Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy ment a középszintű német...

Hogy ment a középszintű német érettségi?

Figyelt kérdés
Szerintem a hallott szöveg értése borzalmas volt...
2011. máj. 6. 11:41
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
a kislevelet én is félreértettem, azt hittem arról kell írni, h milyen az utolsó hetem a gimiben... amikor kijöttem rájöttem, h a lezte Woche a múlt hét! :(
2011. máj. 6. 16:21
 22/33 anonim ***** válasza:

utolsó...mert a múlt hét nem az utolsó heted volt a gimiben?:) szóval az jó

Remélem elfogadják akkor a kirándulást is..:/

2011. máj. 6. 16:40
 23/33 anonim ***** válasza:
Akkor most jó az is ha én nem a suliról írtam?
2011. máj. 6. 17:48
 24/33 anonim válasza:
A kislevél necces, én arról írtam h nekem jó volt, kirándulni voltunk az osztállyal, meg h jó jegyeim lettek... sztem az úgy jó. vagy nem??:S
2011. máj. 6. 17:54
 25/33 anonim ***** válasza:
Én is a kirándulásról írtam meg a tegnapi napról, jó kell ,hogy legyen , nem tudom egyébként honnan szedi mindenki,hogy az iskoláról kellett írni. Az volt a kérdés,hogy milyen volt az elmúlt heted. Ez elég tág fogalom, nem hiszem,hogy tudni kellett volna,hogy az iskolára gondol.
2011. máj. 6. 18:01
 26/33 anonim ***** válasza:
hát...mondjuk ja!Én csak megijedtem mikor a többiek azt mondták h az érettségiről írtak :S
2011. máj. 6. 18:24
 27/33 anonim válasza:
100%

Valami ilyesmit írjatok a info@oh.gov.hu-ra. Felháborító ami ma velünk történt!!!

Tisztelt Nemzeti Erőforrás Minisztérium!

Egy panasszal fordulnék önökhöz a mai német középszintű érettségivel kapcsolatban.

A tegnapi napon angolból emelt szinten érettségiztem, és a mai napon pedig német nyelvből közép szinten. Úgy gondolom, a hallás utána szövegértés túlságosan nehéz volt, és az Internetet böngészve kiderült, sok érettségiző van így ezzel. A személyek a felvételen túl gyorsan beszéltek, furcsa akcentussal, illetve a témák sem voltak egy mai fiatal számára könnyen érhetőek, gondolok itt többek között a harmadik feladatra, ahol az élelmiszerek szavatossági idejéről volt szó. Az érettségi előtt megcsináltam az összes, Interneten elérhető korábbi érettségi feladatot, és kijelenthető, hogy azok jóval egyszerűbbek, a középszintű érettséginek megfelelőek voltak. A három feladat közül rendszerint egy volt nehezebb.

Ez a mai napon nem volt így, hisz a felvételen a beszélők nem beszéltek tagoltan, szinte hadarva mondták el a szövegüket. A beírandó szavak sem voltak sok esetben olyanok, amelyek egy középszintű érettséginél a maturálónak tudnia kellene.

Szeretném, ha megvizsgálnák a panaszomat, mert úgy érzem, a korábban érettségizők előnyben voltak hozzám képest. Minden pont fontos számomra a továbbtanulás miatt.

Tisztelettel,

XY

2011. máj. 6. 21:20
 28/33 anonim válasza:
Nekem az összes ment kivéve az a borzalmas utolsó hallásutáni először azt hittem én vagyok hülye de a többi jó németes is mondta hogy semmit nem tudtak beírni szóval az egy szívás volt :(
2011. máj. 7. 10:21
 29/33 anonim válasza:
Szerintem az utolsó hallás utáni szövegértés felháborító volt. Érdekes, megcsináltuk a tavalyit és az az előtti feladatokat is és azokban a három feladat alatt lett egy hibám, itt meg egy feladatban hét. Nem azért csináltam meg előrehozottan, hogy négyest kapjak. Nem tudom miért jó ez az Oktatási Hivatalnak. Egyrészt hihetetlenül hosszú volt a harmadik feladat, amikor először meghallgattuk, mindenki tátott szájjal lesett, másodszor pedig mindenki kétségbe volt esve, hogy hol vannak a megoldások. Nem vagyok rossz németes, de ez igen nehéz volt. Mindenesetre köszönjük szépen az igazságosságot. Én megértem, hogy erősíteni akarják a felsőoktatást, de ez így akkor sem volt fer.
2011. máj. 7. 12:03
 30/33 anonim ***** válasza:
Még azt is tegyük hozzá, hogy a 3 feladat közül mindegyik olyan volt, hogy magadtól kellett beírni szavakat, semmi igaz-hamis, vagy mint pl az angolban, 2 közül választhatsz
2011. máj. 7. 13:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!