Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Gimisek! Tényleg ilyen nálatok...

Gimisek! Tényleg ilyen nálatok az élet?

Figyelt kérdés

8. osztályos vagyok (illetve ha úgy vesszük csak voltam) és ezen az utolsó éven az összes tanár ijesztgetett minket, hogy a gimiben majd egyik tanár sem fog magyarázni részletesen, ha nem értesz valamit nem hajlandó segíteni, ha pofátlan vagy kivágnak a suliból, egy nap vagy 3 témazárót is iratnak, nem fogunk egyetlenegy kísérletet látni se fizikából, se kémiából, ha beteg voltál akkor nem ad időt az anyag pótlásra, stb..

Tényleg így van, vagy ez csak jelentéktelen vészmadárkodás?

2011. jún. 11. 11:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
61%
Ha normális gimibe mész, akkor egyáltalán nincs így.
2011. jún. 11. 11:21
 2/13 anonim ***** válasza:
ez igazából iskola de főleg tanár függő. Én olyan gimibe jártam ahol csak 9. ben pikkeltek ránk a tanárok de ahogy múlt az idő már elviselhető volt, magyarázni magyaráznak részletesen ha gondod van meg persze adnak felkészülési időt, szóval emiatt ne idegeskedj, ha normális tanárokat fogsz ki akkor minden szép és jó lesz, de tanulni kell elég szépen és sokat főleg utolsó évben amikor az érettségivel fárasztanak.
2011. jún. 11. 11:22
 3/13 anonim ***** válasza:
ez hülyeség, szakközépbe járok rendes érettségire és nem is figyelek sose éés nem is tanulok oszt 4-es vok :)
2011. jún. 11. 11:23
 4/13 anonim ***** válasza:
67%

Az általánosnál tényleg gyorsabb a tempó de nagy részben vészmadárkodás. A suliból csak akkor raknak ki, ha kimagaslóan pofátlan vagy és megutálnak. Akkor nálunk rászállt az illetőre a tanári kar és addig figyelték minden lépését, amíg össze nem jött a fegyelmi. Így minden osztályból kirakják a 2-3 balhés gyereket, aztán nyugi volt.

Egy nap 3 tz: azt ők is tudják, hogy nem szabad, amikor lehet, akkor meg szokták oldani, hogy csúsztatnak rajta, de pl év végén lehet, hogy meg kell írni.

Nálunk így volt, de minden gimi más. De ha jó gimibe mész, akkor egy dolog igaz: Mindenki aki ott van az a legjobbak között volt a régi osztályában, de az új osztályban nem lehet mindenki legjobb, szóval emelkedni fog a színvonal.

2011. jún. 11. 11:28
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A "drága jóakaróinknak" meg kinyomtatom ezt az oldalt, aztán a képükbe vágom évzárón.
2011. jún. 11. 11:32
 6/13 anonim ***** válasza:
53%
ez nem egészen így működik...ha pofátlan vagy,tényleg nem fognak segíteni,magadnak kell intézned a dolgaidat,van h egy nap 9 órád van és ebből 5 doga..mi kísérletet általánosban sem nagyon láttunk,de gimibe fizikán igen,az tetszett, ha meg beteg vagy,vagy hiányzol,oldd meg,hogy ne maradj le..nyilván ha kórházban vagy 2hétig és első nap feleltetni akar a tanár,de te óra előtt megbeszéled vele,h le vagy maradva kicsit,akkor nem fog feleltetni...de persze attól függ,milyen gimibe mész..ha ilyen kis mezei sz*rba,ahol tökmindegy az oktatás minősége,akkor azt csinálsz,amit akarsz..ha olyanba,amiből esélyed van egy jó egyetemre,akkor küzdened kell...
2011. jún. 11. 12:08
 7/13 anonim ***** válasza:
53%
Általában semmi nem olyan rossz, mint azt előtte lefestik, én ezt átéltem annó gimivel, érettségivel, és az egyetemmel is. Tény, hogy órán kevésbé részletezik az anyagot, részben azért mert elvileg érettebb embereknek beszélnek, részben időhiány miatt. De ha órán kívűl odamész a tanárhoz, hogy ezt meg ezt nem értem, akkor nyilván nem fog elküldeni, sőt még örül is, hogy foglalkozol a tananyaggal. Nyilván vannak bunkó paraszt tanárok is, de a többség nem ilyen. Az, hogy kivágnak-e ha pofátlan vagy, függ az iskola úgymond erősségétől, hogy mennyire komoly intézmény, és természetesen az igazgatótól is. Nálunk a legjelentéktelenebbnek tűnő indokokkal küldtek el embereket, mert rengetegen voltunk egy osztályban. Három témazáró egy nap nem túl gyakori, azt hiszem szabályozva is van, hogy egy nap hányat lehet iratni. Persze a mocsokabb tanárokat ez nem érdekli, megiratja úgy, hogy nem témazárónak hívja. Kísérletek valóban kevesek, ennek oka az idő és felszereléshiány. Betegség esetén pedig magadnak kell pótolni a kihagyott dolgokat, ugyanis a sok tananyag miatt nem lehet mindenki igényének megfelelni. Tehát összességében nem olyan vészes a gimi, mint azt beállítják, de azért természetesen nem olyan mint az általános. De majd gimiben is fognak riogatni az érettségivel meg az egyetemmel.
2011. jún. 11. 12:40
 8/13 anonim ***** válasza:
bennünket is ezzel ijesztgettek mindig :D közel sincs így
2011. jún. 11. 13:25
 9/13 anonim ***** válasza:
53%
Amúgy lehet 3 TZ 1 nap. Ez a szabály és mellette akár minden órán is írathatnak dolgozatot, mert csak a TZ van szabályozva.
2011. jún. 11. 13:45
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Amúgy többen mondtátok, hogy milyen gimibe megyek. Hát elég szigorúba, de a közösség és a tanárok marha jófejek :D
2011. jún. 11. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!