Szolnokon a Széchenyi gimnázium nagyon nehéz? Mesélne valaki pár dolgot?
A francokat. Az idegen nyelvek tanítása... hát nem kiemelkedő, a töritanárok mind a szóról szóra való tanulást kedvelik (egyszóval, nem a diákok kedvencei), de nem túl nehéz túlélni összességében. Ha viszonylag jó jegyeket akarsz szerezni minimális (esetleg 0) erőfeszítéssel, akkor nagyon tudom ajánlani. Az érettségire meg egész jól felkészítenek, bár azért arra tényleg kell tanulni, mint úgy általában mindenütt.
Amiket hallhattál, az egy olyan diák elmesélése lehetett, aki esetleg egy négyesbe is belepusztulna, a legelhanyagolhatóbb tárgyból is (=überstréber). Egy kivétel talán a történelem lehet, amit, ahogyan már említettem, igen részletesen (úgy értem, túlzottan részletesen, a legjelentéktelenebb leckéket is) számon kérnek, és igazából csak a szerencséden múlik, hogy elfogadja-e a tanár a válaszodat. A magyar tanárfüggő, lehet jó hangulatú órákon, segítőkész tanárral tűrhető/jó jegyeket kapni, de lehet elviselhetetlenek mellett a bukás szélén állni.
A reálról mit lehet mondani? Vagy szereted/megérted, vagy nem. Szaktól függ, de nekünk csak két évig volt kémia (talán az általam valaha ismert legremekebb és legrendesebb tanárral), fizika három évig, biológia pedig a tagozattól függ. Matek természetesen végig, amit viszont általában az igen elvont tanárok rohamtempóban próbálnak belesulykolni a diákokba - az egész évfolyamon alig vannak még négyesek is.
A művészetek, ismételten, a tagozatodtól függnek. Ének és rajz első két évben lesz (ami egyébként az egyetlen, Isten igazából felesleges tantárgy az összes közül), nem hiszem hogy sokat kell róla beszélni. Nem a tehetséget pontozzák, illetve, azt is, de főleg a hozzáállást (ami persze nem teszi sokkal jobbá, mivel akinek nincs tehetsége, az úgyis utálja, úgy pedig nem lehet jó a hozzáállása). Ezzel persze minden iskola így van tudtommal, úgyhogy nem túl nagy érdekesség. Amint viszont hallhattad, igencsak sport-orientált iskoláról van szó. Nem kötelező sportolni, ez egyértelmű, de a tesiórák igencsak kemények.
A tagozatokkal ne igazán törődj, a megszűnt infószakon heti 3 óra informatika volt, ami igencsak a semmivel egyenlő.
Egyébként a hangulat és a kényszer érzése attól függ, hogy milyen osztályba, milyen tanárok közé kerülsz. A többi gimihez képest laza, de vannak olyan napok amikor, hogyha tényleg megpróbálsz megcsinálni mindent, elmehet az egész napod. Magamból kiindulva viszont egész szépen el lehet odázni a beadandókat, persze nem én vagyok a követendő példa.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!