Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit tudtok/mi a véleményetek...

Mit tudtok/mi a véleményetek az alábbi szegedi koleszokról?

Figyelt kérdés

Eötvös Loránd Kollégium

Herman Ottó Kollégium

Károlyi Mihály Kollégium

Móra Ferenc Kollégium

Öthalmi Diáklakások

2011. júl. 24. 17:39
 1/4 anonim ***** válasza:

Az Eötvösbe esélyed nincs bekerülni elsősként, később is csak a legjobbak jutnak be, és nagyon kell teperni, hogy benn maradhass.

A Károlyiba szinte mindenki bekerül, aki államis, központban van, viszont jobb helyeken csak gettóként említik. A szobád vagy a csomópontra néz (a város legforgalmasabb része), vagy a másik oldalra, ami garantálja, hogy ne aludj éjjel. Azt mondják, oda akkor kell menni, ha az alapképzést 8 év alatt akarod elvégezni. A mosásért fizetni kell, ha egyáltalán találsz szabad gépet. A sötétítők semmit se érnek, a hely egyetlen előnye a jó kilátás :)

A Herman, és a Móra kb hasonlók, volt ismerősöm, aki imádta, másik meg undorodott tőle, én egyikbe sem mennék. Amúgy mind2 Újszegeden van, gyalog sincs messze az egyetemtől, biolosoknak előny.

Tavaly bekerültem az Öthalmiba, ahol ha tehetem, le is horgonyzok egy darabig. Igaz, hogy kint van a város szélén, és egy órával előbb el kell indulni, ha be akarsz érni időben, a közlekedés úgy el van cseszve, ahogy csak el lehet, viszont: közel van a Cora, és a CBA - igaz, rendes út egyikhez sincs, CBA csak busszal esélyes, hacsak ki nem építik őszig az utat, Corába meg csak bakancsban indulok el gyalog, mert oda csak az az út van, amit az eddigi kollégisták kitapostak - leszámítva a másik oldalt, jó hír, hogy idén legalább kavicsot szórtak ki rá. A társaság jó, a légkör családias, a szobák nagyon jók, tavaly voltak felújítva a régi épületben is, bicikliút van végig a belvárosig, aki teheti, ki is használja, a környék csendes, szép, aminek mellékhatása a tavaszi szúnyoginvázió, de ez a legkevesebb. A lakások jól felszereltek, legfeljebb hat ember osztozik egy zuhanyon, wc-n, a konyha inkább a régi épületben jó, mivel ott van sütő, az újban csak rezsó. Cserébe az új épületben lakásonként van mosógép, míg a régiben lépcsőházanként van három, de nekem eddig mindig sikerült megoldani. Ha kérdésed van, írj nyugodtan!

2011. júl. 24. 18:04
 2/4 A kérdező kommentje:
nagyon nagyon köszi a választ! :)
2011. júl. 24. 18:27
 3/4 anonim válasza:
Én hermanos vagyok, imádom. Igaz vannak hátrányai is. Egy szobában 3an vagyunk, ha van ismerősöd, akkor kérhetitek is, hogy egy szobába kerüljetek, ha akarjátok. Az emberek rendesek, mindig köszönünk egymásnak. A légkör szintén családias. A szobákban netlehetőség van, most nyáron cserélik ki az ablakokat a körúti oldalon a 6.tól felfelé, tehát a fiú szinteken és a móra felőli oldalon végig. Szintenként van 3zuhany, 3wc, de sosem volt olyan, hogy ne lett volna üres, ez nem gond. A páros szinteken van konyha, a páratlanokon mikró és mosógép. A mosásért minimális összeget kell fizetni, 25HUF óránként -otthon tuti nem jössz ki olcsóbban. Ha felvettek, ajánlom a kolis gt-t. :-) A koli előtt áll meg a 71A, a 84 és a 84A, a herman és a móra közt a 2es busz, de a ligeten át gyalog 30perc alatt elérsz a TIKhez. Ja és persze bicikliút is van, ami egészen a Dómig visz a kolitól.
2011. júl. 26. 13:28
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi
2011. júl. 26. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!