Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen egy egyetem? Nagyon...

Milyen egy egyetem? Nagyon izgulok

Figyelt kérdés
Írjatok róla, kérlek! Fogalmam sincs. Pl. hányra kell menni, dolgozatok milyenek (gondolom nem egy a5-ös lapra kell írni), mennyit kell tanulni, mennyien buknak, ki stb. Minden érdekel!!
2011. jún. 13. 10:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Vegyünk egy példát:

Na úgy van hogy felveszel egy tárgyat, legyen 4 kredites.

Van belőle 2 Zh, a ZH-kon el kell érned 50-50%-ot az aláíráshoz.

Megírod a 2 zh-t meglett az 50-50 akkor kapsz aláírást ezzel a tanár elismerte a félévedet. Engedélyezi hogy vizsgát tegyél.

Ha esetleg nem lett meg a minimum eredmény akkor mész javító ZH-ra, (pótzh)ott azért jellemzően többet kell teljesíteni mint a sima ZH-kon. Ha ott eléred a minimum szintet kapsz aláírást, ha nem, akkor erre a félére elbuktad a tárgyat, nem vizsgázhatsz.

Elmész vizsgázni, előtte sokat tanulsz rá, majd meglesz. Kapsz egy szép 4-est.

A 4-esed mellé megkaptad a 4 kreditet is, és ezzel 4 kredittel közelebb kerültél a diplomádhoz.

Tehát kreditet nem kapsz zh-ra azt vagy a megajálott jegy vagy a vizsgajegy után kapod meg.

Tudni kell hogy bármilyen 1-estől eltérő jegyre megkapod az érte járó kreditet, tehát 2-es és 5-ös után is tiéd a 4 kredit, viszont az ösztöndíjban nyilván az 5-össel megszerzett tárgy többet fog érni.

2011. jún. 13. 10:56
 12/16 A kérdező kommentje:
köszi szépen mindenkinek, aki eddig írt :) nagyon kedves tőletek :)
2011. jún. 13. 11:00
 13/16 anonim válasza:
Én élveztem, szerintem te is fogod. Van néhány igazságtalan tanár, de nem vészes.
2011. jún. 13. 11:53
 14/16 anonim ***** válasza:

elte infó... Fincsi :)

Amikor írtad, hogy vészmadárkodnak feletted, egyből gondoltam, hogy csak hülyítenek, kivéve, ha elte proginf.

Na, igen, ott 2,5% a mintatanterves a legvégén. Tehát a maradék 97,5% nem időben végzi el, lemorzsolódik.

Egyébként ne félj, tényleg ha bejársz órákra, gyakorlod otthon a matekot rendesen, nem lesz nagy gond. Leginkább a hirtelen jött szabadság tesz be sok embernek, ha szorgalmas leszel továbbra is, akkor nem érnek nagy meglepetések.

2011. jún. 13. 14:27
 15/16 anonim ***** válasza:

[link]

Egyetem szótár L-Z-ig

Egyetem szótár A-K-ig

[link]

2011. jún. 27. 10:32
 16/16 anonim ***** válasza:
Haha. Jó régi kérdés. Gondolom mostmár rég végeztél és dolgozol is.
2020. szept. 10. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!