A germanisztika szak (NYME) nagyon nehéz?
Rendkívül nehéz lesz.
Sokat kell tanulni ezért egyetem.
Nem tudom milyen tárgyaid lesznek, de légy önálló ez egy egyetemen elvárás: NÉZZ UTÁNA!
Szombathelyen :) Jövőre jönnél? mert ha minden igaz halasztok és akkor én is úgy kezdeném.
Az hogy utána nézek alap, persze mert tudom hogy nem lesz olyan szájbarágós mint a középiskola tananyaga. Csak a szak miatt aggódom egy picit... :)
Sziasztok!
A germanisztika alapjában véve nem rossz, nekem az a második szakom a magyar mellett. Ha alapszaknak akarod megjelölni, nem kell felsőfokú a diplomáig, azonban aki minornak választja, annak kell a mesterképzéshez.
Épp ezért gondoljátok meg, hogy hogy jelölitek be, mert előre szólok: a szóbeli teljesítményed le fog romlani, hacsak nem jársz mellette különórára.
Tantárgyak: kulturális ismeretek, német nyelvű irodalmak, német nyelvészet, nyelvi modul, nyelvgyakorlat, kultúra- és médiatudomány, országismeret.
Nekem eddig minden tárgyam ötös lett, kivéve a legelső féléves nyelvészet. Szóval ha kitartóak vagytok, nem nehéz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!