Mi van akkor, ha 2 szakra járok párhuzamosan, és mind2 helyen ugyanakkor van kötelező előadás, szeminárium?
Ezzel sajna nem lehet mit csinálni. A tanároknak is sok szempontot kell figyelembe venniük, hogy mikor legyen az előadás, így nyilván több 10-100 fős előadásokat nem fognak 1 ember miatt mozgatni. Egyéni órarendről én nem tudok, hogy létezni, bár ez lehet sulifüggő.
De nem is tudom hogy gondoltad: nálunk 30 kredit = heti 30 óra, magyarul minden nap 6 óra. Másik szakon 30 kredit = minden nap 6 óra.
Bár elméletileg reggel 8-tól este 8ig pont beleférne :)
Átkérheted magad egyéni tanrendre. Ennek nem tudom, hogy mi a folyamata, de be kell adni valami formanyomtatványt és aki más szakot végez, vagy nagyon jól tanul, annak engedélyezik, így sem az előadások, sem a gyakorlatok, sem a szemináriumok látogatása nem kötelező, de ugyanúgy kell vizsgáznod mindenből. Legalábbis nálunk van ilyen, gondolom máshol is... Az egészben az a jó, hogy nem kerülsz át levelezőre, úgyhogy hallgathatod ugyanazt az órát, uyganazon a szinten, de mivel 2 szakot viszel, így gondolom az egyik fizetős... Lehet egyszerűbb lenne az egyik szakot levelezőn vinned.
Remélem, tudtam segíteni!
20/F
az utóbbi napokba mennyi kérdés lett erről a témáról...
én párhuzamosba nyomom, de az egyiket levelezőn. vagyis csak a felét, mert tanári szakirányon vagyok és a nappalis szakomon választottam minornak a levelezőset, így a tanári modulba lévő tárgyaim abból is nappalin vannak. csak pár kreditnyit kell hozzátennem félévente levelezőn. elég jól megoldható, ráadásul én egy kicsi egyetemen tanulok, a nappalis szakomon mindössze 8an vagyunk, így az ügyintézők összehozták nekem, hogy ne legyenek túl komoly ütközések. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!