Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Első alapképzésnek számít?

Első alapképzésnek számít?

Figyelt kérdés
Orvosira jelentkeztem tavaly, de csak biológiára vettek fel. Javítottam az érettségimen idén, és most elég jó esély van arra, hogy felvegyenek orvosira. Kérdésem, hogy ez első képzésnek fog számítani-e, vagy sem. Az államilag támogatott képzések és az árvaellátás miatt lenne fontos számomra, hogy tudjam, mire számíthatok. Keresgéltem a neten, és az én olvasatom szerint az számít első képzésnek, amiből a végén az ember diplomát szerez. Jól gondolom?
2011. júl. 12. 05:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor számít bármilyen szak első képzésnek, amiből diplomát szereztél! Viszont, mivel jártál biológiára(nem tudom, hány félévet), ezért az állami féléveid annyival csökkentek! És azért az orvosinál ez sokat számíthat, mert nagyon sokba kerül egy félév!
2011. júl. 12. 05:49
 2/5 A kérdező kommentje:

Tehát ez azt jelenti, ha felvesznek az orvosira, akkor az továbbra is első képzésnek számít, mivel annak ellenére, hogy már részt vettem egy másik képzésben, ott nem szereztem diplomát?

Egyébként 2 félév ment el, szóval még beleférek, ha minden jól megy.

2011. júl. 12. 06:07
 3/5 anonim ***** válasza:
"Tehát ez azt jelenti, ha felvesznek az orvosira, akkor az továbbra is első képzésnek számít, mivel annak ellenére, hogy már részt vettem egy másik képzésben, ott nem szereztem diplomát?" - Igen, azt jelenti
2011. júl. 12. 06:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Baromira oda kell figyelned, mert így nem csúszhatsz. Ha csúszol, akár egy fél évet, készülj fel arra, hogy 1 milla per félév...
2011. júl. 12. 10:48
 5/5 anonim válasza:

Szia, gondolom alaptámogatás miatt is érdekel.

Meg lehet próbálni, hátha sikerül, de...

Nekem különböző suliban adtak úgy, hogy az elsőben alapképzésre jártam, otthagytam,a 2. suliban FSZ-re és ott is adtak alaptámot.

Próbáld meg!

És sok szerencsét az orvosihoz!!

2011. aug. 3. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!