Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik egyetem NEM büfészak?

Melyik egyetem NEM büfészak?

Figyelt kérdés
Még van 1 évem kiválasztani, de már most megzavarodtam. Olvasom a a tájékoztatókat, ahol mindenféle jó dolgokat írnak. Mikor itt(vagy valamelyik fórumon) felteszem a kérdést, akkor a többségére rámondják, hogy kamuszak, büfészak, akármilyen pejoratív szak. De most komolyan, akkor hova a p*csába érdemes menni ? Ennyire erővel bezárathatnánk az összes egyetemet és főiskolát, aztán maradna a Corvinus egymagában és mi lennénk a legkevesebb diplomás országa. Nem terveztem, hogy kimegyek külföldre tanulni, de ha tényleg ennyire szar a helyzet, akkor nincs más választásom :(
2011. máj. 5. 15:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
19:44 képzeld én nem arra pályázok, mivel én még csak most készülök egyetemre természettudományi irányba, ahol közel sincs túljelentkezés -.-"
2011. máj. 5. 20:55
 12/22 anonim ***** válasza:
44%

ma 20:08, nagyon jó a leírásod!

Viszont szerintem itt nem arról van szó, hogy BME/Corvinus/ELTE, mert én úgy vélem, hogy ezeken az egyetemeken azért elég színvonalas képzés folyik, és jó szakemberek kerülnek ki.

Itt inkább arról van szó, hogy tényleg nagyon sok a büfészak, amiknek az ég világon semmi haszna nincs.

Én a BME-re járok, és ezek az oltogatások természetesen folyamatosan mennek. Hogy a "túlpart" (Corvinus), ELTE milyen "szar", a BME a király, stb. De úgy veszem észre, hogy ez inkább poén, mint hogy egyes emberek tényleg azt gondolják magukról, hogy felsőbbrendűek, mert a BME-re járnak. Szóval ezt egyáltalán nem veszem komolyan.

Ami viszont tény, hogy bizonyos büfészakokat én személy szerint lenézek, és ezen nem is vagyok hajlandó változtatni.

2011. máj. 5. 21:03
 13/22 anonim ***** válasza:
85%
Utolsó vagyok, annyit tennék hozzá, hogy a BME kommunikációs szakát is lenézem. Attól, mert BME, még szar. Mint ahogy az ELTE-n sem jó semmire a szabad bölcsészet. És a Corvinuson meg a turizmus-vendéglátás a tipikus büfészak. Szóval nem kizárólag egyetemfüggő.
2011. máj. 5. 21:13
 14/22 anonim ***** válasza:
37%

Igen tök jó dolog ez a poénból szólok le mást, ha látni benne a poént az iróniát.

Azonban manapság nem ez megy... Nagyrészt nem poénból megy a leszólás. Nagyképűség nem csak ezen a 3 helyen van, máshol is.

Előbb írtad, hogy a kommédiásokat lenézed. Minek? Mire jó ez neked? Jobban teljesítesz ettől? Jobb leszel a szakmádban? Jobban tudsz aludni meg tanulni?

Sosem értettem mire jó ez... Önbizalomforrásnak biztosan nagyon jó...

2011. máj. 5. 21:58
 15/22 anonim ***** válasza:
Nem úgy nézem le, hogy nap mint nap ezzel ébredek, hogy most de rohadt jó nekem, én lenézhetem a kommunikációsokat. De ha szó van róluk, biztosan azt mondom, hogy ez a szak az ország legfeleslegesebbjei közé tartozik. És azért írtam itt meg, mert tulajdonképpen ez volt a kérdés.
2011. máj. 5. 22:08
 16/22 anonim ***** válasza:
55%
Azért nézik le a szabad bölcsészeket, a komédiásokat és a hasonló szakokat, mert a diplomájukkal a mekiben fogják a hamburgert osztogatni. Az meg, hogy a BME-sek úgy vannak vele, hogy övék mennyire nehéz ssuli, hidd el nem véletlenül van...
2011. máj. 5. 23:40
 17/22 anonim ***** válasza:
83%

Azért nézik le a szabad bölcsészeket, a komédiásokat és a hasonló szakokat, mert a diplomájukkal a mekiben fogják a hamburgert osztogatni. Az meg, hogy a BME-sek úgy vannak vele, hogy övék mennyire nehéz ssuli, hidd el nem véletlenül van...

Erről beszélek: "nem véletlenül van"

Ezekben a mondatokban nem csak a gondolkodás teljes hiányát véltem felfedezni, hanem azt is, hogy még utánanézni sem képesek ezek az emberek.

Ők ott vannak az elit helyen, leszrják, hogy mi van a külvilágban, vagy egyáltalán hogyan működnek a dolgok, hallanak valamit valahol, nem érdekli őket, hogy ez hiteles info.-e, pletykálnak tovább.

Unalmas már ez a meckis példa. Az országban 11%-os munkanélküliség van. Ebből csak nagyon kis része a diplomás munkanélküli. Szerinted a mecki diplomásokat fog alkalmazni, akiknek alapból több bér járnak, mikor tele van az ország képzetlen munkaerővel? Aligha...

