Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Eltitkoltam előle a nyelvvizsg...

Eltitkoltam előle a nyelvvizsgát. Baj?

Figyelt kérdés

Van a gimiben egy némettanárom (nő),akit én alapból nem bírok.Szerintem ő se nagyon engem,de ezt nem nagyon mutatja (pl. osztályzáskor).Nem pikkel,semmi ilyesmi.A dolog ott kezdődött,hogy tavaly decemberben csináltam egy német középfokú nyelvvizsgát,otthon maradtam előtte egy hetet (orvosi igazolással természetesen) és ő erre kiverte a balhét,hogy merészeltem otthon maradni,mert tudott a nyelvvizsgámról.Akkor elegem lett belőle!Pedig a magántanárom ajánlotta,hogy jobban fel tudjak készülni,ráadásul ő már kb. háromszor annyi ideje tanít,mint az iskolai tanárom.Tanultam rendesen, mindent bepótoltam,nem vagyok lusta,nem is így ismernek.

Most júniusban csinálok egy német felsőfokot,de ezt viszont nem mondtam meg neki,mármint az iskolai tanárnak.Pár osztálytársam megy középfokra,ők megmondták neki,de én nem.Amúgy a nőci nagyon a nyelvvizsgákra hajt,mindent tudni akar ezekről,ezért is félek.Most megint itthon leszek egy hetet,de most "beteg" leszek,de a vizsga csak két hét múlva lesz.Agy nem lesz feltűnő.

Én megmondanám neki,csak nem akarom,hogy keresztbe tegyen megint.A decemberi incidens eléggé megviselt,ezt nem hagyom még egyszer eljátszani.Amúgy az egyik legjobb vagyok az osztályba németből,nem tudom,mért engem kell folyton piszkálnia.Végülis nem hazudtam neki,csak nem mondtam meg.Nyíltan a képembe pedig nem kérdezett rá,hogy mikor megyek.

Én azt gondolom,mindenkinek magánügye,mikor megy nyelvvizsgázni,senkinek semmi köze hozzá.Szerintetek utólag megszivathat emiatt valahogy? Jövőre tervezek előrehozott érettségit és osztályozóvizsgát,úgyhogy onnantól kezdve nem lesz több dolgom vele.

Szerintetek?

Köszönöm előre is az ÉRTELMES válaszokat!

Kritikát,okítást nem kérek.Köszönöm!

2011. jún. 4. 19:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Kérdező, elmész az orvoshoz, köhögsz kettőt, megmondod őszintén mi a szitu és kiíratod magad egy hétre.

A tanárnak semmi köze hozzá, ha megkérdezi miért voltál, megkérdezed: mondjam vagy mutassam? :D Viccen kívül a szokásos, lázas voltam, fájt a fejem, jött ki minden alul-felül, innentől nem fog kérdezősködni :D

Szokd már meg most, másoknak semmi köze hozzá a te dolgod az a te dolgod, nem vagy köteles beavatni az idegeneket.

Nagy kalappal a nyelvvizsgára amúgy.

2011. jún. 5. 12:22
 12/21 anonim ***** válasza:
Előzőnek!! Jaj , de nagy eszetek van. Bezzeg ha a gyereket útban az orvoshoz elüti egy autó, egyből azt kérditek, hogy hol volt a tanár. Azt kellene felismerni, hogy suliidő alatt a tanár felel a gyerekért és ha úgy van, börtönbe is kerülhet miatta. Még hogy semmi köze hozzá... de igen is van...
2011. jún. 5. 12:47
 13/21 anonim ***** válasza:

Aranybogár, nyilván a szülei is tudják, hogy otthon marad (feltűnő amúgy) és a nyelvvizsgájára tanul OTTHON. Autó meg bármikor elütheti, sőt a lakásba egy eltévedt űrszonda is becsapódhat. Érzed, hogy nevetséges vagy?

Onnentól kezdve a szülők felelőssége, hogy otthon van, nem a tanáré. Ez nem jött be.

