EKF anglisztikán kb. mennyivel nőhetnek a ponthatárok, ha?
tavaly 356 volt, azelőtt is. 1. helyre jelentkezők száma ugyanannyi mint tavaly, 2.ra jelentkezettek száma 20-al több.
nekem előreláthatólag olyan 380-390 pontom lesz, ezzel már vehetem biztosra a bejutást?
Szia, nyelvvizsgáért nem jár. Angol emeltért jár a 40 pont, és ezért arra már nem kaphatsz. Ha az email miatt gondolod, én írtam az OH-nak pont emiatt, és írták, hogy a képzés nyelve anglisztikán magyar. És hogy kaphatnánk a nyelvvizsgáért, de az érettségi kötelező, így azért fogjuk megkapni a pontot.
Egyébként én a Pannonra jelentkeztem anglisztikára, tavaly 353 pont volt a ponthatár. 390 és 400 pont között leszek.
Szerintem azért drasztikus emelkedés nem lesz, ennyire durva elég meglepő lenne. :)
Drukkolok, hogy felvegyenek téged, szerintem ennyi ponttal fel fognak venni. ;)
19/L
hú akkor ez így még jobb, mert én azt hittem, hogy az emeltért nem jár pont. Akkor így meglesz a +80 pontom is.
köszi szépen!:)
Én is úgy tudtam, de ezt írták, meg is lepődtem. :)
Ezt írták:
Tisztelt Érdeklődő!
Az anglisztika alapképzési szak, a képzés nyelve szempontjából, magyar nyelvű képzésnek minősül. Elviekben tehát e szak esetében adható volna többletpont (s adható lett volna eddig is) a nyelvvizsgáért, tekintve azonban, hogy e szakon követelmény az emelt szintű érettségi eredmény megléte angol nyelvből, így a jelentkező az ezért adható többletpontokat kapja meg, s mivel egy nyelv után csak egyszer adható többletpont, nyelvvizsgáért így már nem kaphat pontot, hiszen az általános szabály alól ez sem képez kivételt:
Amennyiben a jelentkező egy adott idegen nyelvből egyidejűleg - a nyelvvizsga és a nyelvi OKTV egyidejűségének kivételével - több előírás alapján lenne jogosult többletpontra, akkor a többletpontokat csak egyszer, a számára kedvezőbb pontszámot biztosító jogcímen kapja meg.
19/L
Szia, nézd meg felvi-n a tavaly felvettek átlagos pontszámát. Ha azt megközelíted, biztos bejutsz.
Sok sikert a főiskolán!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!