Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen egy egyetem? Nagyon...

Milyen egy egyetem? Nagyon izgulok

Figyelt kérdés
Írjatok róla, kérlek! Fogalmam sincs. Pl. hányra kell menni, dolgozatok milyenek (gondolom nem egy a5-ös lapra kell írni), mennyit kell tanulni, mennyien buknak, ki stb. Minden érdekel!!
2011. jún. 13. 10:30
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
szar. egyszerűen szar. örülj amíg gimis lehetsz. bár gondolom most már az se vagy
2011. jún. 13. 10:34
 2/16 anonim ***** válasza:

"Fogalmam sincs. Pl. hányra kell menni, "

És ez miért ad izgalomra okot? Tök felesleges ezen izgulni. Majd megtudod, ha odakerülsz. Egyébként az sem mindegy, melyik egyetem melyik szakáról van szó.

Hogy mikorra kell menni, az tárgyfelvételkor derül ki, nekem egyik nap 8-ra kellett mennem, bent voltam este 6-7ig, máskor csak délután 1től volt egy órám, hétfő péntek gyakran teljesen szabad. De mondom, ez szak- és egyetemfüggő.

Miért fontos, hogy milyen lapra kell írni? :D :D

Nem dolgozatnak, hanem ZH-nak hívják, ez sincs mindenhol. Van, ahol elég, ha vizsgaidőszakban tanulsz, máshol meg rendszeresen kell, mert számonkérés van. Tanulni sokat kell, ezért hívják egyetemnek.

2011. jún. 13. 10:35
 3/16 A kérdező kommentje:

azt tdom, de egy csomóan vészmadárkodnak..

pl. azt mondták, h egy zh-t direkt úgy állítanak össze, h azt fizikailag képtelenség megtanulni..meg kibuktatnak mindenkit, meg ezt a kreditrendszert se értem..meg most mi van???:D

2011. jún. 13. 10:38
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, mindent elmondanak, ezen felesleges parázni. Ugyanolyan, mint a gimi, csak drágábbak a könyvek:P a zh ugyanaz, mint a dolgozat, de tényleg. Lapra írod, rajt van a kérdés/feladat, te meg megoldod. Ne higyj az ilyen hülye városi legendáknak, hogy egész évfolyamokat szórnak ki, meg ilyenek. Kamu mind, néha előfordul igazságtalanság, szemétség, de az szerintem a gimiben is volt. Szóval nincs semmi misztikus, gólyatáborban és első héten MINDENT el fognak mondani, amit tudnod kell. Pl. hogy hányra kell menni az az órarendedtől függ, ezt mi nem tudjuk most neked megmondani:)
2011. jún. 13. 10:43
 5/16 anonim ***** válasza:

Mindent megtudsz időben.

Élvezd a nyarat.

Amúgy melyik egyetem/szakra készülsz?

2011. jún. 13. 10:44
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez a kérdés egy kicsit általános lett mindenre kiterjedően megválaszolni nehéz :)

Nem kell félni tőle. Itt sem esznek a tanárok diákokat ebédre, de azért jóval keményebb egy egyetem mint a középiskola.

Oda kell figyelni nagyon, hamar megrészegíti az embert a majdnem korlátlan szabadság: Nem minden órára kötelező bejárni, csak oda ahol katalógus van. (Katalógus: egy lista amire felírod a nevedet és a hallgatói azonosítódat, ETR vagy Neptun kód, attól függ mit hazsnál az iskola amit választottál.)De az órára nem járás hamar visszaüthet abban, hogy nem tudod letenni a vizsgát vagy csak nagyon nehezen...

Hányra kell menni attól függ mikor kezdődik az órád. Itt nincsn 8(7:30)-14-ig rendszer mint a középsulikban lehet hogy reggel 8-kor lhet hogy 14-kor van az első órád. Cserében minden további nélkül kezdődik óra még 19 órakor is, sőt volt szerencsém egyszer 21 órakor még ZH-t írni.

A ZH a dolgozat megfelelője, csak nyilván keményebb. Általában egy félévben egy tárgyból 1 vagy 2-t íratnak belőle, az addigi anyagból. Általában nem A5-re hanem A4-re íratják de ez irreleváns :D

Mennyit kell tanulni? Sokat. Vna olyan tárgy, amire kevesebbet van amire baromi sokat. Egyetemen azért megtanulja az ember, hogy egyszerű volt az a középiskola amikor csak 3 órányi anyagot kellett nagyon tudni :))

Mennyien buknak? SOkan. De megint csak szakfüggő. Nálunk egy év alatt a 1/3-a lemorzsolódott, a 2. év után az eredeti létszám fele maradt meg. Úgy kb 100 embert "elhagytunk" két év alatt. Ez szerintem sok.

Vanak akadályok amiket venni kell, nálunk 2 félév alatt 30 4 félév alatt 60 kreditet teljesíteni kell, ez más suliban lehet máshogy van... De szerintem nem teljesíthehetlen dolog.

Nem tudom miről esélhetnék még... Kérdezz inkább, majd írok.

2011. jún. 13. 10:45
 7/16 A kérdező kommentje:

Eltére informatikára. de nagyon félek ...

fel fognak venni, ha nem rontom el a szóbeliket, olyan 410-420 körül lesz a pontom. de akkor is félek. egyébként meg a városi legendákkal kapcsolatban igazad volt: képzeld, nekem olyat mondtak 8.-ban, hogy a gimiben minden órára új spirálfüzet kell, mert 1 óra alatt tleik majd be egy spirál :DD

2011. jún. 13. 10:46
 8/16 A kérdező kommentje:
utolsó válaszadó, köszönöm ! és ez a kredit h működik? krediteket a zh-mtől függően kapok? és jegyet kapok vagy nem?
2011. jún. 13. 10:48
 9/16 anonim ***** válasza:

A kreditrendszert nem kell értened egyelőre elég majd akkor ha felvettek. De röviden: A kiválasztott szakod elvégzéséhez elő van írva egy kreditérték. Nálunk 210 kredit. Ahhoz hogy valamikor diploma legyen a kezemben, nekem 210 kreditet teljesítenem kell az előírások szerint.

Minden tárgynak amit teljesítesz van egy kredit értéke. Általában a nehéz tárgyak több a könnyebbek kevesebbet érnek, de ez változó. Volt már 5 kredites kisujjamból kirázom tárgyam és 2 kredites szopatós tárgyam is :D

A tárgyak felvételének van egy meghatározott rendje, mit kell első második stb. félévben felvenned.

A felvett-teljesített kreditek és a kapott jegyek tudatában számolják majd a kreditindexedet, ebből kapod az ösztöndíjat :) A kapott jgyeket a kredittel súlyozzák, azaz egy 2 kredites 5-ös kevesebbet ér mint egy 5 kredites 3-as. De pl. egy 5 kredites 4-es már 0,5-et dob az ösztöndíj átlagon. Legalábbis nekem ez volt.

De ez jelenleg elég bonyolultnak tűnhet, megijedni nem kell, majd beleszoksz...

2011. jún. 13. 10:51
 10/16 anonim ***** válasza:

:D

Hasonlóan ELTE-n, igaz matematikán a ZH előtt a tanár kijelentette, hogy minek kérdezzen olyat, amelyről már beszéltünk, úgyhogy a ZH-ban olyan lesz, amelyről eddig nem ejtettünk szót. Így is volt...

Az pedig meg fogod tapasztalni, hogy melyik órára kell bejárnod, melyiket lehet "nélkülözni". Jegyzeteket keress, a kötelező irodalmat olvasd el, próbáld megérteni, ez sokat segít.

2011. jún. 13. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!