Hogy is van ez a felvételi pontok számításánál? Ugye automatikusan a nekem kedvezőbbet számítják, de mi van akkor, ha az egyik módszer szerint/duplázás/ nem jön ki a jogszabályban meghatározott minimum se (200 pont)? Akkor elutasítanak?
Én szívem szerint eleve a minimum ponthatárt 350-re emelném. Aki kegyelemkettesekkel és hármasokkal bukdácsolta át a 4 évet, az ne akarjon már egyetemre menni. Bár a szak ponthatárát elnézve biztos valami Kodolányi vagy Zsigmond Király Főiskola lehet.
Kérdésre válaszolva : szerintem csak azt a pontozást nézik, amellyel a kedvezőt számolták ki.
Utolsónak üzenném...
Debreceni Egyetem kémia, biosz, fizika... tavaly pont 211 volt a ponthatár. Az a 350 sok, nekem duplázással kémia szakra 330 lett, anglisztikára 364. Nem valami sok, de csak töriből lettem négyes, a többi ötös... Nem feltétlenül csak a diákon múlik, hogy hanyas lesz, sajnos ezt tapasztalatból mondom...
"Debreceni Egyetem kémia, biosz, fizika... tavaly pont 211 volt a ponthatár."
Az még nem jelenti, hogy el is végzi, akit annyival vettek fel.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!