Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit szóltok ehez a nyári...

Mit szóltok ehez a nyári szünet csökkentéséről szóló tervezethez?

Figyelt kérdés

Most ez komolyan azért van, mert néhány szülő nem tud mit kezdeni a gyerekével a nyáron? Mi lesz a következő? Majd kevesebb vacsora lesz az asztalomon, mert valami csicska nem gondolta át, mivel jár egy gyermek vállalása?

Mielőtt félreértenétek, engem nem érint a dolog, nem azért háborgok; én jövőre érettségizem, szóval számomra nem aktuális, csak eléggé bosszantó. Majd ha valaki a Szigetre akar menni, akkor az nem mehet, mert suliba kell közben járnia? És a többi szülő, aki tud a nyáron foglalkozni a gyerekével, az majd a gyerekhez igazodjon egy nyaralás során, hogy neki mikor van iskolai szünet? Általános+középiskolában legyen a gyereknek egész pályafutása során csak 12 hónap szünete?

Rég hallottam ekkora hülyeséget. Nektek mi a véleményetek róla?

2011. júl. 16. 23:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
A kormány elmehet a búsba. Olyan hülye törvényeket és módosításokat hoznak, hogy az lehetetlen.
2011. júl. 17. 08:52
 12/15 anonim ***** válasza:

Valaki írta korábban Németországot. Tanultam és tanítottam is kint, két hetes a tavaszi és a téli szünet, ez ellen, gondolom, nem háborogna senki. A nyári szünet pedig 6 hét, július elején/közepén kezdődik, és augusztus végéig tart. Valóban nem kellemes dolog júliusban vizsgázni járni, meg a gyerekek is már alig várják a szünetet, de mikor elmondtam nekik, nálunk hogy van, azt mondták, tök rossz lehet, mert év közben nincs is szünetünk.

Egyébként nem tudom, honnan vetted, hogy a 12 év alatt összesen csak 12 hónap lenne. Én legalábbis úgy tudom, nem akarják csökkenteni a "szünnapok" számát, csak jobban elosztani év közben.

2011. júl. 17. 09:25
 13/15 anonim ***** válasza:
62%

Kérdező.. elolvastad te egyátalán azt a tervezetet?

Majd ha igen, akkor szój, addig csak beszélj marhaságokat.

2011. júl. 17. 10:14
 14/15 anonim ***** válasza:
81%
hű de sötét vagy kérdező te jó ég!!!!!
2011. júl. 17. 13:37
 15/15 (L) Bella (L) ***** válasza:

Ha diák lennék, én is biztosan háborognék. (persze nem a Sziget fesztivál miatt)

Nem olyan rossz az, ha rövidebb a nyári szünet, mert ha belegondolsz nem esik ki olyan sok idő a suliba járás között és nem tompul annyit az agyatok, mint 3 hónap kimaradás során. Cserébe viszont lesz síszünet, őszi szünet, tavaszi szünet, lehet, hogy rövidebb tanítási nap, ki tudja, de egyenletesebben lesz elosztva és úgy nem olyan nem olyan megterhelő.

Én jártam Németországban gimnáziumba, ott képzeld júliusba kezdődött a nyári szünet és augusztus végén már indult a suli. Viszont az évközbeni szünetek baromi jól estek.

2011. júl. 18. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!