Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit szóltok ehez a nyári...

Mit szóltok ehez a nyári szünet csökkentéséről szóló tervezethez?

Figyelt kérdés

Most ez komolyan azért van, mert néhány szülő nem tud mit kezdeni a gyerekével a nyáron? Mi lesz a következő? Majd kevesebb vacsora lesz az asztalomon, mert valami csicska nem gondolta át, mivel jár egy gyermek vállalása?

Mielőtt félreértenétek, engem nem érint a dolog, nem azért háborgok; én jövőre érettségizem, szóval számomra nem aktuális, csak eléggé bosszantó. Majd ha valaki a Szigetre akar menni, akkor az nem mehet, mert suliba kell közben járnia? És a többi szülő, aki tud a nyáron foglalkozni a gyerekével, az majd a gyerekhez igazodjon egy nyaralás során, hogy neki mikor van iskolai szünet? Általános+középiskolában legyen a gyereknek egész pályafutása során csak 12 hónap szünete?

Rég hallottam ekkora hülyeséget. Nektek mi a véleményetek róla?

2011. júl. 16. 23:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
32%
Mellesleg vannak,akik nyári munkát is vállalnak,ami azért nem egy rossz dolog! Szükség van a nyári szünetre! A gyerekek nem is tudnának ilyen kánikulákban rendesen odafigyelni. Mellesleg borulna az egész rendszer,hiszen akkor előbb is lenne vége az évnek. Egyáltalán mikor lenne évvége? Vagy nem is lenne?? Nem egészen értem ezt! Sztem hülyeség ilyet bevezetni!!!
2011. júl. 16. 23:17
 2/15 anonim ***** válasza:
44%
Gyerekesen gondolkozol, de hát mit várunk egy gyerektől. Ne akard megérteni a felnőttek dolgát, mert ahogy látom, úgy se fog sikerülni. Nem tök mindegy neked, h milyen hosszú a nyári szünet? Inkább örülnél, hogy egy kicsit hamarabb mehetnél az osztálytársaid seggét nyalni, úgy is úgy hiányzik midnenkinek akkor. Évközbe meg itt rinyáltok, h fáradtak vagytok stb. Így legalább évközbe több szünetetek lenne. De nem, ti inkább sírtok. Amúgy meg téged is érint, vagy te nem tanulsz tovább, dolgozni fogsz?
2011. júl. 16. 23:18
 3/15 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva nem tudom, pontosan miről szól a tervezet, de egy gyereknek/fiatalnak szüksége van arra a 3 hónapra. Végül is akkor élik igazán a gyerekkorukat, nem a suliban. Ráérnek majd felnőőt korukban robotolni megállás nélkül, de legalább elmondhatják, hogy volt gyerekkoruk.

Az egy más kérdés, hogy az oktatáson lenne mit javítani, és a szülőknek is sok gondot és pénzt jelenthet a szünet, de nem hiszem ez a legjobb megoldás.

Tényleg van ilyen javaslat? Ez teljesen kimaradt nekem.

2011. júl. 16. 23:19
 4/15 anonim ***** válasza:
96%

Azért te sem gondoltad át valami alaposan a problémát. Nehogy már a Sziget fesztiválhoz meg a nyaraláshoz legyen igazítva az iskolaidő. Egyébként is, egy ált. iskolásnak mi köze a szigethez? És az emberek nagy százalékának nincs pénze nyaralni menni. Ilyenkor kénytelenek megoldani valahogy a gyerekek elhelyezését, és emiatt nem csicskák, csak szimplán ők dolgoznak, és nem feltétlenül van pénz nyári napközire, vagy a nagyszülők nincsenek olyan állapotban stb. Mindez persze nem ok arra, hogy alig legyen szünet, csak szimplán mondom, hogy szar érveket hozol fel, olyanon háborodsz fel, ami nem feltétlenül a főbb pontja a vitának.

Mondjuk egy 2 hónapra történő csökkentést tudnék elképzelni, többet nem tartok reálisnak (ez nem azt jelenti, hogy támogatom az ötletet. csak azt mondom, hogy a tervek szerint sem 1 hónap nyári szünet maradna, a 2 hónapos szünetnél merészebb tervekkel nem hiszem, hogy elő lehet állni).

Mikor ált.- és középsulis voltam, foggal-körömmel védtem volna a nyaramat, a pokolba kívánva azt, aki el akar venni akár egy napot is. Ilyen a diák, szereti a szünetet. De utólag is be kell látnom, sokszor nem tudtam mit kezdeni magammal, unatkoztam, elszartam a napokat (pedig kitűnő tanuló voltam világéletemben, nem a lusta fajta), és nagyon nehéz volt szeptemberben újra felvenni a ritmust.