2011. jún. 5. 12:52
 14/21 anonim ***** válasza:
Értem amit írsz. Viszont elhiszed, hogy láttam már olyat, hogy a szülő konkrétan letagadta, hogy a gyerek otthon volt, mondván, hogy bizonyítsuk be. És abban is biztos vagyok, ha ne adj isten történt volna valami, akkor a felelősséget méginkább próbálta volna az iskolára hárítani. Igaz, hogy egy űrszonda is becsapódhat, de tapasztaltam már olyat, hogy a szülő azt hitte, hogy iskolában van a gyerek, a tanár meg azt, hogy otthon. Na? Ebben az esetben ki felel a gyerekért?...
2011. jún. 5. 13:18
 15/21 A kérdező kommentje:

Azért egy űrszonda csak nem fog becsapódni hozzám ez alatt az egy hét alatt...de 17 évesen,3 éve jogsival azért csak eljutok a szüleim vagy a tanárom nélkül az 1 percre lakó dokihoz XD

AZért köszi a többi választ is:)

2011. jún. 5. 19:25
 16/21 anonim ***** válasza:

Nem vág szorosan a témába, de:

Amikor elsőben középfokoztam, sikeresen karamboloztam motorral egy hetes felkészítési szünetemben. XD :D Ergo bármi megtörténhet, de reméljük a kérdező tényleg készülni fog, és nem motorozgatni, mint jómagam. :D

(a mérnök voltam)

2011. jún. 6. 14:13
 17/21 anonim ***** válasza:

Talán off, talán nem hasznos, de szerintem nincs szükség egy egész hétre, még egy egész napra sem, mert tényleg nem az alatt fogod megtanulni. Letettem fél éven belül 2 nyelvvizsgát, és 1 napot hiányoztam - csak, mert hétköznapra tették a vizsgát, dél előtt -, így is lehet csinálni.

Egyébként a helyedben utólag elmondanám a felsőfokút, ha sikerül, azzal már általában megértőbbek, mint egy középfokúval, de persze nem vagy köteles rá, ha szerzel róla papírt.

2011. jún. 9. 19:14
 18/21 anonim ***** válasza:

Ha van gerince akkor nem fog téged hátráltatni semmilyen téren se. Az hogy hiányoztál magánügyed semmi köze hozzá főleg ha sikerült is a nyelv vizsgád. Sajnos sok olyan tanár van aki már hobbiként csinálja ezt a gyerekekkel. Nekem is voltak ilyen tanáraim, de szerencsére a többség az olyan volt szakközépben hogy az állam leesett. Nagyon aranyosak és segítőkészek voltak. Ők tényleg nem csak úgy tanítottak mert fizetnék érte, volt olyan tanár aki érettségi előtt külön órákat tartott az osztálynak csak azért hogy jobban sikerüljön, nagyon lelkiismeretesek voltak sajnos van aki ennek a tökéletes ellenkezője. 1 évet meg már nevetve is kibírsz vele. :)

Egy biztos a szakközepekben általában a tanárok színvonalában mérföldes lépések vannak az elemihez képest, de sajnos van ahol nem.

2011. jún. 9. 19:25
 19/21 anonim ***** válasza:

Előzőnek! Ha egy tanköteles diák hiányzik az iskolából, akkor az nem magánügye, a tanárnak kötelessége ezt ellenőrizni és számonkérni a diákon, bármilyen okból is hiányzott.

Még hogy a tanárnak semmi köze hozzá. Pont azért tartunk itt, mert a szülők is így gondolkodnak...

2011. jún. 10. 00:29
 20/21 anonim ***** válasza:
Nekem ez kicsit nagyobb ügy a kelleténél - egyszerűen féltékeny rád a tanár, mert nem érzi tiszta szívből, hogy az ő munkája nyomán teszed le immár a felsőfokút, mert nem hozzá fordultál segítségért már az elején, hogy készítsen fel, mert lehet, hogy már jobban tudsz németül, mint ő... Legyen stílusod, hamarosan semmi dolgod nem lesz vele - magad írtad - akkor meg ne is foglalkozz az egésszel. Azért maradsz ki egy hetet a suliból, amiért, nem ettől fognak romba dőlni a további tanulmányaid. Koncentrálj a lényegre, a folyamatos felkészülésre és rázd le magadról ezt az egészet. Nem éri meg vele foglalkozni.
2011. jún. 10. 09:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!