Mesterképzéssel kapcsolatos kérdés?
Figyelt kérdés
Közigazgatási alapszakon vagyok a BCE-KIK-en. Arra gondoltam, hogy majd a GTK-ra jelentkezem mesterképzésre, közgazdálkodás és közpolitikára (Az alapszakom az ,,egyéb, elsősorban számításba vehető szakok" között van, kreditelismerési kérelem kell.). Nem ellentmondásos, hogy közigazgatásból, amiből az alapképzésemet szereztem, csak főiskolai végzettségem lesz, míg az MA-n közgazdász végzettséget kapok? Tehát hogy egyeztethető össze a 2 diploma? Mert a közgazdász MA azt feltételezné, hogy a BA-m is közgazdász képzettséget adott. Ha később esetleg mégis jelentkeznék közigazgatási MA-ra, akkor azt ,,feleslegesen" tenném, mert ma már teljesen elfogadott ez a ,,felemás" képzés?2011. jún. 11. 10:42
1/2 anonim válasza:
Pontosan erre kínál lehetőséget a bolognai rendszer, amin problémázol: hogy akár több típusú képzésben is részt vehess, hogy más legyen az alapszakod, mint a mester.
"Mert a közgazdász MA azt feltételezné, hogy a BA-m is közgazdász képzettséget adott. "
Nem, pont nem, mint mondtam, ez a bolognai rendszer lényege, hogy rugalmas, átjárható.
Ez egyáltalán nem probléma, sőt, minket buzdítanak rá. Én is BCE-s vagyok nemzetközi tanulmányok szakon, és erről a szakról igen sokan nemzetközi gazdálkodás vagy közg. és közpol. mesterre mennek.
Ha 2 mester diplomád lesz, az meg remek dolog, nagy előny.
2/2 anonim válasza:
Így van! Az előttem lévőnek pontosan igaza van! Ez a legjobb dolog a Bolognai rendszerben; hogy átjárható és jól konvertálhatóak a képzések. Nem is tudom ilyenen, hogy lehet problémázni, hogy mi van, ha két tudomány területről van diplomám? Annak örülni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!