Mennyivel másabb a gimnázium az általános iskolától? Mennyivel "brutálisabb"?
Az osztályomnak nagyjából fele egészen általános elsőtől fináléig (érettségi) együtt volt. Sosem volt gondom semmivel, elit iskolába jártam 8 osztályos gimibe, soha nem volt semmi problémám sem tanulással, sem beilleszkedéssel, nagyon sok figyelmet forditottam a tanulótársakra, innen most 1-2 észrevételem, tanácsom:
Ha nem vagy jó képességű, akkor a gimit azt bizony végig kell tanulni ha akarsz kezdeni valamit az életben. Kivétel lehet, ha valamihez elképesztő Istenadta tehetséged van (üdv a klubban! :D). Ha előbb nem, érettségin minden kiderül (ott már nem nagyon van csalafintaság).
A gimi társasági élete hogy "durvább"-e az általánosénál, az mindkettő sulin múlik (viszonyitás). Ebben az elfuserált világban igen csak jelen van már az éjszakai élet legalja az általánosban is, de nekünk a gimiben jött be igazából (1-2 lecsúszott kivétellel, de azokat mindig kiközösitette az osztály, végül le is léptek(!)).
Jobb mielőbb választani egy érdeklődést, mert a gimiben egymásra épül a tananyag (az egyetemen még inkább), és jobb úgy kialakitani a tanulásod, hogy a te általad választott pálya legyen a középpontban.
És legyen első helyen, hogy mennyire igényes az általad választott iskola. Nem vagyok egy hittéritő, de ha vallásos sulit választasz, akkor ez sok esetben kilőve (és ott is ugyan úgy megy bulizás, természetesen ég és föld, hogy mennyivel igényesebb szinvonalon - nálunk a suli kápolnájában volt mindig disco :D)
Ha van egy kis eszed, tanulás nélkül is meg lehet csinálni egy gimnáziumot! Én egy viszonylag kemény gimibe jártam, de 4 év alatt tanultam kb 20 órát, és közepes érettségivel zártam! Csak figyelni kell órán, néha belenézni a jegyzetekbe, és megvan a közepes osztályzat!
A másik része, hogy a diáktársak hogy viszonyulnak a másikhoz, vagy a tanárok szigorúsága meg intézmény függő... nálunk egy nagy közösségként működött a dolog, nem voltak balhék, gyűlölködés, meg semmi ilyen!
A tanárok meg nem diákként tekintettek ránk, hanem mint emberekre! Értették a viccet és nem is "torolták" meg olyan durván az esetleges rossz viselkedést! De mégis tudtak fegyelmet tartani!
Adott iskolákról érdeklődj, mert nagy általánosságban nincs olyan, hogy a gimnáziumok ilyenek, vagy olyanok!
gimi ? most ballagtam el onnan. Hát öcsém ha fiú vagy kezdj el keményen gyúrni. Ha lány vagy akkor nem tudom.
19/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!