Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyivel másabb a gimnázium...

Mennyivel másabb a gimnázium az általános iskolától? Mennyivel "brutálisabb"?

Figyelt kérdés
2011. jún. 24. 17:19
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. jún. 28. 10:11
 12/21 anonim ***** válasza:
48%
tanulás szempontjából nehezebb. a gimiben már ne reméld hogy minden tantárgyból te leszel a legjobb, csak mert általánosban így volt. ki kell választanod, hogy mely tárgyak a fontosak számodra, és arra ráhajtani.
2011. jún. 28. 13:44
 13/21 x.wicaa.x válasza:
Saját meggyőződésem szerint, nehezebb sokkal, de ha odafigyelsz órán akkor menni fog.:) Persze náluk az volt, az első évben, hogy mindenki magasról szart a tanulásra, még jobban mint addig, (sajnos én is kicsit elengedtem magam).. ennek az lett a következménye, hogy mindenki rontott szinte. De ez főként rajtad múlik, hogy mennyire vagy kötelességtudó.
2011. jún. 28. 22:27
 14/21 anonim válasza:
89%

Az osztályomnak nagyjából fele egészen általános elsőtől fináléig (érettségi) együtt volt. Sosem volt gondom semmivel, elit iskolába jártam 8 osztályos gimibe, soha nem volt semmi problémám sem tanulással, sem beilleszkedéssel, nagyon sok figyelmet forditottam a tanulótársakra, innen most 1-2 észrevételem, tanácsom:

Ha nem vagy jó képességű, akkor a gimit azt bizony végig kell tanulni ha akarsz kezdeni valamit az életben. Kivétel lehet, ha valamihez elképesztő Istenadta tehetséged van (üdv a klubban! :D). Ha előbb nem, érettségin minden kiderül (ott már nem nagyon van csalafintaság).

A gimi társasági élete hogy "durvább"-e az általánosénál, az mindkettő sulin múlik (viszonyitás). Ebben az elfuserált világban igen csak jelen van már az éjszakai élet legalja az általánosban is, de nekünk a gimiben jött be igazából (1-2 lecsúszott kivétellel, de azokat mindig kiközösitette az osztály, végül le is léptek(!)).

Jobb mielőbb választani egy érdeklődést, mert a gimiben egymásra épül a tananyag (az egyetemen még inkább), és jobb úgy kialakitani a tanulásod, hogy a te általad választott pálya legyen a középpontban.

És legyen első helyen, hogy mennyire igényes az általad választott iskola. Nem vagyok egy hittéritő, de ha vallásos sulit választasz, akkor ez sok esetben kilőve (és ott is ugyan úgy megy bulizás, természetesen ég és föld, hogy mennyivel igényesebb szinvonalon - nálunk a suli kápolnájában volt mindig disco :D)

2011. jún. 29. 10:21
 15/21 anonim válasza:
100%
Szerencsére az általános iskolai napi kétszeri verés itt már lecsökken heti egyszerire. De hamarosan teljesen eltűnik,főleg hogyha lesz barátnőd,aki lefekszik veled. Akkor már tényleg fölösleges verni:D
2011. jún. 29. 17:34
 16/21 anonim válasza:

Ha van egy kis eszed, tanulás nélkül is meg lehet csinálni egy gimnáziumot! Én egy viszonylag kemény gimibe jártam, de 4 év alatt tanultam kb 20 órát, és közepes érettségivel zártam! Csak figyelni kell órán, néha belenézni a jegyzetekbe, és megvan a közepes osztályzat!

A másik része, hogy a diáktársak hogy viszonyulnak a másikhoz, vagy a tanárok szigorúsága meg intézmény függő... nálunk egy nagy közösségként működött a dolog, nem voltak balhék, gyűlölködés, meg semmi ilyen!

A tanárok meg nem diákként tekintettek ránk, hanem mint emberekre! Értették a viccet és nem is "torolták" meg olyan durván az esetleges rossz viselkedést! De mégis tudtak fegyelmet tartani!

Adott iskolákról érdeklődj, mert nagy általánosságban nincs olyan, hogy a gimnáziumok ilyenek, vagy olyanok!

2011. jún. 30. 09:31
 17/21 anonim válasza:
Én 6 osztályos gimibe járok, tehát 7. osztálytól kezdve, így felvételiznem sem kellett. A 8. osztályból a 9.-be való átlépést szinte észre sem vettem. =. osztályban nagyon leromlott az átlagom, a naplóban 1-től 5-ig váltakoztak a jegyek, de olyan 2,8 körül volt az átlagom félévkor. Évvégén pegig már 3.9 volt az átlagom. Nagyon sok munka, tanulás volt az év végi átlag mögött. Aztán fokozatosan javultak a jegyeim, most már 4-5-ös a gyakoribbak, 3-as a legrosszabb. Ha általános iskolából mész gimibe, ne lepődj meg ha az első jegyed 2-es lesz. De ez attól is függ, hogy általános iskolában mennyire vetted komolyan te, vagy akár a tanárok a tanítást. a félévid valószínűleg nem lesz egy "top", ha érted mire gondolok...
2011. júl. 3. 12:29
 18/21 A kérdező kommentje:
Én eddig kitűnő voltam általánosba, csak a tanárok eléggé "leszarom"-ok, mit ne mondjak...Meg állandóan azzal riogatnak, hogy mennyivel rosszabb lesz , este 8-kor még tanulni fogunk, meg majd visszasírjuk mi még, hogy nem kellett annyit tanulni, egyebek...
2011. júl. 4. 08:40
 19/21 anonim ***** válasza:

gimi ? most ballagtam el onnan. Hát öcsém ha fiú vagy kezdj el keményen gyúrni. Ha lány vagy akkor nem tudom.

19/f

2011. júl. 5. 21:55
 20/21 A kérdező kommentje:
És mennyire nézik el úgy általában egy gimiben a hajfestést, körömlakkot, szemfesték ilyenek?
2011. júl. 7. 18:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!