Jövőre leszek tizenkettedik osztályos. És még semmilyen elképzelésem sincs milyen szakirányba szeretnék tovább tanulni. Mit ajánlanátok?
Talán akkor érdemes lenne ilyen irányba gondolkoznod:
történész vagy történelem tanár :)
Nyugi, ugyanígy voltam a te korodban. Szintén történelem és nyelv (csak nekem az angol) volt a kedvencem. Végül társadalmi tanulmányok szakra jelentkeztem és nem bántam meg, jövőre szociálpolitikusként tanulok tovább.
A te esetedben szerintem érdemes az orosszal kapcsolatos érdeklődésedre alapozni. Ha érdekel egy nemzet kultúrája, szívesen szánsz időt a nyelvükre is, és az orosz nyelvtudásoddal igenis viheted valamire! A "régiek", akik még jól megtanultak oroszul, kezdenek kiöregedni, és a rendszerváltás után annyira népszerűtlen volt ez a nyelv, hogy mára hiány van az orosz nyelvtudásúakból. Főleg az olyanokból, akik az orosz nyelv mellett értenek máshoz is, például humánerőforráshoz, nemzetközi kapcsolatokhoz, közgazdasághoz, menedzsmenthez stb. Sok sikert, és ne aggódj! :) Ja, és javaslom, menj el az EDUCATIO kiállításra és néhány helyre nyílt napra a következő tanévben, hogy jobban átlásd, valójában milyen lehetőségeid vannak. Nekem ezek sokat segítettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!