Milyen a kereslet germanisztika szakon végzettekre?
Germanisztika után lehet szakosodni, hogy tanár vagy pedig tolmács szeretnél lenni, de lehet hogy ezen kívül is vannak szakok, de én csak ezeket ismerem.
Szerintem egy tolmács, pl a rendőrségen vagy bárhol máshol jól kereshet. Viszont itt van nem messze Ausztria meg Németország, oda is ki lehet menni!
De sztem lehet boldogulni vele itthon is! :) Habár olyat érdemes megkérdezni, aki most végzett már germanisztikával vagy anglisztikával!
Utolsó : német tolmácsként mi a halálnyavalyát keres valaki Ausztriában vagy Németországban?? Vagy valaki németeknek akar németet tanítani? Körberöhögnek, olyan, mintha itthon egy magyar érettségid lenne. Akkor ha már "Osztrákia", akkor inkább anglisztikával lenne jobb. Vagy a német-magyar nagykövetségre gondoltál? Ahhoz kell egy másik diploma is.
Itthon elhelyezkedni pedig ha nem vagy kiemelkedő, nehéz. Évente 1000-en végeznek a népszerű anglisztika és germanisztika nyelvszakokon. Így is nagy munkanélküliség van szinte mindenütt, kivéve ha orvos vagy mérnök az illető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!