Kommunikáció és Médiatudomány szakkal szeretnék (többek között) marketinges állást. Szerintetek a BGF-et, vagy a BKF-et válasszam?
Ha marketinges állást szeretnél, akkor talán marketinges szakot/szakirányt válassz.
"BGF-hez húz egy picit a szívem, mert imádom a gazdaságot"
Jájj %) Ez elég érdekes érv :) A szakod neve és az oktatott tárgyak érdekeljenek inkább, ne a suli neve. Vagy Corvinusra se mennél, mert nem szerepel a nevében a G?
Én a helyedben akkor kereskedelem és marketing szakra mennék,de te tudod.
Ha ez a kettő közül kell választani,legyen a BGF,de nem a te érved miatt:)
21/L
Persze,hogy sokat számít,hiszen az egyes szakokon,szakirányokon mást tanítanak,más felé visz az az út,más a szemlélet,a tárgyak stb.Vannak kivételek,de általában a munkáltatót érdekli,hogy mit végeztél.Marketingesnek pedig józan paraszti ésszel is ki lehet találni,hogy marketing végzettségű jelentkezőket várnak.Egyébként nem kell kommunikációt végezned ahhoz,hogy a médiában dolgozz,illetve ott aztán igazán nem számít a végzettség,csak az elszántság,a jó kapcsolatok stb.
21/L
Elég furcsa érvet hoztál fel... ha kommunikáció szakra mennél, akkor annak nem sok köze van a gazdasághoz?
Én a BKF-et ajánlom, de szerintem menj majd el valamelyik nyílt napjukra, és érdeklődj, meg tapasztald meg személyesen a dolgokat.
Itt van a honlapon a kommunikáció szak leírása, meg a szakirányok: [link]
És ha írsz a facebook oldalukra, biztos találni fogsz olyat, aki ezen a szakirányon tanul: [link]
Köszönöm! :) Érdeklődni fogok még akkor aktuális hallgatóktól is.
A Gazdaság és a Kommunikáció-t úgy gondoltam, hogy gondolom a BGF-en gazdaságorientáltak a tantárgyak, míg a BKF-en sajtó-szagúbb az oktatás. Az ideális az lenne számomra, hogyha a BGF-en lehetne PR-reklám-marketing szakirányt választani a kommunikáción belül. Szóvivő nem szeretnék lenni.
Imádod a gazdaságot.....hmmmm....akkor miért nem azt akarsz tanulni? Mert a kommunikáció és médiatudomány fikarcnyit se, a marketing meg éppen, hogy érinti a témakört.
Egyébként mindkettő totál felesleges büfédiploma, a marketing talán egy kicsit jobb a kommunikációnál. Egy hangyahajszálnyival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!