimije! egyébként a nyelvvizsgát nem hiszem, hogy nézik, és ha van hely az iskolában, csoportokban, akkor az átvételi vizsgát úgy tudom, kötelesek biztosítani, amin vagy jól teljesítesz, vagy elküldenek. nálam is így volt, bár én gimiből gimimbe mentem egy év után.
2011. júl. 31. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!