Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Semmelweis Egyetem felvételi?

Semmelweis Egyetem felvételi?

Figyelt kérdés

Hali! A SE ÁOK-ra szeretnék menni érettségi után tovább tanulni. És az lenne a kérdésem, hogy ide mi kell e felvételhez?

Mindenki mást mondd. Eddig úgy tudtam, hogy Előtte egészségügyi szakközépbe kell járni. De ma rájöttem, hogy hát egy csomóan mennek Orvostudományi karra anélkül is, tehát az nem feltétlenül szükséges hozzá.

Aztán ma láttam egy olyat is, hogy az emelt szintű biosz is csak plusz pontot ad, és az sem feltétel (bár az megvan már előrehozottan.) és jövőre érettségizek kémiából is.. Tehát eddig elméletileg jó, De egy biosz szakos ismerősömtől hallottam, hogy amikor ő jelentkezett, akkor együtt kellett nekik az orvosira felvételizni... És ő nem tudott annyira mint a leendő orvosok, és csak nézett egy nagyot, mert olyan nehezek voltak a kérdések. De én erről eddig nem is hallottam, Én úgy tudtam, hogy érettségi után egyből csak a bizonyítványokat kell beadni, és akkor eldöntik hogy felvesznek e... Nem vagyok elég tájékozott erről. Ha valaki ebben így tudna nekem segíteni, megköszönném. Mert már most nagyon kíváncsi vagyok, hogy pontosan akkor most mi is ez a felvételi stb...

Köszönöm már azt is, hogy végigolvastad :)

2011. máj. 12. 21:59
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

Ja igen, és még azt hozzátenném, hogy tapasztalatokat is várok, hogy ez kinek hogy történt... Ettől egy kicsit félek.

Köszönöm!

2011. máj. 12. 22:03
 2/14 anonim ***** válasza:
66%
Sote-áokra emelt szintű biosz,és közép kémia,vagy fizika a feltétel.Tehát a biosz kötelező,a fizika és kémia közül pedig választhatsz,hogy melyiket szeretnéd közép szinten.
2011. máj. 12. 22:09
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem helyes az előző. Bármelyik lehet emelt szintű, nem muszáj a biosznak lenni.
2011. máj. 12. 22:12
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Aki nem hiszi, járjon utána: [link]
2011. máj. 12. 22:13
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Három felvételi tárgy van: biosz és kémia/fizika. Ezek közül egyet emelt szinten kell teljesíteni.

Nincs külön felvételi, azt már ezer éve megszüntették.

2011. máj. 12. 22:24
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen :) Igazából ez mindegy is, hogy melyik emelt, mert Bioszból emelten érettségiztem. Tehát ha csak az lenne a jó, nekem úgy is jó :) Csak azt nem értem, hogy tehát mi a folyamat középsuli után?

Csak elvégzek mondjuk egy gimnáziumot, ami ugye tudjuk hogy nem ad szakmát csak érettségit, és ezután csak beküldöm a jelentkezési lapomat, ill. a csatolandó dokumentumokat (érettségi-középsulis bizonyítvány stb...)

És ezután értesítenek róla hogy felvettek mondjuk vagy államilag támogatottra, vagy költségtérítésesre? Vagy ez mondjuk gondolom a pontoktól is függ, meg hogy melyikre jelentkezek.. Mármint a térítés típusa... De akkor ezek szerint nincs semmiféle vizsga, vagy felvételi feladatok, csak értesítenek a pontok alapján, hogy felvettek, és az első szemesztertől oda járok?

2011. máj. 12. 22:28
 7/14 anonim ***** válasza:

Csak a pontoktól függ, nincs semmilyen egyéb vizsga. Megírod az érettségiket, még előtte jelentkezel egyetemre. Ha megjelölsz költségest, és csak oda lesz elég pontod, akkor oda vesznek fel. De ha nem jelölsz költségest, akkor nem raknak be oda csak azért, mert a másikról lecsúsztál.

Egyébként jobb ha tudod, hogy a költséges majdnem 1 millió/félév.

2011. máj. 12. 22:39
 8/14 A kérdező kommentje:
Jujj Hát köszönöm szépen a felvilágosítást :) Az azért egy kicsit sok... xD és hát ugye még 12 félév... :D
2011. máj. 12. 23:07
 9/14 anonim ***** válasza:

Mikor érettségiztél bioszból előrehozottan és hány % lett?

Ha gimibe jársz, akkor hogy csináltad meg? Ott 10-11-12-ben van általában a biosz.

2011. máj. 13. 01:12
 10/14 anonim ***** válasza:
Nekünk 9., 10., 11.-ben volt, van ahol két év alatt tudják le, a magántanár meg úgyis alap egy biosz emelthez, nem mehetett el hozzá érettségi előtt?
2011. máj. 13. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!