Megint jönnek a bölcsészekkel. A bölcsész szakok kb. 90%-a nyelvi szak. Fordító és tolmácsok eléggé keresettek. Az a maradék töri, magyar, szabad bölcs szakosok pedig elég kevesen vannak. Sok szeretettel várják őket a multi cégek.

Kommédia? Könnyebb mint egy mérnöki? Valószínűleg igen. Nem alapozok hallomásokra. És ha könnyebb, az nektek miért fáj? Ti is elmehettek nyugodtan kommédia szakra.

Ettől függetlenül a kommédiások szintén keresettek...

És még mindig nem értem. Azért, mert ti egy nagyobb presztízsű helyre jártok, az miért jogosít fel bárkit is, hogy a másikat lenézze, bunkózzon vele, demoralizálja a másikat stb. Lehet itt arcoskodni, manapság qrva nagy arca van mindenkinek. Ebben tényleg világelsők vagyunk. De ha bármit is bizonyítani kellene, akkor valahogyan sokan "kiesnének". Nyugodtan menjetek majd ki külföldre, a szrba se fognak titeket nézni, ezzel a viselkedéssel meg pláne nem. Ti, mi csak kis hülye magyarok vagyunk, nem mások. Ezért kellene talán visszavenni, mert senkit nem érdekel, hogy nektek mekkora arcotok van.

2011. máj. 6. 09:31
 18/22 anonim ***** válasza:
35%

Önmagában nem lenne baj sem a szabad bölcsészet, sem a kommunikáció szakkal. Ott kezdődik a gond, hogy rengeteg az ilyen szakokon az államilag támogatott hely, pedig, mindenki tudja, hogy ezek munkanélküli-képzők. Aki médiában akar dolgozni, vagy szabadon bölcselkedni és filmeket elemezni, az igenis, fizessen érte. Én magamnak fizettem a főiskolát (igaz, más szakon), főleg azért, mert hiába voltak nagyon jó érettségi eredményeim, a tanárok lehúzták a jegyeimet gimiben ("mi elitiskola vagyunk"). Az adófizetők pénze a felsőoktatásban itt megy el, szó szerint, a semmire. Hozzáteszem, én is szívem szerint újságírónak mentem volna, illetve, óriási vágyam volt még a néprajz szak, de sajnos nincs olyan hátterem, hogy megengedhessem magamnak, hogy hobbiból tanuljak "valami szépet".

Sokan mondják, hogy az egyetemekkel van a gond, pedig szerintem a középiskolák vannak nagyon trehány oktatási állapotban. A tanároknak pszichológiai vizsgálat kellene az alkalmasságra, így tényleg valós tudást tükrözné az iskolai eredmény, nem pedig a szadizmus és pofára osztályozás hatalmát.

Mégis, a legnagyobb gond azzal van, hogy ki kerül be egyetemre, főiskolára. Felháborítónak tartom, hogy aki fizikailag, vagy szellemileg fogyatékos, az annyi plusz pontot kap ezért, mintha egy felsőfokú nyelvvizsgája lenne. Lásd:

[link]

Ezt nem erényként kellene feltüntetni!!! Támogassa őket máshogy az állam, ne az egyszerű emberek elől vegyék el a helyet, akik "csak" tanulnak!

2011. máj. 6. 13:45
 19/22 anonim ***** válasza:
40%

(Előző vagyok, bocsi, csak eszembe jutott még valami.)

Saját tapasztalatomból mondom, hogy külföldön SEMMIT nem számít az, hogy te, itt, Magyarországon mit tanultál! Nekik a Corvinus egy kategória a Gábor Dénessel... Csak itthon van ez a majmolás, hogy ki, hová jár... A "nagy" egyetemek csak a nevükből élnek. Én egy olyan főiskolára jártam, amit sokan lenéznek (ZSKF), mégis, az én szakomon keményebb vizsgák voltak, mint a barátaimnak ugyanilyen tárgyakból a neves egyetemeken (hozzáteszem, itthon kb. mindenhol ugyanazok a tanárok tanítanak). Itthon az megy, hogy húha, én nagynevű egyetemen végeztem, akkor máris megkapom nettó kezdőfizetésnek a 200.000 Ft-ot...

Elárulok egy fájdalmas tényt. Nem kell messzire menni, Ausztriában, Szlovéniában egy éttermi mosogató megkeres ennyit...

Na szevasztok, elitisták.

2011. máj. 6. 13:52
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Szánalmas, ahogyan sokan próbálják osztogatni a népet, hogy milyen diploma mennyit ér, miközben még a kormánynak sincsen elképzelése arról, hogy munkaerő szempontjából mik a gazdasági igények.

Sok tudatlan idióta, szerintetek a McDonalds majd kifizeti a diplomás minimálbért, amikor tömegével alkalmazhatnak, olcsóbban középvégzettséggel rendelkezőket? Ebben az országban baromi okos mindenki amikor a másikat degradálni és leszólni kell, aztán amikor arra kerül a sor, hogy fejtsed ki, akkor kuss van.

2011. máj. 6. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!