Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha angol tagozatra megyek...

Ha angol tagozatra megyek gimibe, az konkrétan mit jelent?

Figyelt kérdés
Én a mátészalkai Esze Tamás Gimnáziumba szeretnék menni,angol tagozatra. Ha tagozatra megyek akkor hogy fog folyni a tanítás? Több angolt kell tanulni? Vagy mi?
2011. júl. 3. 14:59
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát igen több angolod lesz. Bár ez függ attól is, hogy mondjuk 2 tannyelvű vagy előkészítő (tehát 5 éves) osztályról van e szó. Így elmondásod alapján lesz mondjuk 5-6 angol órád egy héten. Ennyi. Nyilván mondjuk egy matekos osztálynak meg 6 matek órája van.

Én német nemzetiségi tagozatos voltam. 3 német irodalom, 2 német nyelvtan, 1 népismeret óránk volt, plusz a törit és a földrajzot kötelező szinten németül tanultuk, emellett még ajánlott volt a matekot vagy a bioszt németül tanulni. Én német matekos voltam.

2011. júl. 3. 16:38
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem tagozaton 5-6 angol óra kicsit kevésnek tűnik...

Én angol-német nyelvi előkészítős osztályba fogok járni, és hetente 10 angolom+6 németem lesz.

Szóval igen, mindenképpen több angol órád lesz, mint annak, aki nem nyelvi tagozatra megy.

2011. júl. 3. 18:08
 3/6 anonim ***** válasza:
Más a nyelvi előkészítő, és más a nyelvi tagozat. A nyelvi előkészítő lényegében a nyelvről szól, aztán lényegében ebből él az iskola hátralevő részében. A tagozaton végig az emelt szinten van az óraszám.
2011. júl. 3. 19:12
 4/6 A kérdező kommentje:
Nekem úgy van kiírva az oldalon,hogy angol tagozat és idegen nyelv hozzá a német...ez azt jelenti hogy angol mellett németet is kell tanulni?
2011. júl. 4. 12:11
 5/6 anonim ***** válasza:
Gimnáziumban két nyelvet tanulsz, szóval igen, kell a németet is. Szerintem egyszerűen több angolórád lesz, mint az évfolyamon levő más osztályoknak, legalábbis nálunk ebből áll az angol tagozat. Pl. heti 4 helyett 5 vagy 6.
2011. júl. 4. 14:17
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a válaszokat! :)
2011. júl. 5. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!