Igaz, hogy félévente legalább 15 kreditet kell teljesíteni, különben áttesznek fizetősre? (SZTE)
Ez a fizetős-államilag finanszírozott dolog úgy van, hogy:
kiszámolják az átlagod (minden nyáron van egy felülvizsgálat), az éves átlagodat nézik és ezt úgy számolják, hogy: a felvett óráid kreditje szor a jegy amit kaptál. (ha megbuktál egy tantárgyból, azt 0-nak nézik, tehát nem 1est kaptál, hanem 0-t, ezért fogyhat a kredit számod) ezeket összeadják és elosszák 2 szer 30-cal. (mert 2 félév, és mindegyik külön 30 kredit)
Na és mindenkinek kiszámolják (gép, rendszerben) és így (nálunk a BME-n: de szerintem csak a százalék változhat, a módszer azonos) a költségtérítésesek legjobb 15%-a helyet cserél az államilag finanszírozottak legrosszabb 15%-val. Tehát ha benne vagy abban a legrosszabb 15%-ban akkor költségtérítésesre kerülsz.
Szia!
Az SZTE-re jártam, nappali tagozaton, 2009-ben végeztem. Én is úgy tudom, hogy van 15 kredites határ, de a részletekre nem emlékszem. Persze változhattak azóta a feltételek. Azt ajánlom, ha fenyeget a veszély, hogy 15-nél kevesebb kreditet teljesíts, feltétlenül érdeklődd meg a TO-n, mi történik ilyenkor.
Minden egyetemnek más szabályai vannak, ezért nem mérvadó, máshol mi van.
Vagy keress rá neten a tanulmányi szabályzatra.
Ha nem szerzel kreditet vagy nagyon keveset, érdemes passziváltatnod a félévet. Ilyenkor utólag törlik az egészet, mintha nem jártál volna oda, és nem telik a féléveid száma, ha jól tudom.
De tényleg a legfontosabb: kérdezd a TO-t! (tudom, senki sem szeret önként menni oda, de néha muszáj... :P )
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!