Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hány kredit szükséges ahhoz,...

Hány kredit szükséges ahhoz, hogy egy félévet "elvégzettnek" tekintsenek?

Figyelt kérdés

Illetve van olyan,hogy maximum,vagy lehet akármennyi,amennyit meg tudok szerezni?

És ezek a többi uniós országban is így vannak,vagy ott más a szabály?

2011. júl. 22. 12:40
 1/8 anonim ***** válasza:
30 az ajánlott.
2011. júl. 22. 12:47
 2/8 anonim ***** válasza:
15. Akkor lesz elvégzett, de korántsem jó, ha csak annyi van. Az első jól mondja 30 az ajánlott, de van maximum is, azt nem tudom mennyi, nekem 37 volt a maximum.
2011. júl. 22. 12:52
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget,tudom,hogy tájékozatlan vagyok,de még csak most fogom kezdeni az egyetemet,ha minden jól megy,és szeretnék addig informálódni :)

Mindenesetre ha valaki tudja mennyi a maximum,és leírná,azt nagyon megköszönném :)

2011. júl. 22. 12:58
 4/8 anonim ***** válasza:

Semmiség, nyugi, mi sem láttuk át ezt a rendszert, aztán mostmár simán:) Bele fogsz jönni.

Úgyis elmondják :)

2011. júl. 22. 12:59
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem akkor, ha elvégzed a kötelező tárgyakat + mellé néhány faktot, hogy meglegyen a kredit.

Mintatantervet találsz, érdemes azzal haladni.

Hiába van meg a 30 kredeitet, ha egy nagyon fontos tárgy nincs meg, amire szinte minden épül. Orvosin ilyen az anatómia, jogon a római jog. Ha ezt elbukod, akkor jövőre újra fel kell venned, és 1 évet csúszol. Tehát olyan, mintha jövőre kezdted volna el az egyetemet. Igaz, ha a többi elsőéves tárgyat sikeresen letudtad, annyival kevesebb lesz. De a tényen ez sem változtat.

2011. júl. 22. 13:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Egyetemfüggő. Van ahol bármennyit fel lehet venni ingyen, van ahol a törvényi minimumot garantálják csak. A hatályos felsőoktatási tv. 58. § 4. bekezdése szerint az előírt kreditjeidnél minimum 10%-kal többet vehetsz fel ingyen.
2011. júl. 22. 13:16
 7/8 anonim ***** válasza:

Egy félévben bármennyit felvehetsz, és megcsinálhatsz. Nekem a legjobb félévemben 44 kreditet vettem fel, és abból 42-t meg is csináltam. Volt, hogy 4 tárgy ütközött, volt, hogy 3. De a tanárok megértőek voltak, nagyon meg voltam csúszva mert az elején xartam az egyetemre, és a végén kellett kapkodni. (Mindezt mérnökként, szép sok műszaki tárggyal, meg matekkal :) )

A lényeg az, hogy a diplomához szükséges összkreditet (náunk 7 féléves, 210 kredit volt) max. 10%-al lépheted túl, utána fizetni kell kreditenként valamennyit. Ezért nem lett meg a második diplomám, a két szak között (Gépészmérnök Mechatronika szakirány és Mechatronikai mérnök) 32 kredit volt a különbség, de csak 20-at tudtam megcsinálni. Utána fizetni kellett volna a többletkreditért, avagy ha lediplomázás után újrafelvételizek a másik szakra, akkor pedig másoddiplomaként tandíjköteles a félév. Nem volt kb. 200ezrem a plusz diplomára. :(

2011. júl. 22. 13:24
 8/8 anonim ***** válasza:

ma 13:24-es válaszoló

Nem is baj hogy nem másoddiplomáztál mert az olyan is lett volna 3-4 tárgy ütközött és elnézőek voltak a tanárok jézusom hol diplomáztál? Nyíregyen?

A kérdezőnek: minden egyetemnek van tanulmányi és vizsgaszabályzat-a érdemes letölteni és olvasgatni. PL a legtöbb helyen ha nem teljesítessz 2 félév alatt összesen 30 kreditet a 60ból (30*2) akkor kirúgnak. De nem mindenhol van ilyen (pl Debrecenben nincs).Meg még sok hasznos infó van a tvszben mondjuk elég hosszú is meg száraz. :D

2011. júl. 22. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!