Ugyanakkor soknak tűnik 2,5 hónap, pedig nem az, gyorsan elrepül.

Szerintem lehetne rövidebb a nyár abban az esetben, ha az évközi szünetek nőnek, és akkor is van ideje a diákoknak pihenni (pl. ne szilveszter után 2 nappal kezdődjön már a suli stb.)

2011. júl. 16. 23:26
 5/15 anonim ***** válasza:
31%

23 18: nagy butaság, mert aki fontos, azzal találkozunk a nyári szünet alatt a többiek meg egyáltalán nem hiányoznak. inkább évközben legyen kevesebb szünet de a nyár maradjon meg. amúgy meg nem tudom, hogy ki az, aki a kb 30-35 fokos tantermekben képes odafigyelni, és még tanulni is..de szerintem senki.

és nem egy meg nem kettő diák vállal melót nyáron..most akkor nekik is ezért csökkenjen a kerestük?? mielött azzal jönnél hogy ezt az évközbeni szünetekben is megteheti megkérdezem: februárban is mehet úszómesternek?

2011. júl. 16. 23:33
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes mód, aki ezen rinyál, azt nem veszi figyelembe, hogy a nyári szünet csökkenésével a többi szünet a módosítással egyenes arányban nő. Nem értem miért ekkora probléma ez, Németországban pl minden szünet kb ugyanolyan hosszú, mégsem rinyál senki. Mert megszokták. Ha be is vezetik, ami ugye egyáltalán nem biztos, meg fogjuk szokni. Legkevesebb 12 év múlva, gondolván azokra a kisiskolásokra, akik így kezdik majd meg a tanévet.
2011. júl. 16. 23:33
 7/15 anonim ***** válasza:
Én nem tudom, hogy pontosan mennyivel rövidülne meg így a szünet, de nem tartom túl jó ötletnek. Nálunk július 1-jén kezdődik a nyári szünet, 2 hónapos, és igenis kell az a két hónap pihenni! A másik dolog, hogy mi júniusban már csak szenvedni jártunk be iskolába, mert - főleg ilyen kánikulában mint most is volt - lehetetlenség koncentrálni. Azzal meg hogy év közben tennének be több szünetet, csak elvennék azt az időt, amikor a gyerekek a legjobban tudnak tanulni.
2011. júl. 16. 23:45
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

A diákmunkások helyzete nem elég erős érv, mert egyrészt nagyon nagyon kevés településen van lehetősége a diákoknak dolgozni (főleg csak a nagyvárosokban), nem ezerszám vannak egyébként sem középiskolásként, és csak 16 év felett vállalhatnak munkát.

Tehát a 16 év felettiek (durván 2 évfolyam) egy töredékét érinti a dolog - mégpedig annyiban, hogy kb. fél-háromnegyed hónappal kevesebb a szünet. Nem hiszem, hogy ez országos szinten biliborogató probléma.

//U.i.: én corvinusos egyetemistaként, 2 felsőfokú nyelvvizsgával satöbbi satöbbi nem találok nyári munkát sem Bpesten sem Debrecenben - a középsulisoknak milyen soksok melót tudnak adni nulla munkatapasztalattal érettségi nélkül?//

2011. júl. 16. 23:46
 9/15 anonim ***** válasza:
67%
Azt is vegyétek hozzá, hogy nem csak önmagában akarja porkoni lerövidíteni a nyári szünetet. Szeretne egész napos iskolát, ami teljesen más oktatási rendszer, sokkal jobban el tudnák osztani a tananyagot, így pl. nyáron sokkal inkább működhetne napközi jelleggel. Játszanának, gyakorolnának, ismételgetnének, de nem a mostani értelemben vett kőkemény tanítás menne. Ne 17-18 éves fejjel gondolkozz ezen, hanem általános iskolás, középiskola eleji fejjel. Azok még kisgyerekek, és igenis őket teljesen le tudná kötni őket, hasznukra is válna.
2011. júl. 16. 23:51
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Jővőre érettségizel. Jó vagy matekból?

Számold ki hogyna oldaja meg kiskorú és nem kamasz gyermekének felügyeletét az a szlőpár akinek vna évi 20-24 nap szabadsága fejenként amikor a nyári szünet 10 hét. És most nem a 4-6 hetes ovoda szünetekről beszélek. hanem az iskolaszünetről.

Ha kiszámoltad osztottál sazoroztál és kivontad a tavaszi szünet napjait és az őszöti, télit akkor megutdo mennyi marad egy -egy szülönek a nyárra, ohgy ygerkevel legyne NAGYOKOS!

2011. júl. 17. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!