Miért olyan idegesek mostanában a tanárok, illetve miért képtelenek tanítani normálisan?
17 éves vagyok.
Soha nem köszöntem 1ik tanárnak se h "szasz tanci"
attól h elírtam az "u" betűt nem a világvége.
Én is idegeskednék, ha annyi pénzből kéne megélnem, amennyi a tanárok fizetése.
De mindenki szabadon választhat pályát, senki sem kényszerítette őket, hogy legyenek tanárok. Erre most lehetne mondani, hogy de akkor nem gondolták azt, hogy ilyen lesz.. Pályát váltani is lehet. Levelezőn szerintem simán el lehet végezni egy másik fősulit egy tanának is. Főleg, hogy a tanárok fele, ma már nem csinál semmit. Gimibe járok, aminek ráadásul elég jó híre van, mégis vannak itt olyan tanárok.. Hát no comment.
Ne fogjunk mindent a gyerekekre, szerintem..
Nem fogok mindent a gyerekekre, de tény és való hogy más, tudod mennyibe kerül egy új diploma levelezőn sokba, akár milliókba is, erre egy tanári fizetésből nincs lehetőség.
Egy gimis, ne ugassa le a tanárt és az egyetemistát, aki ebbe belelát, mert belelát.
Valóban nem csak a gyerekek, hanem az oktatásszervezés, ami pedig felsőbb szintű mint önkormányzat sem a legjobb.
Vegyük példának az integrációt....
Ez az egyik téma amin sikerült felidegesítenem magam.Több észrevétel is megfogalmazódik bennem egyik és másik oldal felé.
- a pedagógus felháborodik,ha nem kap kedvezményt vásárláskor.Miért?(Megjegyzem a kertész sem kap.)
- a diák nem tud nemhogy köszönni,visszaköszönni sem."Hello"-t kap a nagymama,az állapotos nő,az osztálytárs szülője.Miért?
- nem tudja elmondani a kamasz az üzletben,hogy mit szeretne.Miért?
- a szülő veri a tanárt.Miért?
....stb...
Kíváncsi vagyok a kérdés feltevőjének meglátásaira.
Abban, hogy idegesek a tanárok, közrejátszik az a társadalmi megítélés, ami már régen nem az, ami volt. A nagypapám, anyukám és én is tanítottam, nagyon másak a körülmények, nagyon más a megbecsültség. Ha régen a tanár azt mondta a szülőnek, hogy figyeljen oda jobban a gyerkőcre, vagy valamilyen negatív dolgot mondott róla, akkor nem megverték érte, hanem megköszönték a tájékoztatást. Én is azt tapasztaltam, hogy a "mai fiatalok" kevésbé tiszteletteljesek, de rengeteg ellenpéldával is találkoztam. Azt sem tartom jó ötletnek, hogy a tanárok éveken keresztül szinte ugyanazt csinálják, nincs lehetőségük szakmai, szellemi megújulásra, félteni kell az állást, összehúzni a nadrágszíjat a fizetés miatt, plusz - jó esetben - elég sokat készülni az órákra. De ehhez hasonló problémák máshol is megjelennek, csak épp a tanár sokkal több emberrel találkozik nap mint nap, kötött időre össze van zárva velük, jobban érződnek a negatívumok.
Sok gyerek lenézi a tanárokat, bár nem tudom, miért, hiszen tőlük kapják meg azt a tudást, amire az Életben szükségük lesz/lehet. Bár bizonyára vannak nem tanárnak való tanárok, én is találkoztam párral.
Nálunk a diák és a tanár tulajdonképpen egyenrangú az órán... Mindkét fél megadja a tiszteletet a másiknak. Közösen dolgozunk. Jó a tanár adja le az anyagot, de nem él vissza azzal hogy ő van felettünk. Mondjuk az is igaz, hogy középiskola 3.évfolyam... És nem a gagyi általános, ahol újgazdag apuka és anyuka francos nagyképű gyereke van, vagy a légútszélibb cigánypurdé...
Erről ennyit. Meglehet találni a közös hangot, de ehhez mindkét fél kell. Nem ellensége a diák a tanárnak, csak ugyanott dolgoznak, akkor minek tegyenek egymásnak keresztbe? Ezt kéne először átgondolni mindenkinek...
Én is tanárnak készülök egyébként. Aki pedig a tanári állomány romlásról beszél annak annyit mondanék hogy igen VAN. De nem szakmai tudásban, hanem abban, hogy egyszerűen képtelenek kezelni a lehetetlen diákokat. Belefáradnak a szélmalomharcba 5-10-15 év után...Főleg hogy semmilyen eszközük nincs a fegyelmezésre. Le lehet pontozni amiért a tanárokat védem, nem érdekel. De gondolkodjatok el azon hogy, lassan veszélyessigi pótlékon kellene kapniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!