Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek Leőwey vagy Babits?

Szerintetek Leőwey vagy Babits?

Figyelt kérdés
Ezt a két pécsi gimnáziumot néztem ki magamnak és nem tudok dönteni. Mindenképpen angolra mennék majd második idegennyelvként spanyol vagy francia. Szerintetek melyik a jobb suli?
2011. júl. 25. 08:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Babits :D Szeptembertől én is oda fogok járni, és köztudott, hogy a Babistban a legjobb az angol, azt hiszem, pontoson 14 angoltanár van :) Én mindenképpen ezt választanám :)
2011. júl. 25. 09:12
 2/15 anonim ***** válasza:
Szerintem is Babits. Én mondjuk egyikbe sem jártam, viszont sok ismerősöm végzett mindkettőben. Ezek alapján az utóbbit ajánlom.
2011. júl. 25. 10:01
 3/15 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek :)
2011. júl. 25. 11:59
 4/15 anonim válasza:
Én Leőweys vagyok, és véleményem szerint erősebb iskola mint a Babits. Én mondjuk pont angol tagozatra járok, és sok osztálytársam már 10.-ben letette a középszintű nyelvvizsgát. Anno én is sokat gondolkodtam a két iskolán, végül a Leőweyt választottam, és nem bántam meg. :) Igaz hogy sokat kell tanulni, de a hangulat nagyon jó és a tanárok is normálisak. Gyere a Leőweybe, nem fogod megbánni ;)
2011. júl. 25. 23:14
 5/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszod :)
2011. szept. 2. 13:59
 6/15 anonim ***** válasza:
Mindkettő elit iskolának számít, mindegy melyikre mész. Én személy szerint a Leőwey-t választanám. Voltam mindkét suliban, és a Leőwey valahogy szimpatikusabb, tök jó helyen van, az a kis park ott előtte tök jó.. meg az iskola olyan 'otthonosan' néz ki, a Babits meg olyan mint egy kórház. :D
2011. szept. 26. 19:26
 7/15 A kérdező kommentje:
Igen egy kicsit számomra is barátságosabbnak tűnik a Leőwey,de mostmár az ANK-t is nézegetem.. az erősnek számít?
2011. szept. 26. 19:34
 8/15 anonim ***** válasza:

Hát arra, hogy most milyen a Leőwey, ne nagyon alapozzunk, mert költöztetik, tiszta rom már szegény épület.

Úgy összességében az "elit" gimikről: a legtöbb helyen szeretik azzal etetni a diákokat, hogy ha nem oda járnak, akkor nem veszik fel őket jó egyetemre. Ez a legnagyobb hülyeség. Nekem az egyetemen vannak évfolyamtársaim a Leőwey-ből, a Babits-ból, az ANK-ból, a Kodályból, a Nagy Lajosból, a Janusból, a gyakorlóból, ezen kívül épp így sokan vannak a Tásiból, a Keróból (bezony, szakközépből is), és ők ugye csak a pécsiek, de sokan vannak, akik ilyen "nevenincs" kistérségi gimnáziumokból vagy szakközépiskolákból jöttek. Jómagam a Tásiban érettségiztem, ráadásul levelezőn, mellette dolgoztam már évek óta, és torony magas pontszámmal vettek fel, pedig még stréber sem vagyok, de a ponthatár 420 volt, nekem 445 pontom volt.

Na mindegy, ezzel igazából csak azt akartam hangsúlyozni, hogy olyan óriási jelentősége nincs a dolognak, maximum csak abban, hogy az ember ne menjen olyan helyre, ahol nem érzi jól magát.

2011. szept. 26. 20:12
 9/15 anonim ***** válasza:
na igen, amúgy ez is igaz, az, hogy hova jársz gimibe nincs sok köze ahhoz, hogy felvesznek-e valahova.. ha mondjuk kinézel egy szakot, akkor ha nem vesznek fel egy 'nem elit' gimiből, akkor egy elitből sem fognak.. tényleg nem azon múlik, nem leszel sokkal okosabb ha elit helyre jársz, szóval ilyeneken ne aggódj. oda menj ami a legszimpibb.
2011. szept. 26. 20:26
 10/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2011. szept. 27. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!