Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik jobb ÁVF vagy BGF? Hol...

Melyik jobb ÁVF vagy BGF? Hol jobb a gazdálkodás és menedzsment szak?

Figyelt kérdés
jöhetnek előnyök, hátrányok, tapasztalatok...esetleg más iskolákban erről a szakról vélemény, milyenek a tanárok, a légkör, szórakozási lehetőségek stb
2011. júl. 26. 14:58
1 2 3
 21/22 anonim válasza:

Én is BGF PSZK-s vagyok. Meg tudom erősíteni az előttem szólót. Csak a neve nagy az iskolának, és tényleg arra mennek rá, hogy egy-egy vizsgán csak 10% menjen át.

Ha nem a saját fülemmel hallom, el sem hiszem, de éppen előttem mondta az egyik tanár, hogy a maga vizsgája 3ast ér, de nem adom meg, jöjjön el a következőre, ott megírja simán az 5öst is! Ha a pénzről lenne szó, nem érdekel, leteszem neki ott az asztalra az ismétlő vizsgadíjat... de ez megvesztegetés lenne...

Nagyon sokat csalódtam benne, az oktatás minőségében. Vannak tantárgyak, amiknek a vizsgáit pénzügyi szakemberek is nehezen oldják meg. A bevett gyakorlat, hogy amit az órán elmondtak, leadtak, az biztos nem lesz a vizsgában... ez már jó, abból nem kell készülni...

Az iskola könyvtárán kívül minden ügyintéző, TO-sok, és a tanszéken dolgozó adminisztrátorok hátráltatnak. Pl. tárgyfelvételnél is.

Ma már biztos nem jelentkeznék ide! Az a fontos, hogy diploma legyen a kezembe, nem az, hogy BGF-es... Sajnos erre csak nemrég jöttem rá...

ÁVF-ről annyit tudok, hogy az ismerősöm, aki ott tanult, rögtön bekerült egy gyakornoki programba egy autógyártó cégnél... Szóval, úgy néz ki, elismerik az AVF-et.

2015. jan. 23. 23:29
 22/22 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy régi kérdés, de attól úgy érzem, hogy muszáj hozzászólnom.

A barátom BGF-PSZF-es. Az tény és való, hogy megy a szívatás, sokat kell tanulni és nem egyszerű elvégezni. Viszont valamit valamiért... ez a diploma ér a legtöbbet a kategóriájában. A gazdálkodás és menedzsmenten nincs ismerősöm, sajnos arról nem tudok hasznos információval szolgálni.

Corvinusra jár pár volt osztálytársam.... hát mit ne mondjak... Folytonos bulizás, alig tanulnak valamit (bár lehet, hogy az nekik sok, ez relatív fogalom). Igaz, hogy a ponthatár magas volt, de utána megy a lazulás. Azt felvételi előtt is mondták már nekem, hogy Corvinusra nehéz bejutni, de könnyű bent maradni. Szerintem igaz is.

AVF-ről sosem hallottam, véleményt nem tudok mondani.

BME is neves iskola, viszont a GTK-ról keveset tudok. Tanulni kell ott is.

Attól, hogy megy a szívatás egy egyetemen/főiskolán, nem "sz*r" szerintem! Legalább is a színvonal (mind a tudásé, mind a hallgatóké) ettől lesz jobb. Valahogy ki kell szórni az embereket, amit én jogosnak is tartok. Nem kaphat mindenki diplomát, csak a legkitartóbbak. Persze néha nekem sem tetszik, hogy milyen számonkérés van és hogy mennyire embert próbáló az egész, de ez egyetem, nem középiskola. /Egy SOTE-s hallgató/

2015. márc. 20. 00:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!