Melyik egyetem NEM büfészak?
ma 20:08, nagyon jó a leírásod!
Viszont szerintem itt nem arról van szó, hogy BME/Corvinus/ELTE, mert én úgy vélem, hogy ezeken az egyetemeken azért elég színvonalas képzés folyik, és jó szakemberek kerülnek ki.
Itt inkább arról van szó, hogy tényleg nagyon sok a büfészak, amiknek az ég világon semmi haszna nincs.
Én a BME-re járok, és ezek az oltogatások természetesen folyamatosan mennek. Hogy a "túlpart" (Corvinus), ELTE milyen "szar", a BME a király, stb. De úgy veszem észre, hogy ez inkább poén, mint hogy egyes emberek tényleg azt gondolják magukról, hogy felsőbbrendűek, mert a BME-re járnak. Szóval ezt egyáltalán nem veszem komolyan.
Ami viszont tény, hogy bizonyos büfészakokat én személy szerint lenézek, és ezen nem is vagyok hajlandó változtatni.
Igen tök jó dolog ez a poénból szólok le mást, ha látni benne a poént az iróniát.
Azonban manapság nem ez megy... Nagyrészt nem poénból megy a leszólás. Nagyképűség nem csak ezen a 3 helyen van, máshol is.
Előbb írtad, hogy a kommédiásokat lenézed. Minek? Mire jó ez neked? Jobban teljesítesz ettől? Jobb leszel a szakmádban? Jobban tudsz aludni meg tanulni?
Sosem értettem mire jó ez... Önbizalomforrásnak biztosan nagyon jó...
Azért nézik le a szabad bölcsészeket, a komédiásokat és a hasonló szakokat, mert a diplomájukkal a mekiben fogják a hamburgert osztogatni. Az meg, hogy a BME-sek úgy vannak vele, hogy övék mennyire nehéz ssuli, hidd el nem véletlenül van...
Erről beszélek: "nem véletlenül van"
Ezekben a mondatokban nem csak a gondolkodás teljes hiányát véltem felfedezni, hanem azt is, hogy még utánanézni sem képesek ezek az emberek.
Ők ott vannak az elit helyen, leszrják, hogy mi van a külvilágban, vagy egyáltalán hogyan működnek a dolgok, hallanak valamit valahol, nem érdekli őket, hogy ez hiteles info.-e, pletykálnak tovább.
Unalmas már ez a meckis példa. Az országban 11%-os munkanélküliség van. Ebből csak nagyon kis része a diplomás munkanélküli. Szerinted a mecki diplomásokat fog alkalmazni, akiknek alapból több bér járnak, mikor tele van az ország képzetlen munkaerővel? Aligha...
Megint jönnek a bölcsészekkel. A bölcsész szakok kb. 90%-a nyelvi szak. Fordító és tolmácsok eléggé keresettek. Az a maradék töri, magyar, szabad bölcs szakosok pedig elég kevesen vannak. Sok szeretettel várják őket a multi cégek.
Kommédia? Könnyebb mint egy mérnöki? Valószínűleg igen. Nem alapozok hallomásokra. És ha könnyebb, az nektek miért fáj? Ti is elmehettek nyugodtan kommédia szakra.
Ettől függetlenül a kommédiások szintén keresettek...
És még mindig nem értem. Azért, mert ti egy nagyobb presztízsű helyre jártok, az miért jogosít fel bárkit is, hogy a másikat lenézze, bunkózzon vele, demoralizálja a másikat stb. Lehet itt arcoskodni, manapság qrva nagy arca van mindenkinek. Ebben tényleg világelsők vagyunk. De ha bármit is bizonyítani kellene, akkor valahogyan sokan "kiesnének". Nyugodtan menjetek majd ki külföldre, a szrba se fognak titeket nézni, ezzel a viselkedéssel meg pláne nem. Ti, mi csak kis hülye magyarok vagyunk, nem mások. Ezért kellene talán visszavenni, mert senkit nem érdekel, hogy nektek mekkora arcotok van.
Önmagában nem lenne baj sem a szabad bölcsészet, sem a kommunikáció szakkal. Ott kezdődik a gond, hogy rengeteg az ilyen szakokon az államilag támogatott hely, pedig, mindenki tudja, hogy ezek munkanélküli-képzők. Aki médiában akar dolgozni, vagy szabadon bölcselkedni és filmeket elemezni, az igenis, fizessen érte. Én magamnak fizettem a főiskolát (igaz, más szakon), főleg azért, mert hiába voltak nagyon jó érettségi eredményeim, a tanárok lehúzták a jegyeimet gimiben ("mi elitiskola vagyunk"). Az adófizetők pénze a felsőoktatásban itt megy el, szó szerint, a semmire. Hozzáteszem, én is szívem szerint újságírónak mentem volna, illetve, óriási vágyam volt még a néprajz szak, de sajnos nincs olyan hátterem, hogy megengedhessem magamnak, hogy hobbiból tanuljak "valami szépet".
Sokan mondják, hogy az egyetemekkel van a gond, pedig szerintem a középiskolák vannak nagyon trehány oktatási állapotban. A tanároknak pszichológiai vizsgálat kellene az alkalmasságra, így tényleg valós tudást tükrözné az iskolai eredmény, nem pedig a szadizmus és pofára osztályozás hatalmát.
Mégis, a legnagyobb gond azzal van, hogy ki kerül be egyetemre, főiskolára. Felháborítónak tartom, hogy aki fizikailag, vagy szellemileg fogyatékos, az annyi plusz pontot kap ezért, mintha egy felsőfokú nyelvvizsgája lenne. Lásd:
Ezt nem erényként kellene feltüntetni!!! Támogassa őket máshogy az állam, ne az egyszerű emberek elől vegyék el a helyet, akik "csak" tanulnak!
(Előző vagyok, bocsi, csak eszembe jutott még valami.)
Saját tapasztalatomból mondom, hogy külföldön SEMMIT nem számít az, hogy te, itt, Magyarországon mit tanultál! Nekik a Corvinus egy kategória a Gábor Dénessel... Csak itthon van ez a majmolás, hogy ki, hová jár... A "nagy" egyetemek csak a nevükből élnek. Én egy olyan főiskolára jártam, amit sokan lenéznek (ZSKF), mégis, az én szakomon keményebb vizsgák voltak, mint a barátaimnak ugyanilyen tárgyakból a neves egyetemeken (hozzáteszem, itthon kb. mindenhol ugyanazok a tanárok tanítanak). Itthon az megy, hogy húha, én nagynevű egyetemen végeztem, akkor máris megkapom nettó kezdőfizetésnek a 200.000 Ft-ot...
Elárulok egy fájdalmas tényt. Nem kell messzire menni, Ausztriában, Szlovéniában egy éttermi mosogató megkeres ennyit...
Na szevasztok, elitisták.
Szánalmas, ahogyan sokan próbálják osztogatni a népet, hogy milyen diploma mennyit ér, miközben még a kormánynak sincsen elképzelése arról, hogy munkaerő szempontjából mik a gazdasági igények.
Sok tudatlan idióta, szerintetek a McDonalds majd kifizeti a diplomás minimálbért, amikor tömegével alkalmazhatnak, olcsóbban középvégzettséggel rendelkezőket? Ebben az országban baromi okos mindenki amikor a másikat degradálni és leszólni kell, aztán amikor arra kerül a sor, hogy fejtsed ki, akkor kuss van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!