Mikor kapom meg a diákigazolványt?
Figyelt kérdés
2 hete iratkoztam be egy középiskolába, ott meg is rendeltem az igazolványt, de nem kaptam arról információt, hogy mikor kapom meg, és addig hogy utazzak.
Szóval érdekelne, hogy kb. mikorra várjam az érkezését, és hogy lehet-e ideigleneset igényelni, na és persze hogy ezt elfogadják-e utazásnál?
2011. júl. 6. 10:54
1/4 anonim válasza:
Iskolafüggő. Van ahol már Augusztusban kiküldik neked postai úton, (nálunk így volt) de van ahol csak Szeptemberben kapod meg az első napokban..ne aggódj ezen, megkapod hamar. Addig is használd a régit hiába hogy már nem vagy Általános Iskolás de diák legyen nálad mindig
2/4 A kérdező kommentje:
A másikat még június 15-én le kellett adni. Szóval most nincs diákigazolványom, és így nem tudok kedvezményesen utazni. :(
2011. júl. 6. 11:06
3/4 anonim válasza:
Ha már beiratkoztál a középiskoládba, akkor bemehetsz a titkárságra kérni ideiglenest. Ez 60 napig érvényes, pár száz forint és egy fotó kell hozzá. Helyben kiállítják, minden kedvezmény igénybevételére feljogosít, amire a plasztik kártyás is feljogosítana.
4/4 anonim válasza:
Érdekes, hogy le kellett adni...
Az újat? Ha számíthatunk a szokásos fennakadásra, jó esetben szeptember, de inkább október.
Ideigleneset próbálj kérni, ha be vagy íratkozva, akkor már elvileg lehetséges.
Amúgy meg 18 éves korodik tanköteles vagy, szóval személyit is el kéne fogadniuk, amivel a korod igazolod, bár nem javaslom, mert vannak teljesen hülye kalauzok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!