Milyen lesz az 500 pontos felvételi rendszer? Miben tér el a 480 pontostól?
Tudna valaki linkelni, nem találom a felvin és a Google is 2006-os cikkeket dob ki.
A 480-as rendszert még ismerem, azzal felvételiztem 3 éve, de azóta nem követtem nyomon a változtatásokat, pedig jövőre ismét jelentkeznék.
Változik-e a felvételi rendszer olyan szempontból, hogy kötelező emelt szint, esetleg kettő?
Tömören összefoglalva:
-kötelező lesz 1 természettudományos tárgyól érettségi
- max pluszpont 100 pont
-50 pont jár az emeltért
-(már idén is így volt): 40 felsőfok, 28 középfok, összesen nyelvvizsgákért 40 pont.
Tehát 1 emelttel és 1 felsőfokkal sincs meg a max 100 pont, ami idén még kitette a max 80 pontot.
Most komolyan képtelenek vagytok értelmezni, ami le van írva?
Egy szóval sem említi, hogy kötelező természettudományos tárgyból érettségizni.
Azt írja, hogy a HOZOTT pontoknál az ötödik tárgynak természettudományinak kell lenni.
Hát vagy mkire vonatkozik, vagy senkire. Ha újra jelentkezel, akkor nem nézik hogy most végzel-e vagy sem.
Egyébként igaza van az utolsónak, én nem is néztem, hogy ez a tanulmányi pontokat írja.
Na tehát akkor nem kötelező még érettségizned belőle jövőre:$
De gondolom 2 évig tanultad, és annak a jegye be fog számítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!