Hogy működik ez a Pannon Egyetemen?
Az egyetem tényleg nagyon messze van a pályaudartól (vonat)?
Levező tagozatosként hogy igényelhetek majd kollégiumot?
Germanisztika szakon milyen könyvek kellenek?
A harmadikra nem tudok válaszolni.
Igen, a vasútállomás valóban messze van a városközponttól. Viszont van közvetlen járat, ami az egyetemre visz (ha jól emlékszem a négyes helyi járatos busz, de nem vennék rá mérget).
És tudtommal a levelezősök nem igényelhetnek kollégiumi szálláshelyet. De jobb ha megkérdezed a kollégiumi irodában.
Egyébként hidd el elég reális sajnos. Írj nekik egy e-mailt, hogy hogy is van ez, mert vannak olyan árak, amit nem feltétlenül tüntetnek fel. Én most pl megnéztem, nálunk 4500 forint a jobb kolinkban egy éjszaka idegenek számára, a levelezősök 3500-ért aludhatnak bent, illetve ha 4-en összefognak és mennek 4-es szobába, akkor 2300-ért. (Erre emlékeztem én)
Egyébként érdemes körbenézni a többi koleszban is, mert lehet azok kicsit alacsonyabb árkategóriások.
Pl.: én annyira nem néztem utána, csak egy honlapot láttam, de ott azt írják havidíjasként is a magister a legdrágább, utána a központi kollégium, majd minden más. Próbáld az olcsóbbakat megnézni/megérdeklődni, hátha ott a lakhatás is olcsóbb levelezősként. Hogy egy példát mondjak, nálunk az öregebb, kevésbé full extrás koleszban szintén 2300 forint egy éjszaka a levelezősöknek (3 ágyas szobában, de lehet csak ketten lesznek), ha egyedül akarnak lenni mindenképpen egy szobában, akkor is nem egész 3000.
Gondold végig, hogy neked ér-e plusz 1-2 ezer forintot arra a pár éjszakára az, hogy pl van külön fürdőszoba a lakrészhez, vagy külön konyha, kicsit újabb stb. Ha nem, akkor bőven elég valamelyik olcsóbb, régebbi koli, ami még igazi koli hangulatú, egy folyosóra egy konyha, egy fürdő. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!