Hol szerezzek 2. diplomát kommunikáció szakon? A BCE-n vagy az ELTE-n?
1. "ELTE-n színesebb a diákélet" - wow, ezt honnan veszed? Én corvinusos vagyok, és remek nálunk a diákélet.
2. Milyen újságíró akarsz lenni? Úgy értem milyen témában/területen? Mert ha valami speciális elképzelésed van (pl. külügyekről vagy ilyesmi), akkor inkább ahhoz kapcsolódó szakot végezz, esetleg második szakként vagy tanfolyamon az újságírást. Kommédián ugyanis csak azt tanítják meg, hogyan alakult ki ez a terület, meg hogyan kell írni, de nem fogsz semmihez érteni, amiről írni kellene. Jó íráskészség pedig tehetség kérdése is.
Ha nem szakmai vonal érdekel, akkor lehet, hogy az ELTE a jobb választás, a bölcsész karon is érdekes órák, programok várnak. És ne foglalkozz azokkal, akik a bölcsészeket lenézik, ez hülyeség.
De mindenféleképpen kapcsolatépítés az elsődleges dolgod. Ezen a pályán az sokkal jobban számít, mint a papír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!