Mit szóltok ehez a nyári szünet csökkentéséről szóló tervezethez?
Most ez komolyan azért van, mert néhány szülő nem tud mit kezdeni a gyerekével a nyáron? Mi lesz a következő? Majd kevesebb vacsora lesz az asztalomon, mert valami csicska nem gondolta át, mivel jár egy gyermek vállalása?
Mielőtt félreértenétek, engem nem érint a dolog, nem azért háborgok; én jövőre érettségizem, szóval számomra nem aktuális, csak eléggé bosszantó. Majd ha valaki a Szigetre akar menni, akkor az nem mehet, mert suliba kell közben járnia? És a többi szülő, aki tud a nyáron foglalkozni a gyerekével, az majd a gyerekhez igazodjon egy nyaralás során, hogy neki mikor van iskolai szünet? Általános+középiskolában legyen a gyereknek egész pályafutása során csak 12 hónap szünete?
Rég hallottam ekkora hülyeséget. Nektek mi a véleményetek róla?
Őszintén szólva nem tudom, pontosan miről szól a tervezet, de egy gyereknek/fiatalnak szüksége van arra a 3 hónapra. Végül is akkor élik igazán a gyerekkorukat, nem a suliban. Ráérnek majd felnőőt korukban robotolni megállás nélkül, de legalább elmondhatják, hogy volt gyerekkoruk.
Az egy más kérdés, hogy az oktatáson lenne mit javítani, és a szülőknek is sok gondot és pénzt jelenthet a szünet, de nem hiszem ez a legjobb megoldás.
Tényleg van ilyen javaslat? Ez teljesen kimaradt nekem.
Azért te sem gondoltad át valami alaposan a problémát. Nehogy már a Sziget fesztiválhoz meg a nyaraláshoz legyen igazítva az iskolaidő. Egyébként is, egy ált. iskolásnak mi köze a szigethez? És az emberek nagy százalékának nincs pénze nyaralni menni. Ilyenkor kénytelenek megoldani valahogy a gyerekek elhelyezését, és emiatt nem csicskák, csak szimplán ők dolgoznak, és nem feltétlenül van pénz nyári napközire, vagy a nagyszülők nincsenek olyan állapotban stb. Mindez persze nem ok arra, hogy alig legyen szünet, csak szimplán mondom, hogy szar érveket hozol fel, olyanon háborodsz fel, ami nem feltétlenül a főbb pontja a vitának.
Mondjuk egy 2 hónapra történő csökkentést tudnék elképzelni, többet nem tartok reálisnak (ez nem azt jelenti, hogy támogatom az ötletet. csak azt mondom, hogy a tervek szerint sem 1 hónap nyári szünet maradna, a 2 hónapos szünetnél merészebb tervekkel nem hiszem, hogy elő lehet állni).
Mikor ált.- és középsulis voltam, foggal-körömmel védtem volna a nyaramat, a pokolba kívánva azt, aki el akar venni akár egy napot is. Ilyen a diák, szereti a szünetet. De utólag is be kell látnom, sokszor nem tudtam mit kezdeni magammal, unatkoztam, elszartam a napokat (pedig kitűnő tanuló voltam világéletemben, nem a lusta fajta), és nagyon nehéz volt szeptemberben újra felvenni a ritmust.
Ugyanakkor soknak tűnik 2,5 hónap, pedig nem az, gyorsan elrepül.
Szerintem lehetne rövidebb a nyár abban az esetben, ha az évközi szünetek nőnek, és akkor is van ideje a diákoknak pihenni (pl. ne szilveszter után 2 nappal kezdődjön már a suli stb.)
23 18: nagy butaság, mert aki fontos, azzal találkozunk a nyári szünet alatt a többiek meg egyáltalán nem hiányoznak. inkább évközben legyen kevesebb szünet de a nyár maradjon meg. amúgy meg nem tudom, hogy ki az, aki a kb 30-35 fokos tantermekben képes odafigyelni, és még tanulni is..de szerintem senki.
és nem egy meg nem kettő diák vállal melót nyáron..most akkor nekik is ezért csökkenjen a kerestük?? mielött azzal jönnél hogy ezt az évközbeni szünetekben is megteheti megkérdezem: februárban is mehet úszómesternek?
A diákmunkások helyzete nem elég erős érv, mert egyrészt nagyon nagyon kevés településen van lehetősége a diákoknak dolgozni (főleg csak a nagyvárosokban), nem ezerszám vannak egyébként sem középiskolásként, és csak 16 év felett vállalhatnak munkát.
Tehát a 16 év felettiek (durván 2 évfolyam) egy töredékét érinti a dolog - mégpedig annyiban, hogy kb. fél-háromnegyed hónappal kevesebb a szünet. Nem hiszem, hogy ez országos szinten biliborogató probléma.
//U.i.: én corvinusos egyetemistaként, 2 felsőfokú nyelvvizsgával satöbbi satöbbi nem találok nyári munkát sem Bpesten sem Debrecenben - a középsulisoknak milyen soksok melót tudnak adni nulla munkatapasztalattal érettségi nélkül?//
Jővőre érettségizel. Jó vagy matekból?
Számold ki hogyna oldaja meg kiskorú és nem kamasz gyermekének felügyeletét az a szlőpár akinek vna évi 20-24 nap szabadsága fejenként amikor a nyári szünet 10 hét. És most nem a 4-6 hetes ovoda szünetekről beszélek. hanem az iskolaszünetről.
Ha kiszámoltad osztottál sazoroztál és kivontad a tavaszi szünet napjait és az őszöti, télit akkor megutdo mennyi marad egy -egy szülönek a nyárra, ohgy ygerkevel legyne NAGYOKOS!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!