Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik egyetem NEM büfészak?

Melyik egyetem NEM büfészak?

Figyelt kérdés
Még van 1 évem kiválasztani, de már most megzavarodtam. Olvasom a a tájékoztatókat, ahol mindenféle jó dolgokat írnak. Mikor itt(vagy valamelyik fórumon) felteszem a kérdést, akkor a többségére rámondják, hogy kamuszak, büfészak, akármilyen pejoratív szak. De most komolyan, akkor hova a p*csába érdemes menni ? Ennyire erővel bezárathatnánk az összes egyetemet és főiskolát, aztán maradna a Corvinus egymagában és mi lennénk a legkevesebb diplomás országa. Nem terveztem, hogy kimegyek külföldre tanulni, de ha tényleg ennyire szar a helyzet, akkor nincs más választásom :(
2011. máj. 5. 15:32
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
67%

A Corvinus tele van büfészakkal :)

Amik nem büfészakok azok jellemzően a mérnöki szakok, amelyek pedig echte büfészakok, azok a bölcsészszakok.

2011. máj. 5. 15:39
 2/22 anonim ***** válasza:
81%

El kell keserítselek, a tervezet szerint nem marad corvinus. :D A többi, normális egyetem, ahol nem a sznobéria miatt magasak a pontok nagyrészt, azok maradnak. XD

Amúgy a kérdésed is rossz. Nem az egyetem büféSZAK, hanem a szakok...

BTK-ra ne menj, abból leginkább csak éhen fogsz halni. A nyelvszakok zömével se sokra mész, kivéve, ha valami nagyon minoránsat találsz. Közgázra ne menj, mert szerintem 3ból 2 volt évfolyamtársam ott kötött ki. Jog... amennyiben csökkentik a jövőben a létszámot, nekem nagyon jó lesz. :D Amúgy ha nem csakis klasszikus jogi pályára akarsz menni, akkor elég jó diploma.

Orvosnak lehet menni. Matek, fizika, és inkább a terészettudományi végzettségűekből van hiány. Meg szakmunkásokból, ha végigviszik a tervezetet ebben a formában, akkor szerintem ne nagyon gondolkozz egyetemben. :D

Külföld... hát inkább csak ha a szüleid szívesen kifizetnek neked félévente pármilliót, mert neves egyetemekre nem vesznek fel mindenféle jöttmentet külföldről.

2011. máj. 5. 15:50
 3/22 anonim ***** válasza:
74%
Annyira szeretem, amikor olyan b@lf@szok okítják a népet, akik még egyetemre sem jutottak el... :)
2011. máj. 5. 16:18
 4/22 anonim ***** válasza:
72%
15:50-es azért ír ekkora mellénnyel, mert benn van már egyetemen, valószínűleg jogon. Csak annyit mondok, abba hiába reménykedsz, hogyha csökken a diplomások száma, akkor a már meglévő diplomások magasabb fizetést kapnak.
2011. máj. 5. 16:25
 5/22 hypota válasza:
60%
Egészségügyi képzés: gyógyszerész, orvos, fogorvos ráadásul ezekkel külföldön is el tudsz helyezkedni mert erős a magyar diploma. Viszont rendesen meg kell érte küzdeni. Közgazdasági irányból pedig a BGFről hallottam jókat, főleg a pénzügy-számviteli karról. A munkáltatók listáján jobb helyen áll, mint a Corvinus, mivel gyakorlat orientáltabb, viszont kevesebb tudományos munkát végeznek a BGfen ezért áll hátrébb az egyetemek listáján.
2011. máj. 5. 17:22
 6/22 anonim ***** válasza:
42%
16:25 hiába pattogsz, neki van igaza
2011. máj. 5. 18:45
 7/22 A kérdező kommentje:

Pont a BGF miatt döntöttem a kérdés feltevése mellett. Sokan azt írják, hogy jó suli, sokan meg azt, hogy szart se ér. Teljesen megzavarodtam.

Orvosnak nem lennék jó. A Corvinus bezárásáról én is hallottam, de még semmi sem biztos.

A külföldi tanulásba belekalkuláltam a pénzt(egyébként sok országban teljesen ingyenes).

2011. máj. 5. 18:53
 8/22 anonim ***** válasza:
65%

15:50 vagyok, nem okítani akartam, ez az én tapasztalatom és megfigyelésem. És nem várom, hogy milliókat kaszáljak, de ha nem lesz még több jogász, jobb esélyem van elhelyezkedni a szakmában. :D

Ja amit lehagytam: csak külföldön tanulni nincs sok értelme, akkor gondolom ott is akarsz maradni? Ebben az esetben azt nézd, ott mi a hiányszakma, illetve a nyelvet anyanyelvi szinten kell beszélni, meg lehetőleg állampolgárságot szerzni, hogy el tudj helyezkedni. Sajnos sehol sem könnyű.

BGF - vannak jó szakok, vannak rosszak. Anyám utálja (felsőoktatásban dolgozik), ismerek olyat, akinek bejött. De elhelyezkedni nehéz vele, kellenek a kapcsolatok. (közgázos is van a családban nem egy xD)

De még mindig jobb választás, mint pl. egy szabad bölcsészet, ahol még az ott tanulók egy része sem tudja, mihez akar vele kezdeni. De BGF azért nem büfészak. :) Azt meg döntsd el te, hogy mennyire vagy életrevaló, hány lehetséges kapcsolatod van a családban, ismerősök között. Sok sikert. ;)

2011. máj. 5. 19:16
 9/22 anonim ***** válasza:

18:45

Valószínűleg te is erre játszol, hogyha csökkennek a telített szakmákban tanulók, akkor te több fizetést fogsz kapni. Hát nem így van, mert akkora felesleg van, hogy mire kikopnak az még pár évtized. Szóval te pattogsz hiába, hogy ez neked majd milyen király lesz, de nem lesz az.

2011. máj. 5. 19:44
 10/22 anonim ***** válasza:
79%

Annyira elegem van már ebből a sok nagyképű f*szkalapból.

Már bocsánat. Bárhova megyek, az egyetemisták egymást oltogatják, utálkoznak, Főleg a BME, ELTE, Corvinus háromszögön. Elképesztő. Elegem van, hogy ennyi beképzelt, nyomorék, tehetségtelen ember van ebbe az országba. Tanul egy kibszott egyetemen, és azt hiszi, már övé a világ, ő az Isten, a többi pedig egy nulla gyökér. Ő biza mérnöknek tanul, az nem büfészak, az a legnehezebb, a BME-t is Zeusz szarta a földre, elvégezhetetlen, csak olyan Istenek tudják elvégezni, mint én.

Corvinuson ugyanez. ÓÓóó oda be sem lehet jutni, mert a 480 pontból ő 512-őt ért el, és különben is ez a legszínvonalasabb, ha kimész külföldre a s.ggedet kinyalják még a Harvardosok is.

ELTE, ugyan bzdmeg, öltönybe járok egyetemre, mert megtehetem, apám tolja alám az Audit, és különben is, jogász leszek bzdmeg, tudod mi az? Én fogom hozni a törvényeket, én fogok pofázni neked, mit fogsz csinálni te kutya, meg egyébként is Dr. És ez a legnehezebb.

Ez megy. Itt is, fórumokon, mindenhol. Arc az van basszus ebbe a hülye országba. Az van bőven. De tudás, gondolkodás, empátia, munka, szorgalom, alázat azt itt hírből sem ismerik...

Egy elte-s jogász...

2011. máj. 5. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!