Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha a nyelvekben vagyok jó,...

Ha a nyelvekben vagyok jó, akkor merre menjek tovább, jó kereset reményében?

Figyelt kérdés

eddig teljesen úgy álltam a dolgokhoz hogy elmegyek tanárnak. de már a környéken több száz fős leépítések vannak,meg iskolabeszüntetések,ráadásul alacsony a bérezés is.. nem érezném biztos,jó munkának már.

tolmácsból is rengeteg van..

földrajzot vettem volna fel szakpárnak, egy földrajz diplomával mihez lehetne kezdeni? hasznosabb lenne mint a német?

teljesen tanácstalan vagyok.. szorgalmas jó tanuló vagyok,de amik hiányszakmák,azokhoz kicsit sem konyítok.. mérnök,orvos soha nem lennék..

ajánlotok valamit? mit csináljak? nem akarok 24 évesen eladónak menni,akkor már szeretne az ember egy lakást..

2011. máj. 7. 12:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Külföld
2011. máj. 7. 14:22
 2/5 A kérdező kommentje:
igen szeretnék kimenni,de ahhoz kell egy piacképes jó diploma
2011. máj. 7. 14:44
 3/5 anonim ***** válasza:

24 évesen lakást? én egy Corvinusos állítólag piacképes diploma várományosaként sem mertem ilyen nagyot álmodni. Na de nem ez a lényeg.

Menj nyelvszakra (legalább 2-3 nyelvet sajátíts el magas szinten), aztán fordító és tolmács képzésre, aztán irány az EU, ahol 1millió feletti havi fizetést kapnak ezen dolgozók. Persze a felvételi követelmények sem épp könnnyűek.

2011. máj. 7. 18:05
 4/5 anonim ***** válasza:
*irány az EU az azt akarja jelenteni, hogy az Európai Unió intézményeihez. Versenyvizsgát kell tenni, utána dolgozhatsz ott.
2011. máj. 7. 18:07
 5/5 A kérdező kommentje:

úgy gondoltam hogy legalább egy albérletet fent akarok tartani :) de minimálbérből ugyebár az nem megy..

köszönöm a válaszokat,a második sok hasznosat írt,de nem hiszem hogy ennyire kitartó lennék,gyors egy diploma viszonylag jó eredménnyel utána már egy biztos állást szeretnék (eddig a tanárit tartottam annak,aki egyszer bekerül sokszor évtizedekig abban az intézményben marad)

2011. máj. 7. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!