Nappalin vagy estin tanuljak? ( Főiskola)
Én levelezőn vagyok, nekem tetszik, hogy nem kell kollégiumba mennem, nem kell másokkal laknom, minden héten buszoznom. Elég messze vagyok a sulitól, így nekem könnyebb, hogy otthon nyugodtan tanulok a kijelült anyagot. Kevesebb pénzembe is kerül.
Ha viszont nem tudsz magadtól tanulni, mármint a tanár vázlata(i) nélkül, akkor jobb a nappali. Többen össze tudjátok dugni a fejeteket egy project elkészítésénél, találsz jó barátokat, akik valamiben jobbak és ebben segítenek, vagyis ha van melletted okos nem kell különtanárhoz járnod. Ha szereted a bulikat, a koleszt imádni fogod. De egy saját lakásban is jó lehet, önállóvá válsz. Persze ha az adott városban élsz, nem kell elköltöznöd a szüleidtől.
Nekem az nagyon jó lenne, ha nem élnénk messze a sulitól, és lehetnék nappalis. Nem dolgozom iskola mellett, tehát nekem beleférne, hogy minden nap bejárjak, csak a távolság miatt nem tehetem.
Más érvek.. a vizsga ugyan az,ugyan olyan. A végzettséged sem lesz más, ugyanaz kerül a diplomába, ugyanaz a követelmény (szakdoga, nyelvvizsga, gyakorlat) csak kevesebbet tartózkodsz az intézmény falai között :D
Én meg először nappalin tanultam négy évet, most vagyok levelezős, és az előbbit ajánlanám! Nem kell annyit utánajárni a dolgoknak, sokkal több idő jut arra, hogy a tanár foglalkozzon az esetleges kérdéseiddel, hogy normális jegyzetet tudj készíteni. Találhatsz magadnak hasonló gondolkodású barátokat. Ha sikerül bejutnod államilag finanszírozott képzésre (plusz jó átlagot sikerül összevakarnod), akkor annyira nem is vészes az anyagi oldal.
Sajnos az esti tagozati formát nem tudom véleményezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!