Teljesen esélytelen 406 pont PTE-ÁJK jogászra?
Nyugi, mivel idén a nyelvvizsga is kevesebb pontot ér ezért sztm csúsznak a ponthatárok lefelé.
Másrészt a tendencia azt mutatja, hogy az elmúlt két évben kevesebben jelentkeztek jogásznak, mert borzasztóan telített a szakma.Kivéve az ELTE.
Off ugyan, de ha tanácsolhatom és a jog mellett maradsz keress két speciális ágat, mint pl internetjog vagy adójog stb amire szakosodhatsz és ebben már az egyetem alatt is próbálj kitűnni.
Nyolc éve végeztem az ELTE-n, most ugyan vezető jogtanácsos vagyok egy nemzetközi multinál, de csak azért, mert nemzetközi kereskedelmi és társasági jogra specializálódtam.Egyre több itthon az SSC és a BSC ha a suli mellett nem akarsz egész évben dolgozni, érdemes a nyári szünetekben ezeknél diákmunkát keresni, hogy bekerülj a vérkeringésbe.Két felsőfokú nyelvvizsga diplomáig elvárt.Angol az alapvető és egy másik elsősorba szláv nyelvre érdemes ráfeküdni.
Polgárjog, büntetőjog, hazai társasági jog, családjog felejhető.
Good luck!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!